pyzior 27.11.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Jestem posiadaczem działki która według planów jest działką budowlaną. Energetyka buduje obok linie wysokiego napiecia, ktorej pas ochronny przechodzi przez cała moja działke co uniemożliwia wybudowania domu. Czy mogę rządac od energetyki odszkodowania w wysokości wartości działki ? czy starać sie o inną rekompensate ? moze ktoś miał podobny przypadek,prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 27.11.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Zaglądnij do watku założonego przez Dioss - tam będziesz miał dużo wiadomości nt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzior 27.11.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 owszem jest tam duzo informacji , ale na temat budowania słupów na terenie działki. a w moja sytacja wygląda tak, ze nie chca budować słupów wysokiego napiecia na mojej działce tylko przez nią bedzie przechodził pas ochronny na którego terenie nie moge sie wybudować. i w tym momencie duzo traceze wzgledu na to, ze działka z budowlanej przekwalifikowuje sie na niebudowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 27.11.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Jeśli są plany i bo piszesz że twoja działka jest budowlana, to pierwsze co musisz sprawdzić czy linia wysokiego napięcia jest w tych planach (powinna być).Następnie najlepiej uprawniony rzeczoznawca musi wycenic ile działka jest warta jeśli linia by nie powstała i ile jest warta jak linia powstanie. O tą różnicę możesz wystąpić o odszkodowanie. Wydaje mi się że musi być zmiana planów zagospodarowania dla tego rejonu i wtedy twoja działka traci na wartości wtedy o rentę planistyczną możesz wystąpić do gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts