akswał 12.06.2011 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Mnie dziwni najbardziej ze gmina sprzedaje działki na polanowicach pod zabudowę - a kto będzie płacił za szkody powodziowe? Polanowice to przeciez polder. Działkę mam na granicy z Karłowicami (jakieś 100m). Do alarmowego lustra Odry mam jakieś 7m różnicy poziomów. Podczas powodzi w '97 ten teren nie był zalany - wywalały jedynie studzienki na Kamieńskiego - na wysokości naszej działki ale w odległości jakiś 300m i 1 m wysokości na naszą korzyść. Jako doświadczona Wrocławianka sprawdziłam to w pierwszej kolejności Zgadzam się, że tam koło Widawy nie jest ciekawie - ale ja jestem na lekkim wzgórzu (choć jak są stany alarmowe, to przywożę ludziom broniacym wały coś do picia i jedzenia). Największy jest tam cyrk, że ludzie prywatni sprzedają działki na Polance koło wałów - z pięknym widokiem na zalewowy teren Widawy i wysoko podniesiona autostradową obwodnicę Wrocławia - kiepska lokalizacja. Edytowane 12 Czerwca 2011 przez akswał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.06.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Coż Ci powiem - ja też nie jestem zadowolona z wyboru Assa Design. Niby projekt doprowadzony do końca, ale usterek masa, a żądanie ich usunięcia było drogą przez mękę. Komunikacja z panią Dolińską była super do momentu podpisania umowy, potem kamień w wodę, telefonów nie odbiera, na maile nie odpisuje. Co do projektu - słabo widzę rzuty, ale zapowiada się bardzo ciekawie Edytowane 13 Października 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 12.06.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Coż Ci powiem - ja też nie jestem zadowolona z wyboru Assa Design. Niby projekt doprowadzony do końca, ale błędów masa, a oczywiście oni nie poprawią, bo nie. Komunikacja z panią Dolińską była super do momentu podpisania umowy, potem kamień w wodę, telefonów nie odbiera, na maile nie odpisuje. Zresztą sama jakość projektu pozostawia bardzo wiele do życzenia i pytań jest masa. Czyli nie tylko my jedyni mieliśmy takie odczucia co do Pani Renaty z Assa Design i nie tylko my tak byliśmy traktowani - do czasu umowy wszystko pięknie a potem traktują Ciebie gorzej niż w komunistycznym sklepie mięsnym. Klient jest dla nich a nie firma dla klienta. Dla nas najbardziej śmieszne jest to, że trzeba dzwonic z różnych tajniackich numerów by się z nią skontaktować. Jak zawsze mówię, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - już sobie wyobrażam moje paniczne telefony do p. R.D. bo w wieńcu jest coś nie tak zaprojektowane. A teraz mam fajnego architekta, który znosi moje zapytania nawet w sobote po południu i zawsze do mnie odzwania. Madeleine - żądaj od niej naprawienia błedów. Ta kobieta działa niezgodnie z prawem - np z nami zerwała umowę niezgodnie z zapisami i z prawem. Zawsze interpretuje zapisy pod siebie, ale od tego są prawnicy i sąd by spowodować by odpowiednio podchodziła do swoich zobowiązań ( a w Waszym wypadku powinna dać Wam produkt bez wad). My już jesteśmy zdecydowani na sprawę sądową - nie odpuścimy im. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.06.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Cześć, witam i będę podglądać i kibicować!!!Zapowiada się super.Czy ja dobrze widzę 570m2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 18.06.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Anula05 Niestety dobrze widzisz - mamy dosyć powierzchniowochłonne zainteresowania (przynajmniej nie musze tam super wykańczać)... no i jeszcze biuro. Nasza strikte tradycyjna część domowa bedzie miała niecałe 200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.06.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 a skoro tak, to rozumiem:) ciekawa jestem bardzo co to za zainteresowania - malujecie wielkoformatowe obrazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 18.06.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 malujecie wielkoformatowe obrazy? Nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.06.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 witam,mnie sie wydawało, że buduje duży dom, ale przy Waszej pow. wymiękam.choć tego typu styl domów nie leży mi to chętnie bedę dopingował Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 18.06.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 witam, mnie sie wydawało, że buduje duży dom, ale przy Waszej pow. wymiękam. choć tego typu styl domów nie leży mi to chętnie bedę dopingował Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 ciekawią mnie te powierzchniowochłonne zainteresowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 11.07.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam i zerkam ,co nowego się u Ciebie pojawiło Widac, że po woli ale do przodu Mogę zapytć w jakiej firmie wycenialiście okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 18.07.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam i zerkam ,co nowego się u Ciebie pojawiło Widac, że po woli ale do przodu Mogę zapytć w jakiej firmie wycenialiście okna? Lakbud, Alu partner, Panoramah! (piękne, ale nie na moją kieszeń), Kowalscy Jak widze u Ciebie też do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 23.07.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Dzięki za namiary na firmy zerknę na pewno! No tak żółwimi kroczkami ale do przodu - jak dobrze pójdzie we wrześniu będziemy mieć PnB i może od wiosny zaczniemy coś budować Przepiękny dom Wam się szykuje - ale powierzchnia zabija A nam po ostatnim spotkaniu z panią Arch wyszło prawie 190m2(z garażem) i byłam przerażona rozmiarem xD. Nadal będę podglądać i kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 23.07.2011 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) Carolinka Część tej powierzchni będzie na siebie zarabiać - więc nie jest tak przerażająco w kosztach No i liczę powierzchnie całkowitą a nie użytkową. Ja PnB będę miała pewnie w październiku (na okolice moich urodziń). A Twój domek też zapowiada się fajnie 190m2 to wielkość w sam raz na wygodny dom z powierzchnią do magazynowania. Co do rzutów to miałabym kilka uwag, ale to przez moje spaczenia społeczne np. u Ciebie dałabym schody bardziej dostępne z korytarza i odwróciłabym bieg nie zważając na sypialnie na górze (bo dzieci dorastają i niech nie biegają ze swoimi sympatiami przez cały salon), w kuchni bym wyspę postawila jednym bokiem do sciany bez okien i zrobiła dłuższy ciąg roboczy (czyli taką półwyspę) Edytowane 24 Lipca 2011 przez akswał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 24.07.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Hej Dzięki za uwagi co do domku co do schodów - wiesz, wychowywałam się domu, w którym zawsze było sporo ludzi i jestem przyzwyczajona (powiedziałabym ,że teraz gdy mieszkamy z moim M sami nawet mi tego brakuje ) także schody zostawimy, a o kuchni miałam identyczne przemyślenia - z wyspy zroibimy półwysep (ale kiedy to będzie? - ja już mogłabym być na etapie kafelek, mebelków itp ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 24.07.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja też czekam na wykoczeniówke z utęsknieniem - mam już ogólna wizję na wszystko - nawet na schowek na buty i regał pod PlayStation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 24.07.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja też czekam na wykoczeniówke z utęsknieniem - mam już ogólna wizję na wszystko - nawet na schowek na buty i regał pod PlayStation Ja na razie mam bardzo ogólną wizję i mnóstwo pojedynczych elementów, które mnie zachwycają Czasami mam wrażenie, że starczyłoby ich na kilka domów a nie tylko na jeden. Obiecałam sobie, że jak już będziemy na etapie gotowego projektu to zacznę wybierać co i jak (i a ile co już mniej mi się podoba ) A w momencie desperacji mam namiar na sprawdzoną i stosunkowo tanią architekt wnętrz Ale to tylko w przypływie desperacji... Tak się przynajmniej łudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 25.07.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Moim marzeniem jest samej wszytko urządzić - nie chce ingerencji osób trzecich (wytarczy mi do pomocy mój mąż - ma świetny gust pasujacy do mojego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.07.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 przed Wami masa kłopotów z postawieniem chaty a Wy już o kafelkach rozważacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 25.07.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 przed Wami masa kłopotów z postawieniem chaty a Wy już o kafelkach rozważacie Bo te kłopoty się przechodzi dla tych kafelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts