Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Interesują mnie zdjęcia z realizacji, ew. zdjęcia wnętrz oraz wszelkie opinie na temat c12 -wilcze łyko. :roll:

link poniżej:

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=95

https://forum.murator.pl/topic/13407-c-12-czy-kto%C5%9B-wybudowa%C5%82-ju%C5%BC-dom-wg-tego-projektu/

Ja też kupiłem ten projekt i na wiosnę zacznę budowę jak byś chciał to możemy wymianiać się doświadczeniami

kontakt

[email protected]

Interesują mnie zdjęcia z realizacji, ew. zdjęcia wnętrz oraz wszelkie opinie na temat c12 -wilcze łyko. :roll:

link poniżej:

Czekam na kontakt , :wink: również innych zainteresowanych tym projektem c-04 c12 :D

link poniżej:

Czekam na kontakt , :wink: również innych zainteresowanych tym projektem c-04 c12 :D

Jarek znajdź szukaj i wpisz Wilcze łyko i tam znajdziesz parę starych postów ja znalazłem ciekawe

Ja też kupiłem ten projekt i na wiosnę zacznę budowę jak byś chciał to możemy wymianiać się doświadczeniami

kontakt

[email protected]

witam,

8) Dzięki za kontakt i chęć wymiany doświadczeń,

Ja na razie przymierzam się do zakupu tego projektu, ale na 99% to będzie ten. Co do budowy to będziesz szybszy, bo ja pierwsze ruchy planuję jesienią (stan zero), a reszta w 2005.

Tym bardziej jestem ciekaw Twoich doświadczeń w fazie budowy i mam nadzieję na kontakt w tej kwestii w przyszłości.

powodzenia w budowie!

pozdrawiam

Jarek

Witam

Cieszę się , że będziemy wymieniać się doświadczeniami.Napisz skąd jesteś , może gdzieś z woj. dolnośląskiego to przy omawianiu projektu wypijemy jakiegoś"browarka" :lol:

Pozdro

• 3 weeks później...
Witam. Także zamierzam kupić projekt C12 ( na 99,9%) juz za kilka dni. W tym roku w planach jeszcze stan zero, reszta w 2005. Chętnie poznam wrażenia z budowy i ewn. problemy i zmiany projektu.
Witam

Cieszę się , że będziemy wymieniać się doświadczeniami.Napisz skąd jesteś , może gdzieś z woj. dolnośląskiego to przy omawianiu projektu wypijemy jakiegoś"browarka" :lol:

Pozdro

Witam,

Dzięki za kontakt, ostatnio nie zaglądałem na forum stąd też późny odzew.

Jestem z Wrocławia, budować będę kilka kilometrów za miastem.

Stan zero planuję jesienią, ale ciągle jeszcze rozważam zakup C12,

preferowałbym chyba odbicie lustrzane, no i poza tym chciałbym podnieść parter do wys. 2,65.

Z jakich materiałów będziesz budował, bo ja chciałbym z Porothermu 38, a

w propozycji wykonania do C12 jest beton komórkowy +styropian.

pozdrawiam :p

Jarek

• 1 month później...
Witam

Pozdro

Witam,

Dzięki za kontakt, ostatnio nie zaglądałem na forum stąd też późny odzew.

Jestem z Wrocławia, budować będę kilka kilometrów za miastem.

Stan zero planuję jesienią, ale ciągle jeszcze rozważam zakup C12,

preferowałbym chyba odbicie lustrzane, no i poza tym chciałbym podnieść parter do wys. 2,65.

Z jakich materiałów będziesz budował, bo ja chciałbym z Porothermu 38, a

w propozycji wykonania do C12 jest beton komórkowy +styropian.

pozdrawiam :p

Jarek

Ja też ostatnio nie zaglądałem i ponadto miałem problem z kompem.Cieszy mnie to że jesteśmy ziomkami ( Polkowice tylko 100 km) , aktualnie to jestem na etapie pozwolenia na budowę a co do materiałów to się jeszcze zastanawiam . Mam parę firm do budowy ale czy gospodarczo czy przez firmę to po pozwoleniu i nie wcześniej jak będziemy w U E.A co u Ciebie napisz

P.S Od dzisiaj to mój nowy nik

P.S Będę w kontakcie od czasu do czasu

• 5 months później...
  • 1 month później...

Jestem bardzo zainteresowany tematem, a dotychczasowe poszukiwania na forum nie były zbyt owocne. Na wiosnę planuję rozpoczęcie budowy „Wilczego Łyka”. Posiadam wszystkie zezwolenia. Zmieniłem częściowo projekt. Częściowe podpiwniczenie (kotłownia wraz z pomieszczeniami gospodarczymi 20,5 m). Niewielkie zmiany poczyniłem na parterze – kuchnia otwarta na salon, wyodrębniłem klatkę schodową i stamtąd jest też bezpośrednie przejście do garażu, natomiast z części łazienki i pomieszczenia gospodarczego zrobiłem łazienkę, połączyłem hol i przedsionek). Nie mam jednak żadnego doświadczenia technicznego – budowlanego. Interesują mnie wszelkie doświadczenia z tym projektem realizacyjne i kosztorysowe mile widziane foty.

Pozdrawiam wszystkich budujących

i tych, którzy uporali się już z realizacją wilczego łyka.

Czy na forum naprawde nie ma nikogo kto buduje c12 wilcze lyko?

Pozdrawiam

Ja już widziałem nasz domek buduje go pewne miłe małżeństwo z Tarnowa mialem zacząć w tym roku ale podobnie jak wy zacznę na wiosnę podaję adres [email protected] Mam pewne zmiany w projekcie ale teraz nie będzie mnie jakiś czas.

Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat

Autor Wiadomość

SX_

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi

Wysłany : Sro Lip 28, 2004 5:20 pm Temat postu : Murator C12

--------------------------------------------------------------------------------

Nie mam na razie nic.

Czy ktoś budował taki dom, czy jest ładny, funkcjonalny itd.?

Co wykonam za 100 tys., czy wprowadzę się do wykończonego jedynie parteru (reszta w przyszłości)?

Ewentualnie przybliżona wycena (średnie ceny z tendencją do niższych ) za poszczególne etapy: fundament, ściany, dach, itp.

Jestem na razie totalnym laikiem i nie bardzo się jeszcze orientuję w cenach i w ogóle w budowie domu.

Acha, rejon to 60 km od W-wy w kierunku na północ

Jeszcze przed zakupem działki.

Powrót do góry

Jagna

DOMOWNIK FORUM (min. 500)

Wysłany : Sro Lip 28, 2004 7:28 pm Temat postu :

--------------------------------------------------------------------------------

Domek jest tutaj

Czy ładny, to sam siebie musisz zapytać. Każdy ma inny gust. Mi się podoba. A czy funkcjonalny? Na pierwszy rzut oka uwaga: kuchnia zamknięta a na dodatek daleko od jadalni! Żeby zanieść np. talerz zupy to trzeba wejść przez jedne drzwi do przedpokou, a potem przez kolejne do części pokoju dziennego, minąć schody i dopiero do stołu...Bez sensu według mnie... Góra ok. mało korytarzy a dużo przestrzeni użytkowej. Chociaż założę się, że Kroyena zaraz się doczepi do wanny pod skosem

A tak w ogóle to spróbuj skorzystać z opcji "szukaj" i wpisz "C12", albo "wilcze łyko" coś już o tym domku było.

A gdzie dokładniej się będziesz budował?

Powrót do góry

SX_

Wysłany : Sro Lip 28, 2004 11:06 pm Temat postu :

Nawet w tej chwili nie mam działki ale już myślę o projekcie. Ten przypadł mi do gustu. Okolice Pułtuska.

Powrót do góry

jajmar

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)

Wysłany : Czw Lip 29, 2004 12:13 am Temat postu :

Na parterze to chyba ciezko z tego prysznica korzystac bedzie , no chyba ze masz 150cm wzrostu....... pod schodami....bez sensu.

Moze drobny detal ale kierunek otwierania drzwi to chyba niezle zakrecony architekt wrysowal, drzwi na parterze do pomieszczen 5 i 6, trzeb je obchdzic cale.

Na poddaszu po co niby te 4.4 m2 holu? Przeciez te drzwi do pokoi mozna zrobic o prawie metr w prawo na czym zyskaja pokoje, a hol to i tak tylko holl.

Schody zabiegowe , nie sa najwygodniejsze w uzytkowaniu

A tu można zobaczyć nasz domek A tu nasza córeczka Julia

Powrót do góry

SX_

Wysłany : Pią Lip 30, 2004 11:02 pm Temat postu : 100 tyś.

Ale czy za 100 tyś. wprowadzę się do wykończonego jedynie parteru czy nie?

Powrót do góry

Pozwoliłem sobie wkleić troszkę wątków z tematu aby było łatwiej śledzić nasz przepiękny domek