domsz 27.11.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Witam, Wlasnie jestem na koncowym etapie kladzenia gladzi na tynkach gipsowych.Nie wiem czy to dobrze robie ale przez to ze tynki sa rowne i bardzo gladkie, gladzi zostaje bardzo malo. Poniewaz jest tego ladnych pare metrow i nie chce zakurzyc juz po czesci wykonczonego mieszkania, zastanawiam sie nad wypozyczeniem szlifierki do gladzi, oczywiscie z odkurzaczem.I tu sie pojawia pytanie czy taka szlifierka mozna szlifowac jezeli warstwa gladzi jest minimalna (napewno ponizej 1mm)?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12 27.11.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Po co była gładz, jak równy tynk.Wystarczyło zaszpachlować nierówności. Przy cienkiej gładzi po szlifowaniu w jednych miejscach będzie gips, a w innych gładź. Efekt taki sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsz 27.11.2009 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 czy byla gladz potrzebna czy nie to juz inna kwestia, ja uwazam ze jednak dobrze ze ja klade. W innych pokojach docieralem recznie ale tak jak napisalem niechce juz zakurzyc tego co jest zrobione. Poniewaz nigdy nie widzialem takiej szlifierki w akcji dlatego pytam czy jest sens jej uzycia, bo skoro jest co docierac recznie to moze maszyna tez dotrze to tyle ile trzeba np przy uzyciu drobniejszego papieru? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 27.11.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 możesz to wykonac maszyna szlifierka z odsysaniem pyłu nierówności zostana usunięte a i tak przed malowaniem grunt idzie więc spoko dobra farbe zastosujesz i spoko rób nie ma obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsz 30.11.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 To w koncu jak ta szlifierka dziala, jak jej uzyje zostanie cos z tej gladzi na scianie czy nie bardzo? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 30.11.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Jeśli chcesz robić mechanicznie to najlepiej jak użyjesz czegoś twardego - np gips szpachlowy dolina nidy. Miękkie gładzie się do tego nie nadają - łatwo narobić dziur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsz 30.11.2009 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 robilem cekolem, dokladnie A-45, czyli rozumiem ze jednak lepiej odpuscic szlifierke? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 30.11.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 na to pytanie już nie odpowiem. u siebie szlifowałem gips szpachlowy - wyszło dobrze. kumpel ma firmę wykończeniową i ostrzegał mnie przed używaniem miękkich gładzi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba1719506003 01.12.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jeśli już położyłeś tzw miękki gips to doradzałbym docieranie ręczne bo jak tkoś już wcześniej zauważył zedrzesz wszystko do tynku A po za tym ręka jest dokładniejsza przyświeć sobie żarówką a ona pokaże gdzie trzeba trzeć \Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsz 01.12.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ok, dzieki za porady. szlifowanie reczne mi nie jest straszne ani nowe , chcialem tylko uniknac tego pylenia na cale mieszkanie . dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 11.01.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Hmm zrób to ręcznie bo wszystko schrzanisz maszyną. Później gruntujesz malujesz i po robocie. Ale ciekawy pomysł z tą gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S-i-R-o 11.01.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ja polecam gąbki ścierne.Ja też mam tynki gipsowe, gdzieniegdzie wymagały poprawy, potem szlifowanie gąbką i myślę że efekt zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 14.01.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 W tej sytuacji tylko ręcznie ! Nie paprać się z gąbkami i innymi wynalazkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts