dudiczek 27.11.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 WitamMam pytanko odnośnie poddasza użytkowego. Została dana folia dachowa o paroprzepuszczalności 40g/m2/24h Eurovent, teraz wiem że powinno być bembrana 3000g/m2/24h Eurovent. Czy jeśli zastosuje 3 cm szczeliny między folią a wełną to wełna będzie oddawać nadmiar wilgoci.Mam jeszcze pytanko ogólne co należy najpierw montować podłogę czy sciany: dom drewniany podłoga na belkach, sciany na poddaszu konstrukcja skieletowa na parterze bale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 27.11.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 idealem byloby deskowanie 1. powiedzmy, ze 3cm plus te szpecace dach dachowki wentylacyjne 2. najpierw podloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudiczek 28.11.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Dzięki i Witam jeszcze raz To znaczy że wentylacje mam zapewnić nad folią czy pod folią (nad wełną) patrząc od wewnątrz. Bo jeśli nad wełną to wstawię kratki w podprzybitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 28.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Dzięki i Witam jeszcze raz To znaczy że wentylacje mam zapewnić nad folią czy pod folią (nad wełną) patrząc od wewnątrz. Bo jeśli nad wełną to wstawię kratki w podprzybitce. pod folia, pomiedzy welna a kryciem podobnie jak w przypadku deskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.11.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Kratki wentylacyjne w podbitce konieczne! Otwarcie kalenicy również! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts