słej 27.11.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 decydując się na jednowarstwówkę można wybrać:- beton komórowy (gazobeton)- pustaki z keramzytobetonu- ceramikę poryzowaną (porotherm)jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie, który matertiał ma najwięcej zalet, co ma najlepszy stosunek ceny do jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 27.11.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Powiem Ci tak: ilu ludzi na tym forum tyle opinii będzie na ten temat. I każdy będzie chwalił swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.11.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 ... co ma najlepszy stosunek ceny do jakości? a moze pustak szalunkowy trocinobetonowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 27.11.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Wybrałbym BK, bo jest najłatwiejszy w obróbce. Cięcie, żłobienie bruzd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.11.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 + oczywiście styropian.... dużo styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 27.11.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Gdyby zmuszono mnie do budowy ściany jednowarstwowej, to wybrałbym to: http://www.gaik.pl/Fortis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 27.11.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=817925537 bloczki systemu fortis są około dwa razy droższe od BK,z tego co widać na budowach jeśli sciana jednowarstwowa to raczej gazobeton, martwią mnie trochę opinie, że na takiej ścianie nie można wieszać ciężkich szafek itp. jak to jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.11.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 martwią mnie trochę opinie, że na takiej ścianie nie można wieszać ciężkich szafek itp. jak to jest w praktyce? co rozumiesz przez ciężka szafka i dlaczego niby nie da sie jej powiesić na gazobetonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 27.11.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 co rozumiesz przez ciężka szafka i dlaczego niby nie da sie jej powiesić na gazobetonie ? takie opinie czytałem, że odmiana 400 najsłabsza, że specjalne kołki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.11.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Z ciekawości - czemu koniecznie 1W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.11.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 pustak szalunkowy trocinobetonowy ma cztery warstwy /nie licząc tynków/patrząc od zewnątrz- scianka pustaka trocinobetonowa- wkładka styropianowa - warstwa konstrukcyjna /na ogół betonowa/- scianka pustaka trocinobetonowa a ze traktuje sie te cztery warstwy jako sciana jednowarstwowa ... cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 co rozumiesz przez ciężka szafka i dlaczego niby nie da sie jej powiesić na gazobetonie ? takie opinie czytałem, że odmiana 400 najsłabsza, że specjalne kołki itp. bleblebleble........ u mnie wiszą szafki kuchenne (na listwie) , tv, grzejniki , czyli wszystko co trza - żadnych specjalnych kołków nie kupowałam ... wszystko standard .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.11.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Szczerze, choć oczywiście subiektywnie, mówiąc, to w BK lepiej się (i to zdecydowanie!) wszystko trzyma, niż w pustaku ceramicznym. Wierciłem na przemian w tym i w tym i pustak odradzam zawsze. O porothermie to nawet boję sie myślęc, jeśli jest bardziej kruchy, niż zwykły pustak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 taki temat i dopiero 13 postow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 taki temat i dopiero 13 postow ? nie prowokuj .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 28.11.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.11.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 co ma najlepszy stosunek ceny do jakości? cos takiego nie występuje przy ścianie 1W. Ulżyło. Jak masz taki wewnetrzny przymus to bierz BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 jeśli ściana jednowarstwowa koniecznie , to jak coulignon pisze - z bk jeśli dwuwarstwowa to najtańszy max + styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 29.11.2009 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 jeśli mam odpowiedź na pierwsze pytanie to może zadam drugie ...solbet?ytong?H+H?ściana 36cmczasem mnie zastanawiają ceny ... od producenta (http://www.solbet.pl) 5 PLN drożej za bloczek niż na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 ja miałam z Prefabetu Bielsko - bo tu miałam najbliżej i ceny były niskie ..... nie babraj się w systemowe bloczki jak Ytong , cenowo wychodzi drogo - rozejrzyj się gdzieś w okolicy za zwykłym BK .... może jest producent? może w składach mają a nie wiesz ..... jakbyś brał ytonga i do tego cały system (nadproża systemowe i inne duperele ) to z torbami pójdziesz ..... a z ciekawości .... po Depim zapytam - dlaczego nie ściana dwuwarstwowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts