Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

witam

pawel aldona 25

Recommended Posts

mam zamiar wyremontowac mieszkanie 35mkw remont kapitalny elektryka hydraulika rownania scian i sufitow gladzie glazura kuchnia i lazienka plus terakoty malowanie wyburzenie 3 scianek zerwanie tynku skucie glazur terakoty zerwanie paneli i wykladzin wszystko od nowa praktycznie zrobic pluswywiezienie gruzu i wszystkich glazur paneli itp na jaka sume za sama robocizne musze sie szykowac ???

• 3 months później...

Sorry ale pytanie trochę infantylne.Bo łazienkę można zrobić w płytkach po 25 zł /m2 lub w marmurze za 1500 m2.I tak z każdym innym materiałem.

To jak pytanie -ile wydam w galerii handlowej? Mogę wygać 30 gr. na gumę do żucia,a mogę i wydać 100 tyś-na markowe ubrania i meble.

Ja też to przechodziłem. Jak dużo stracisz nerw zależy w jakimś stopniu od firmy która ma Ci remontować. Ja w tamtym roku urwanie głowy miałem z pierwszą firmą(jakość nie taka jak bym chciał, opóżnienia), wytrzymałem z nimi 1,5 miesiąca. Póżniej dostałem od znajomego tel. do firmy z którą nie miałem problemów.Zrobili chłopaki docieplenie(wcenie zrobili mi np. parapety),poddasze, dokończyli gładzie w sumie 5-tyg.(8 osób). Jakoś to zniosłem. Wytrwałości.

Ceny sa zalezne od zakresu prac. Wyburzenie 3 scian to pojecie wzgledne :)

Aktualnie wykonuje podona prace ( malo wyburzania, bez plytek) - sciany, drzwi, malowanie itp. Mieszkanie ok 40 m2 w Warszawie i koszt samej robocizny to ok 7000 - 15% rabatu za kompleks :)

Podaj zakres prac, powiem ile bedziesz musial za to zplacic :)