rogi 09.01.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Właśnie. Kupować juz teraz czy poczekać do marca gdy bedą stawiali więźbę.Teraz mogłoby jeszcze podeschnąć, ale ponoć może się poskręcać?strop też mam drewniany, a miedzy belkami bedzie wełna.Chcę się wprowadzić na jesieni.Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchall 09.01.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 WitamJa mam ten sam dylemat i licze na waszą odpowiedźpozdrawiam marchall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 09.01.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 My mamy podobny dylemat.I chyba zdecydujemy sie na kupno teraz. W niektorych tartakach trzeba czekac 3 tygodnie na wiezbe, boje sie, ze jak ruszy sezon to bedzie jeszcze dluzej. A tak, jak tylko beda warunki pogodowe przyjedzie ciesla i prace sie zaczna. BTW: ile kosztuje u Was wiezba? U nas (okolice Poznania i Gniezna) 600 netto z impregnacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 09.01.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Rogi możesz powiedzieć gdzie w okolicach Legionowa chcesz kupić drewno na więżbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tybero 09.01.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 drzewo scinane w zimie nie ma sokow (bo sa w korzeniach) przez co nie ma pozywki dla szkodnikow i nie bedzie tez tak pekac. poza tym biorac pod uwage ze to drewno co sie sprzedaje w dzisiejszych czasach jest tylko "pomalowane na zielono" a nie impregnowane to warto kupic z zimowej scinki. no tylko tez trzeba miec pewnosc kiedy bylo sciete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.01.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ja kupuję teraz bo:1. Jest zimowe i jak ktoś zauważył jest bardziej suche niż wiosenne/letnie2. Niedługo podrożeje - VAT'y i inne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 09.01.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Drewno z powodu VATu raczej NIE zdrożeje może dlatego że na nie jest już 22% VATu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.01.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ja mam na myśli drewno a nie tarcicę - na drewno ciągle jest 7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 09.01.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ja kupuję drewno na pniu. ok200 zł/m3 zimowe.Przetarcie trakiem przewoźnym na miejscu na wymiar 50-60 zł/m3Cały odpad zostaje na budowie.Pozdr.DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 09.01.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Peterka!drewno chce kupic albo w Polskich składach Budowlanych pod Pomiechówkiem, albo w składzie na zegrzyńskiej vis a vis LUX BUDU albo na ul. Lwowskiej mają biuro i sprowadzają z tartaku w Skubiance (a może jutro pojadę prosto do tartaku w Skubiance i za Serockiem). A ty gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 09.01.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Peterka!drewno chce kupic albo w Polskich składach Budowlanych pod Pomiechówkiem, albo w składzie na zegrzyńskiej vis a vis LUX BUDU albo na ul. Lwowskiej mają biuro i sprowadzają z tartaku w Skubiance (a może jutro pojadę prosto do tartaku w Skubiance i za Serockiem). A ty gdzie?Wszędzie w Cenie 470 zł. na więźbe i 370 zł. tarcica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 09.01.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Dzięki za info. Ja pytam na przyszłość. Szukał będę w kwietniu ale od faceta na przeciwko Lyx Budu brałem juz deski jesienią. Jest ok O Pomiechówku nie wiedziałem.Sprawdzę tam też. A blachodachówkę albo dachówkę już szukałeś gdzieś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 09.01.2004 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 peterkaBedę miał gont bitumiczny.Chyba kupie w sklepie za Jabłonną (to chyba Buchnik, za sklepem z glazurą) Firma wykonuje jednocześnie pokrycia dachowe i liczy za faktycznie zużyty materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 09.01.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 ok. Ja szukam blachodachówki. Dużo tego więc muszę szukać gdzieś w Jabłonie i Legionowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 10.01.2004 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 rafałek obawiam się, że nie masz racji. Z tego co mi mówili w tartakach to vat22% na drewno już jest .Nie dotyczy to określonego asortymentu - nie pamiętam detali ale więżba to 22%.7% o ile wykonawca kupuje i jest płatnikiem vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 10.01.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Wobec tego, Witam Panowie. Gzie kupić drewno na budowę waszym zdaniem? Buduję wiosną w chotomowie. Konstrukcja dachu to wiązary kratowe. Myślę o pokrybiu dachówką cementową, ale cana!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 10.01.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Witaj Mik 99! Facet na przeciwko Lux Budu w Michałówie Reginowie ma dobre drewno i ceny ok. Trzeba zobaczyczyć skład w Pomiechówku. Może jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 10.01.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Odnośnie VAT-u na tarcicę proponuję - http://szkielet.com.pl/pismo/artykuly/22vat_spis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witam prowadzę też rozmowę na temat Fundamentów: beton, czy bloczki? jeśli macie uwagi; co wybrać? gdzie kupić? to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Rogi z kolegami zapraszam na forum : klub budujący. założyłem grupę Chotomów - powiat Legionowo. Myślę,żę może byśmy się tak lepiej zorganizowali kokretnej grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts