olgusieniunieczka 16.01.2013 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witaj Olgo, trafiłam do ciebie całkiem przypadkiem i bardzo sie z tego ciesze Masz piękny dom, wspaniałe wnętrza i wszystko jest takie cudowne Chcialabym się dowiedzieć jakie są wymiary dziecięcych garderób? My właśnie jesteśmy w trakcie "rysowania" naszego domku i zastanawiam się jakiej wielkości dać garderoby dla moich małych dam. pozdrawiam Hej, bardzo mi miło Garderoba Hanki jest mniejsza, ale bez skosów. Ma 1,2 x1,6. Tam, gdzie wieszaki, głębokość wynosi 60 cm, tam gdzie półki 45cm. Dodatkowo na najpłytszej ściance, ma chyba z 15cm głębokości przykręciliśmy reling z Ikei, idealny na apaszki. Dodaliśmy kilka haczyków i są wieszaki na torebki Janek ma ciut większą garderobę, ale na dłuższa ścianka ma 1,70 wys. Jego garderoba ma 2,5 na chyba 1,2m. Nie wiem ile ubrań mają Twoje córki, ale moje dzieci spokojnie się mieszczą i jest jeszcze miejsce na pościel, kocyk i zabawki. Zobaczymy jak podrosną... Na razie zakupiliśmy w Ikei taki dodatkowy drązek http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/komplement-dodatkowy-drazek-na-ubrania__0100852_PE244344_S4.JPG sprawdza się idealnie, a ilość miejsca na wieszaki prawie się podwoiła. Hanka ma jednak dodatkową komodę w pokoju. Tam trzymam jej całą bieliznę, rajty i skarpety. Jańcio wszystko mieści w garderobie. Pozdrawiam i życzę powodzenia. U nas etap projektowania trwał ponad 6 mscy, ale nie żałuję, bo w trakcie budowy nie dokonaliśmy żadnej zmiany, a i teraz mieszkając uważam, że uklad funkcjonalny jest idealny dla naszej rodziny. Witam Olgo coraz ładniej u ciebie. Mnie zainteresowała kostka przed domem, a dokładnie te wielki płyty - to jest płyta chodnikowa czy może odwrócone krawężniki. Ja właśnie zamiast desek na tarasie chcę dać taki odwrócony krawężnik tyle że grafitowy. Pozdrawiam gorąco. Cześć Jarku jak tam, walczysz z instalacjami? Grzejesz chałupkę? Na tarasie są płyty chodnikowe 50x50. Najzwyklejsze z Polbruku. Mają ścięte krawędzie, wolałabym takie zakończone na ostro jak kostka, ale...jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Tak też wyglądają wg mnie super. U mnie kostki, w sensie garaż i salon, mają być ciemno szare, więc chciałam żeby kostka była jaśniejsza. Plus mam taras od płd więc nie wiem jak to będzie z nagrzewaniem. Wiosną zdecydowanie trzeba pomyśleć o pergoli. Póki co mogę wam powiedzieć, że w słoneczne dni podłogówka w salonie włącza się dopiero po południu, tak okna dogrzewają pokój. Temp. podnosi się o min. 2 stp, a odczucie ciepła jest jeszcze większe-jak w szklarni. Bywa to męczące, np. przy obiedzie lub oglądaniu DDTVN dlatego zasłony, mozolnie, ale już się szyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 16.01.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 U mnie powoli zabieram się za ogarnianie bałaganu tzn. robi się hydraulika. Czekam na Bartka bo bidoka zmogło a ma mi zaprojektować łazienki, kuchnię i salon a bez tego nie mogę dalej.Napewno w marcu tynki a potem powoli dalej.Uzupełniaj dziennik bo liczę na kolejne inspiracje. Ja również mam taras od południa do tego bez zadzaszenia i obawiam się słońca, ale jakby co będzie pergola lub wielki parasol, lub markiza rozkładana. Mam nadzieję, że ten rok będzie dobry czego i tobie życzę.Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 16.01.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 P.S. pomyśł ewentualnie nad żaluzjami wewnętrznymi - bardzo dobrze się sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.01.2013 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Myślę, Jarku, myślę, tyle, że mój portfel o nich nie myśli na razie Bartek zaliczył operację kręgosłupa, nie wiem czy wiesz, ale mam nadzieję, że nie przeszkodzi mu to w pracy. Też chce go namówić na koncepcję łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 16.01.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Wiem wiem. Dlatego cierpliwie czekam na jego ozdrowienie. Niech chłop się wykuruje. Tym bardziej, że ma dzieciątko i młodą żonkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Olgo, bardzo ładny dziecięcy pokój Jakie drzwi w końcu wzięłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sława05 18.01.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Dzięki Olgo, właśnie o takich wymiarach myślałam mniej więcej. Mam nadzieję, że się będą mieścić Twoja córcia jest jeszcze mała, moja starsza ma 7 lat i staje się powoli damą także miejsce jak najbardziej potrzebne, bo i potrzeby rosną Zobaczymy jak to będzie u nas z projektowaniem. Na szczęście mamy już wszystko przemyslane i wiemy czego oczekujemy, także mam nadzieje, że nie będzie to tak długo trwać. Tymczasem chętnie inspiruje się pięknymi wnętrzami pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.01.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Hej,Spireo, zdecydowaliśmy się ostatecznie na DRE top standard, ponieważ były takze w wersji bezprzylgowej. I takie mamy na dole- na górze klasyka. Plus jakieś rozsądne cenowo klamki z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 18.01.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Olguś jeszcze jedno pytanie. Powiedz czy blacha na dachu w trakcie wiatru mocno hałasuje? Bo wyczytałem gdzieś, że to urok blahy na rąbek. Jak to u ciebie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.01.2013 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Hej, Jarku czasem ją słychać. Ale tylko póxnym wieczorem, gdy w domu cisza absolutna, a ja w łóżku czytam książkę. Z dołu nie słychać wcale. Mnie bardziej przeszkadza, że słyszę przez kominek ten metalowy "hełm" obracający się na wietrze, też nie zawsze, ale jak dla mnie bardziej słyszalny. Z nowości, w zeszłym tyg. po raz pierwszy w tym sezonie odśniezyliśmy pół drogi dojazdowej do domu Nie jest źle, dajemy radę dojechać. Chociaż myślę, że np. Mila swoim "spychaczem" nie dałaby rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.01.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Eeee tam - byliśmy owym spychaczem w weekend nad zalewem sulejowskim na snow kicie - dojechaliśmy pod samą wodę / lód Ale generalnie to może rzeczywiście poczekam aż stopnieje, to oblukam tą Waszą kosteczkę I dźwi Bry wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.01.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No bry bry Do roboty, a nie na kity jeżdzą. Chałupa czeka na wykończenie! Jak tam, wszysto dopięte? No osteczki to teraz nie uwidzisz Taras był odśnieżony raz i to dawno temu, więc teraz zalega na nim wielka warstwa śniegu, z podazdem jest nieco, podkreślam-NIECO, lepiej Ale drzwi mozna macać, także zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 29.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Hej Trafiłam do Ciebie z wątku cegiełkowego Przejrzałam dziennik i muszę powiedzieć, że jestem po dużym wrażeniem kuchennych płytek podłogowych. W ogóle cała kuchnia zapowiada się interesująco. Ach, no i ta ceglana ścianka w dzieciowym - mniam! Czyli czekamy na łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 30.01.2013 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja też czekam dzieci czekają, Jańcio ostatnio powiedział, że nie cce mu się złazić na siku na dół i on chce swoją łazienkę... tylko te płytki wymarzone na podłogę niedostępne w Pl!!! chyba będę latać tanimi liniami po europie i zwozić po m2. Dla niewtajemniczonych szukam takich. mniej więcej. Wolałabym drobniejsze, ale koniecznie wieloboczne. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/fmEWUO99DGfnr1sbaX.jpg Chciałbym je połozyć w łazience dzieci, plus płaskie cegielki na ścianach. Myślę, że idealne będą te z Castoramy 10x30. Są dokładnie takie, o jakich myślę, plus mają rozsądną cenę. Tylko ta podłoga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martina81 02.02.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Baaaardzo,bardzo proszę o namiar na stolarza od Twojego pięknego blatu kuchennego. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 20.02.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Olguś jeszcze raz dzięki za przemiłe przyjęcie. Naprawdę wiele w głowie nam się rozjaśniło. Dom przepiękni a i gospodarze przesympatyczni. Pozdrawiam gorąca. P.S. Jeśli możesz podrzuć mi na prv namiary na kontakty/pstryczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.02.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Olguś - wklejam Ci linka do tych warsztatów ogrodowych: http://forum.muratordom.pl/showthrea...1%C3%93D%C5%B9 Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale można zapytać - babeczka jest bardzo sympatyczna ps. dzięki za miłe spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.02.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ja również bardzo dziękuję Trzeba to powtórzyć jak już warunki atmosferyczne będą bardziej sprzyjające Za linka także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.02.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Cześć Olguś Dawno mnie u Ciebie nie było (kiedyś się chyba odzywałam odnośnie uzdatniania wody ze studni - tez mam te ustrojstwa wszystkie odmanganiacz, odżelaziacz i inne ). Bardzo podobnie mamy w domku i domki m.in. mam białą kuchnię (choć to już norma na FM) i ścianę tablicowa Mój dom też jeszcze nie otynkowany tylko zaciągnięty klejem:D, ale u mnie będzie taras z dech modrzewiowych choć mam wylany beton, zobaczymy jak wyjdzie bo to dopiero okres około września. Twoje kostki betonowe też mi się bardzo podobają i też brałam je pod uwagę. Nie wiem czy masz tą lampę z IKEA białą którą planowałaś nad stół w jadalni bo ja też ją mam . U ciebie to prawie jak u mnie tylko z tym że ja mam dwóch chłopców i pokój od twojej Hani choć bardzo mi się podoba u mnie by nie przeszedł . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.03.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Hej Cieszę się, że mamy podobne gusta i podobne rodziny moja Hanka taka trochę chłopaczyca, ale co ma biedna zrobić- dookoła sami chłopcy... Tarasem musisz się pochwalić jak już będzie. U nas robimy właśnie zestawienie materiałów potrzebnych do zbudowania pergoli. W założeniu też ma być modrzewiowa, obsadzona chmielem Ja teraz myślami właśnie głównie krążę wokół ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts