yuka 24.09.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 WOW!!! Gratulacje przede wszystkim!!!! Ale mnóstwo pozytywnych emocji bije z Twojego postu!!!! Mam nadzieję, ze aparat się szybko znajdzie:yes: A co do indukcji, nie zadziała wyłączenie jak jednocześnie naciśniesz góra-dół? (czy +-)? Chociaż mnie do tej pory zdarza się wyłączyć wszystko jak tylko jedno pole chcę wyłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 24.09.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Gratuluje przeprowadzki:)Fajnie,że parapetówka się udała:)Kuchnia faktycznie jest duża ,ale jest piękna te żółte szafki dodają jej uroku:rolleyes:.Możesz mi napisac ile kosztowała kuchnia?Planuje tez lodówke Gorenje tylko chyba inny model.Piszesz że lodówka jest cichutka-to super o to mi tez chodzi,a dlaczego chcesz drugą w spiżarce:confused: ?Czyżby była za mało pojemna w środku?My tez przy przeprowadzce nie będziemy mieli górnej łazienki:cool:Czekamy na foteczki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.09.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Dzięki Yuczko przeprowadzaliśmy się trochę na wariata, indukcję podłączono w sb rano, więc nie zaglądałam jeszcze do instrukcji. Ja! która czytam wszystkie instrukcje, regulaminy itp! Może zadziała Twój sposób? Lodówka jest bardzo cicha. Poprzednio miałam Aristona i otwartą kuchnię. Był znacznie głośniejszy, ale i tak mi to jakoś nie przeszkadzało. Teraz się po prostu zdziwiłam, że może być tak cicho. Zmywara Whirlpoola, to też był strzał w dziesiątkę. Kosztowała niewielkie pieniądze, a ma dużo funkcji, bardzo dobrze zmywa i dosusza znacznie lepiej niż poprzednio używany electrolux. Ale tutaj może być kilka czynników, poprzednia była 45, a te ponoć z zasady gorzej myją, dwa: teraz mamy bardzo miękką wodę. Jeśli mam się przyczepić to brakuje mi tylko światełka-kontrolki, sygnał konca programu też jest tak cichy, że jeszcze nie udało mi się go zarejestrować Ach, no i servo drive! Przy białej kuchni bez uchwytów- wg mnie must have!!! Jest rewelacyjny, świetnie się sprawdza. Jancio go uwielbia, zaśmiewa się otwierając kosz Lea-cena poszła na priva. P.S. Mam już pewne przypuszczenia, gdzie spakowałam aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.09.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 A właścicielka czerwonej tapety w grochy !!! Olga ja noszę aparat w torebce,muszę zrzucić jakieś nowe fotki.Masz kuchnię mimo blatów białych na wysoki połysk bardzo przyjazną,ale to już kiedyś mówiłam,powiedz mi jakiej wysokości masz cokoły?i wogóle wysokość blatów?A ta tablica magnetyczna sprawuje się dobrze?ona chyba w kuchni jest ,cykaj te foty bo trzeba pozgapiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 24.09.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Gratulacje !!!Fantastycznie się czyta posty, z których taka radość bije ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.09.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Olga - szczęściaro! gratulacje pisz więcej o wrażeniach i o wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.09.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ogo, ja również gratuluję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.09.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Dzięki wam wszystkim Cokoły nie wiem ile mają wysokości, ale szafki od górnej krawędzi blatu do podłogi mają 92cm. Dla nas idealnie. Dzieci i tak potrzebują stołeczka. W domu już ciepło, chociaż tak naprawdę grzejemy tylko wodę. Wystarczyło odgrodzić garaż od domu, od razu zrobiło się cieplej. Ale ja już myślałam, że będziemy grzać wodę w wielkim garze. Pan serwisant zajechał w umówionym terminie odpalić piec, ale coś nie dawało rady. Pojechał więc po zawór, o którym myślał, że zepsuty. no niestety zawór był sprawny, a ciśnienie w układzie nadal rosło przy próbie napełnienia instalacji CW ciepłą wodą . Okazało się, ze wężownicy musiało zostać trochę wody po spuszczeniu z układu i rozwaliła się, a woda dostaje się do układu CO. Diagnoza- trzeba wymienić zasobnik. Wiedziałam, ze to nie wrózy nic dobrego, ale nie spodziewałam się, że w katalogu napisano, że zasobnik-zestaw kosztuje 5400 netto!!! Pan pocieszał, że to zestaw z pompą, a ja jej nie potrzebuję, że zrobimy duży rabat itp itd. Trzymam raczej emocje na wodzy, ale wtedy miałam już dosyć i normalnie łzy pociekły mi po policzku. A potem się wściekłam i umyłam wszystkie okna Pan obiecał, że poszpera jeszcze w necie w poszukiwaniu schematu pieca, pokombinuje może z gwarancją... Zadzwonił po 2 godz., ze dowiadywał się w Immergasie i w naszym piecu można wymienić wężownicę samą li tylko !!! Są dwie, więc trzeba sprawdzić, która poszła i czy nie obydwie przypadkiem. Skończyło się na wymianie mniejszej wężownicy za 260 zł plus uszczelki. Podłogówka cała, więcej szkód nie odnotowano. Czekamy na pierwsza fakturę z gazowni. P.S. Pisałam, że jesteśmy posiadaczami pięciu kur??? Edytowane 26 Września 2012 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 26.09.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Garulacje. P.S. Czy kury się niosą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.09.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ooo, są fotki!!! Super!!! Pokoje dzieci fajnie wyszły:yes: Niezłą mieliście rzeczywiście przygodę z piecem:o Dobrze, ze dosyć tanio się skończyło, chociaż i tak wiadomo, nieprzewidziany wydatek:spam: KURY???? Zadziwiasz mię kochana:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 26.09.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Pokoiki dzieciaczków urocze:) !!!!!Chciałam podpytac gdzie kupiłaś tą zasłonkę w pokoiku Dzeja-swietna tak ładnie pokoik rozjaśnia:) ?I jeśli moge zapytac jaka jest różnica wieku pomiędzy synem ,a córką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.09.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Zasłona jeszcze z poprzedniego pokoju, dlatego przykrótka, trzeba ją odwinąć. To Ikea, materiał na metry. Do kompletu młody ma jeszcze pościel. Różnica między nimi to 2 lata i 4 miesiące, ale wiadomo dziewczynka szybciej się rozwija Kury się niosą, a jakże! To podarek od mojej mamy Właściwie pożyczka. Ich zadaniem jest wyjeść i wygrabić działkę z chwastów. Jak na razie dziewczyny spisują się pierwszorzędnie, chociaż już wiekowe są. No i mamy codziennie 2 jajka, nierzadko z podwójnym żółtkiem Kurki są bardzo towarzyskie, łażą za nami krok w krok. Niestety nie chcą się nauczyć robic kupę w wyznaczonym miejscu, więc jak tylko pojawi się kostka-muszą odejść. A w brzozowym gaju urzęduje sobie sarenka I maślaki som, my nie jadamy, ale gdyby ktoś chciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.09.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Olga moje gratulacje z okazji przeprowadzki. Patent na kury jako firmę sprzątającą - pierwsza klasa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.09.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Dzieńdoberek... Pewnie ostatnia się przywlekłam... Teraz takie małe e-gratulki składam, ale mam nadzieję, że będę miała niebawem okazję uściskać Cię na żywo na tę wzniosłą, przeprowadzkową okoliczność Ale macie faajnie... to musi być niesamowite móc już tak naprawdę budowę nazwać domem... Ja niby taka cierpliwa, a jednak coraz bardziej mi się chce... Zapamiętałaś pierwszy sen? A - przeczytałam u Sylwii, że kosteczka zaniedługo... mniam... Mnie się bardziej widzi szara, a grafit na wstawki ew, ale wiesz, zadowolenie małżonka może zaprocentować na przyszłość... Edytowane 26 Września 2012 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.09.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ale jazda z tym piecem... trzeba opisywać takie sytuacje, żeby ludzie wiedzieli, że czasami wystarczy dobrze kogoś "przycisnąć", aby znalazł się tańszy sposób usuniecia problemu Piękny kolor zasłony i narzuty w sypialni! co to jest? u dzieciaczków bajecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.09.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Piękny kolor zasłony i narzuty w sypialni! co to jest? u dzieciaczków bajecznie To jest uratowane 300 zł Bo zasłony miały byc z Ikei, ale na szczęście odwiedziłam babcię i jej przepastną szafę Kolor dla mnie idealny. To mają być dwie zasłony, na łóżko nadal czegoś szukam. Chcę też przemalować sekretarzyk, ale nie wiem czy na biało, szaro czy może turkusowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.09.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 biało lub szaro, ja bym nie szalała z tym turkusem drobny akcent załonowy wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 01.10.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Gratuluje przeprowadzki, aż mi się ciepło na sercu zrobiło jak doczytałam, że już mieszkacie. Od dłuższego czasu czytam po cichu twój dziennik, i kibicuje . A z 2 razy byłam w Twoich okolicach bo moi rodzice mieszkają na Wiskitnie. Wspólnego miałyśmy hydraulika p. Henryka i tak jakoś ... fajnie bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 25.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Przepiękny dom, a zwłaszcza kuchnia. Pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_ja 09.11.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Olga, witam Cie serdecznie! Od dawna podgladam dzienniki dziewczyn tu na forum, a szczegolnie Twoj, bo tez jestem z Lodzi , z tym ze nie mam czasu nawe napisac do kogos,czy prowadzic swoj dziennik, wykanczam sie razem z moim domem jednym slowem Ale jak zobaczylam Twoja kuchnie, to zatkalo mnie, jaka piekna i dokkladnie o takie mysle, tyle ze nie bialej, a jasno szarej, i stad moje pytanie do namiar na stolarza i na firme z tymi blatami, bylabym Tobie BARDZO wdzieczna za odpowiedz Pozdrawiam i gratuluje dobrego gustu i pieknego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts