Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ja wykurzyć tę chol..ną mysz?!

ruda-ja

Recommended Posts

witam

zwracam się z dziwnym pytaniem ale już mnie dzisiaj nie powiem co dopadło.

mieszkamy niecały miesiąc i od tego czasu razem z nami do nowego domu wprowadziły się myszy :evil: . W sumie w garażu mi nie przeszkadzają (tam sypnęłam trutkę i pilnuję żeby drzwi były zawsze zamknięte) ale w domu to już inna sprawa.

Małe fytrzaste stworzonka zagnieździły się w kuchni (a zabudowa w kuchni to jeszcze prowizorka - własnoręcznie zrobiona konstrukcja przykryta blatem). I co rusz słyszę, widzę i czuję te małe intruzy.

Walczę z nimi od miesiąca łapkami (6szt rozstawione po kątach tak żeby mi się dzieciaki nie złapały) i jak dotąd tylko jedna wpadła (na zmianę: ser, wędlina teraz nawet na kabanosa :-? ). Trutki w domu nie sypię bo nie chcę potem żeby mi gdzieś padlina leżała. A te skurczybyki mi nawet do sypialni zaglądają, oglądam sobie wieczorkiem tv a tu mi po podłodze zasuwa... masakra.

I ten smród w kuchni.

Jak ktoś miał taki problem to wielka prośba o pomoc. Może kurcze jajecznicę im usmażyć na te łapki bo już nie wiem co...

Przeczytalam, wzdrygnelam sie i nareszcie ucieszylam, ze mieszkam w bloku ;)

z tym kotem to nie wiem czy cos da, u nas w letniaku jak sie pojawila cala mysza rodzina i pozyczylismy kota od sasiadow, to kot nie hccial z anic siedziec w kuchni, a myszy jak tylko kot znikal to grasowaly jakby nigdy nic....

Przeczytalam, wzdrygnelam sie i nareszcie ucieszylam, ze mieszkam w bloku ;)

quote]

Zwłaszcza ze do mnie w bloku kilka razy wlazla myszka kanalem wentylacyjnym

z piwnicy na drugie pietro ..................i widzialem na wlasne oczy jak przechodzi przez kratkę wentylacyjną splaszczona tak że miala z pół centymetra ............ potem ganialem ja po mieszkaniu do 5 tej rano aż padla ,ja też .

Myszy nie znoszą podobno zapachu mięty, może spróbuj użyć/porozstawiać np. suszone zioła mięty, lub zapachy w kilku miejscach najczęściej przez nie odwiedzanych?

Słyszałam też gdzieś o przypalonych kastkach cukru, pozostawionych na drodze gdzie chadzają myszy - jednak nic więcej o skuteczności tej metody nie moge napisać, poszukaj w internecie, może natrafisz na coś więcej. Spróbować jednak warto, bo i tanio i nikomu nie szkodzi.

Nasze podlaskie myszy przepadają, za skórką słoninki lekko podpieczona na zapałce.

Jak dotychczas skutecznosć 100%

Drucik trzymający pułapkę ,należy delikatnie posmarować słoninką, aby był śliski i ustawić na samuśkim jego koniuszku.Takim samusieńkim,samusienkim....Au! :x :evil: :lol:

I to jest klucz do sukcesu :D

W ostatnią przedślubną noc teściowie zostawili nam mieszkanie i pojechali do żony babci szykować wesele. Sami, młodzi i wreszcie oficjalnie. Przez całą noc oka nie zmrużyłem. Młoda przyszła żona...też. ale ta cholerna mysz. Co przysypiam to ta chrup, chrup. Mieli jakąś łapkę ale bardziej na szczury niż mysz. Nastawiłem na jak najmniejszy nacisk ( z parę razy strzeliła mi po palcach). Zasypiam a ta cholera chrup, chrup. Moją przynętę. Złapałem ją nad ranem. Nieletnia była jak pół normalnej myszy.