e-mól 27.11.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 W przyszłym tygodniu wchodzi mój "wydreptany" wykonawca, no i dzisiaj mnie uprzedził że bez dylatacji się nie obejdzie później byłam w markecie i jak zobaczyłam jak to wygląda (szczelina na 0,5-1cm zalepiona silikonem) to mi się lekko smutno zrobiło. Z posadzek już nie zrezygnuję, ale może znacie jakieś patenty na ładniejsze zrobienie tych ..... dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.11.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A co to za geniusz-wykonawca, ktory nie wie, ze dylatacje robi sie metalowymi listwami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 28.11.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 wykonawca przemysłowy o te listy już by jakoś wyglądały Małgoś Ty tak masz? pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Ja nie mam dylatacji wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 28.11.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 wykonawca przemysłowy o te listy już by jakoś wyglądały Małgoś Ty tak masz? pokażesz? jest taki forumowy spec od posadzek - janzar poszukaj jego postów i poczytaj jednakże bez dylatacji się nie obędzie a wykończeniem takiej dylatacji wcale nie musi być sylikon można to zrobić tak że nawet nie będziesz wiedziała że tu jest dylatacja generalnie po obwodzie jako odzielenie ścian i wylewki - taśma dylatacyjna jeżeli masz ogrzewanie podłogowe to pogadaj z wykonawcą o oddzieleniu płyt grzejnych taśmą dylatacyjną przy braku podłogówki i np. w progach drzwi często stosują tzw. zacinanie posadzki. Warto jednak poświęcić kilka chwil i poszukać info - jeszcze raz odsyłam do postów janzara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts