nercio 27.11.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 czy ktos budowal lub tez mysli o budowie tego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nercio 29.11.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 czy ktos buduje ten domek?moze jakies opinie?http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1219&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=0&symbol=m68&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=0&y=0&nr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobra wróżba 29.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam, Mam pytanko- Czy ktoś mi może powiedzieć cos o projekcie domu "Dobra wróżba"? Czy to dobry projekt, może ktoś według niego wybudował swój dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar79 03.02.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam mam zamiar zakupić w/w projekt chętnie poznam opinie i doświadczenia osób realizujących tą inwestycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia30 05.02.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 witam. my również chcemy budowac wg tego projektu. czy wprowadzasz jakieś zmiany. nam ogólnie projekt bardzo odpowiada. bardzo nam zależało na 4 pokojach na poddaszu, gdyz mamy 3 pociechy no i układ jest idealny co do parteru to troche pozmieniamy. napewno garaż zamienimy na gabinet i kotłownie chcemy tez zmienic lewą stronę tzn zrobić kuchnie z jadalnią, lazienke przeniesc na miejsce kotłowni no i oczywiście jak sie uda to zmniejszyc powierzchnię domu do ok 150m2. a ty co zmieniasz i w jakim rejonie polski masz zamiar się budować bo my w okolicach Poznania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar79 07.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam My zamierzamy budować wariant I z dwu spadzistym dachem, żadnych wielkich zmian nie przewidujemy jedynie zlikwidujemy spiżarnie żeby zrobić zamkniętą kuchnie z jadalnią , oraz zastanawiamy się nad poszerzeniem całego domu o 1,5m od strony garażu tak aby były dwa stanowiska. A za garażem uzyskamy schowek na narzędzia ogrodowe. Góra nam odpowiada jedynie chcemy przy głównej sypialni zamienić łazienkę i garderobę na gabinet, a drugą łazienkę chcemy troszkę gdzieś o 0,5m poszerzyć kosztem pokoi. Też mamy 3 pociech i jesteśmy z Gdyni, budować się będziemy na obrzeżach Trójmiasta . Z budową ruszymy gdzieś w przyszłym roku. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luźny rysiek 24.07.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam Jestem na etapie kładzenia dachówki na moim M68. Domek wygląda bardzo fajnie, mówią mi o tym wszyscy sąsiedzi. Przeróbek troszkę było:- w pokoju po lewej stronie zlikwidowałem okno z boku, - w łazience przesunąłem okno bardziej w lewą stronę, aby zmieścić prysznic,- spiżarnię połączyłem z kuchnią, zamurowałem przejście do dużego pokoju i zwęziłem boczne okno,- w holu nie murowałem ścianki rozgraniczającej, - „zamknąłem” duży pokój, - zmieniłem „lekko” konstrukcje schodów, obniżyłem o 40 cm posadzkę pod schodami i będzie tam spiżarnia, pod schodami będzie przejście do garażu, - w kotłowni nie będzie przejścia do garażu,- z dachu nie będę montował dwóch skrajnych okien z lewej strony. Bardzo podobają mi się balkony na piętrze ale są one bardzo drogie na etapie wykonawstwa. Wpadłem na pomysł aby końcówką krokwi nadać kształt, pomalować je i obić od góry boazerią. Efekt bardzo ładny ale na etapie budowy okazało się że projekt nie przewiduje takiego rozwiązania i krokwie były w różnych odległościach od siebie więc cieśla musiał +/- 15 cm rozmieścić je równo. Dom wybudowałem z Porothermu 24, dachówka Braas Romańska ceglasta a kominy będą z Terca Cyberna. We wrześniu powinno być foto stanu surowego zamkniętego. Jestem z okolic Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wesoły Tomek 24.08.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam mam pytanie do LUŹNEGO ROMKA... otóż z końcem września rozpoczynam budowę Dobrej Wróżby i wykonawca zasugerował mi podniesienie o ok. 50 cm ściany kolankowej /co powoduje jednoczeście zmniejszenie nachylenia dachu o ok. 3%/ moje pytanie jest takie - czy rzeczywiście jest tak nisko na poddaszu, że należy je trochę podnieść ??? wiąże się to ze zmianami projektu, dodatkowymi kosztami wykończenia itd. dlatego nie wiem czy jest sens Ty skoro już jesteś na finiszu będziesz to wiedział najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luźny rysiek 09.09.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam Punkt widzenia zależny od od punktu siedzenia. Jak dla mnie pokoje są ok. Ja nic nie zmieniałem z kolankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinw 02.11.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam. Mam pytanie a zarazem prośbę do Luźnego Ryśka. Na jakim etapie jesteś z budową i czy można byłoby zobaczyć jakieś fotki. Ja zaczynam budowę w/g tego projektu. Może jeszcze jakieś cenne uwagi. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zduniako 19.12.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Witam. Ja zamierzam zacząć budowe M68 na wiosnę 2011r. Byłbym wdzięczny za jakieś rady od tych którzy już wybudowali bądź budują. Ja zamierzam iść w wersję energooszczędną... Z góry dzięki za odpowiedzi i linki do zdjęć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek trebor 29.12.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Witam,Mam pytanie do mar 79. y też mieszkamy w Gdyni i tu chcemy budować naszą dobrą wróżbę. Czy Wy już zaczęliście budowę? Czy zastosowaliście strop zaproponowany przez Autora projektu, czy wprowadziliście jakieś zmiany? Może macie jakieś cenne uwagi? My jestśmy a etapie adaptacji projektu do działki i naszych potrzeb. Z góry dziękuję za odpowiedź i linki do zdjęć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek trebor 11.01.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Czy ktoś buduje "Dobrą Wrózbę - M68 muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zduniako 30.01.2011 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witaj Marek!Widzę, że nie jest nas wielu - ja zaczynam na wiosnę 2011 budowę M68. Papiery już gotowe. Czekam na pogodę...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luźny rysiek 05.02.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam, przesyłam linki do fotek mojego domu - Dobra wróżba - Murator M68 http://www.fmix.pl/zdjecie/2425255/m68-1/rozmiar/2 http://www.fmix.pl/zdjecie/2425256/m68-2/rozmiar/2 http://www.fmix.pl/zdjecie/2425263/img/rozmiar/2 Chętnie pomogę i odpowiem na konkretne pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobra wróżba M68 11.02.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) POZDRAWIAM I POWODZENIA Edytowane 11 Lutego 2011 przez dobra wróżba M68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek trebor 03.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dzięki za fotki.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar79 01.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam wątek się rozwija założyłem go i długo nikt się nie wpisywał ja zaczynam budowę w maju w Kowalewie gmina Szemud. Jest kilka pytań nad którymi sam się zastanawiałem. Jeśli chodzi o ścianę kolankową to podniosłem ją o dwie warstwy pustaków dlatego że będzie więcej miejsca i możliwości np. dosunięcie szafek lub powieszenie grzejnika jeśli chodzi o dach to kąt nachylenia się nie zmienił tylko budynek troszkę wyższy tu trzeba sprawdzić plan zagospodarowania przestrzennego czy nie przekroczy się wysokości budynku. Kierownik budowy zasugerował mi aby strop zrobić monolityczny jest tańszy w wykonaniu i eliminuje ewentualne klawiszowanie belek a w efekcie pęknięć na suficie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek trebor 15.04.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam,My również zaczynamy w maju. Teraz czakam tylko na ostateczną decyzję i zaczynamy.... Z bryły budynku usunęliśmy garaż zamieniając go na dodatkowy pokój. Garaż będziemy mieli wolnostojący obok. Z uwagi na spadek terenu taras będzie trochę wyżej nad ziemią niż w projekcie wyjściowym. Poza tym niewielkie zmiany funkcjonalne w poszczególnych pomieszczeniach na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 16.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam! ja buduje od lipca zeszłego roku wariant M68a. Jesli trzeba służe pomocą. my podniesliśmy domek o dwa bloczki myslę, że tak będzie bardziej funkcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts