ara 09.01.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Buduję dom i mam na uwadze sprzedaż M-4 z 1990r. Czy Waszym zdaniem warto to zrobić teraz, czy po wejściu VAT-u. ??? pozdr. ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 06.02.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Ja tak zrobiłam, tzn. mieszkanie sprzedane, umowa u notariusza spisana, pierwsza rata za mieszkanie na koncie, dom w budowie a ja mogę jeszcze przez jakiś czas mieszkać. Jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy, bo nie muszę brać kredytu a pieniądze za mieszkanie już inwestuję w dom. Idealne rozwiązanie. Zdaje się, że Kodi zrobił podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 11.02.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 VAT nie będzie mieć wpływu na mieszkania z drugiej ręki - bo niby dlaczego miałby? Poza tym teraz ceny mieszkań poszły sporo w górę - w maju może się okazać że spadną - bo będzie ich więcej na rynku (ludzie trzymają na okoliczność wejścia do Unii).Najlepiej z długim terminem wyprowadzki.Ja miałam taki pomysł zeby sprzedać budując stan surowy - licząc na to że będzie można się wprowadzić po 7-8 m-cach ... Pozwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts