Gość 09.01.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 zaczynają mi pękać połaczenia płyt g-k między ścianą a sufitem moi fachowcy wszystko wypełnili gipsem a teraz pojawiły się pęknięcia. Konstrukcja jest zrobiona z profili metalowych sufit podwieszany wszystko wegług zaleceń producentów i rad z Muratora. Myślałem o uszczelnieniu tego akrylem ale mam pewne wątpliwości czy to będzie się trzymać i co z malowaniem czy nie będzie pękać farba na położonym akrylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 09.01.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Obawiam się, że to połączenie od razu miało być zrobione akrylem.Nie mam pojęcia, jak akryl zachowuje się z farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 09.01.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 jest specjalny akryl do połaczeń płyt gipsowych, który daje się malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 09.01.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Trzeba było dać dylatacje między ścianą, a płytą sufitową z G-K.Ja zrobiłem to w formie pasków z cieniutkiej płyty styropianowej o grubości 3mm, naklejonych na ścianę. Ta cienka płyta to ekran zagrzejnikowy kupiony w hipermarkecie.Po umocowaniu płyt G-K przycięto styropian i wykończono bandażem RIGIPS-u, przeznaczonym do tego celu. Przyczyna pękania : sufit mocowany jest do drewnianych krokwi (które zmieniają swoje położenie od wiatru i wilgoci), zas ściana trzyma się ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 no czesc fachowo uzywa sie do tego specjalnego silikonu wodorozcienczalnego wystarczy ladnei pociagnac z tubki a potem wygladzic mokrym pedzelkiem trzeba znac technologie zanim sie do cvzegos zabierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.01.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Gosc ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 09.01.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 ten silikon wodorozcieńczalny to właśnie akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.01.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ten gość na samej górze to ja, nie wiem czemu mnie nie zalogowało Mam pytania do tego gościa na dole . Czy możesz bliżej opisać technologie wykonywania tego połączenia interesuje mnie szczególnie to wygladzanie pedzelkiem. Widzę że dobrze znasz technologię choć jesteś trochę złośliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts