mik99 13.01.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Ale kotka w dechę, ma charakter w oczach, żona moja do domu by chciała taką bardzo, aj a sceptykiem jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 13.01.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 kotka ma charakterek z kotami nie ma najmniejszego problemu...moze oprócz tego,ze trudno je zwalic z łozka... ja mam materac 160cm szeroki,a ona zawsze uklada sie na samym srodku..mi pozostawia miejsce w nogach ... Nie ma sie co zastanawiac,trzeba brac..tyle kotow głoduje na ulicy...moja znalezlismy na smietniku w srodku zimy, miala ok 1 miesiac... jak zbuduje poddasze kupie tez psa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 13.01.2004 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 rafałek SORRY widzisz jestem dyletantem i nie odrózniam tarcicy od drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 14.01.2004 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Lalka! Ta isola to chybba chodzi o wełne Isover Gulfiber. Owszem dobra, ale sprawdzaj parametry. Osobiście kupiołem URSA DF 40, ale jest jeszcze lepsza DF 35, ale nie bardzo widziałem sens jej kupowania przy moim 20 cm pokładzie z wełny między belkami i 5 cm pod belkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 14.01.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Witam wszystkich ... Rogi isola to dachówka bitumiczna (gont) http://www.isola.pl a co do wełny dziekuje za info..zapisuje...nie mam na tym polu jeszcze rozeznania.. wczoraj dałam okna do wyceny,szukam taniego deskowania i wykonawcow od dachow...i tak dzis od rana sie znow wszystko kreci wokól budowy....a robota czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.01.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 gdzie kupujesz? Również szykuję się do kupna drewna na więźby teraz z tych samych powodów co Ty. Poszukuję dobrego i oczywiście w umiarkowanych cenach. Do tej pory znalazłam kilkanaście, najbardziej ciekawa to tartak koło Siedlec. W sobotę jadę zobaczyć to cudo więc napiszę więcej. Cudka jestem z Wielkopolski, a właściwie z jej zachodniego krańca. Drewno kupuję u siebie czyli w moim nadleśnictwie - z zawodu jestem leśnikiem i zapewniam cię, że nie dostaję praferencyjnych cen - mam ceny z naszego cennika i do tego 2 wewnętrzne kontrole które sprawdzą co kupuję bo założenie jest takie - że pewnie coś kręcę. Tak więc mam warunki jak każdy - czyli płacę normalnie i odbierane mam zgodnie z normą - za to mam wybór... Przecieram w malutkim lokalnym tartaku - facet ma świetną opinię (dokładny i myśli przy pracy). Przeciera mi około 35m3 drewna za około 3,5k (za całość). Do odbioru drewno jest składowane u niego i przywiezione do mnie przez niego. Do tego transport z lasu do niego około 300 zł. Razem wyniesie mnie to około 10k czyli więźba (16m3), dechy na deskowanie dachu i na inne potrzeby i odpady na szopę. Bez impregnacji, ale jak w okolicy impregnują wiem sam więc z ich impregnacją czy bez to żadna różnica. Ostatnio przyhlądałem się, jak w pewnym tertaku przywozili (było -5) drewno, przecierali je i zamaczali na 3 godziny w lodowej krupie. Za to brali (nazywali to impregnacją) 70 zł za m3. Czyli jakbyś nic nie robił wyjdzie prawie na to samo. Myślę, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.01.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 rafałek SORRY widzisz jestem dyletantem i nie odrózniam tarcicy od drewna Andrzeju - nic nie szkodzi - to takie zawodowe zboczenie - tak samo jak walczę z dziwnym poglądem, że modrzew jest gatunkiem chronionym (co niestety powtarza nawet MURATOR ?!? - ciekawe na jakiej podstawie - do dziś nie dostałem odpowiedzi...) Moja wypowiedź w poniższym wątku... http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=19729 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Dzięki Rafałek za odpowiedź , troszkę do Ciebie daleko , chyba zostanę przy swoim tartaku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 15.01.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 cudka mam mały lokalny problemik ze znalezieniem dobrego drewna na więźbę, czy mogłabyś mi kilka szczegółów na temat swojego wybranego tartaku wrzucić? (cena, gdzie) szczerze zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 mik 99 Tartak w Domanicach tel. 0-600-827-690. Kiedy dzwoniłam po raz pierwszy miły pan powiedział:470 zł m3 bez impegnacji, 520 zł m3 z imregnacją , transport gratis. Jak wysłałam wstępne zamówienie do skosztorysowania okazało się, że nie tylko jest miły, ale i zna się na tym co robi ( kilka fachowych uwag). Porozmawiał sobie z moim mężem i chyba dojdą do porozumienia. Jak znam życie to było ostre targowanie. W sobotę jedziemy zobaczyć tartak, człowieka a przede wszystkim drewno. Podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 CUDKA, po powrocie napisz jak najwięcej szczegółów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 CUDKA, po powrocie napisz jak najwięcej szczegółów. pozdrawiam Byliśmy, zamówiliśmy, czekamy. Jak już pisałam tartak jest w Domanicach. Jedzie sie na Siedlce, na obwodnicy przed Siedlcami trzeba skręcić na Stoczek Łukowski , w miejscowości Skórzec przy przystanku PKS-u skręca się w lewo na Gołąbki 5 km(???).Niestety bez dokładnej mapy trochę trudno byłoby trafić. Nie widziałam wcześniej zbyt wiele tartaków więc ten nie zrobił na mnie większego wrażenia. Tartak jak tartak, dużo ściętych drzew,maszyny wydają się nowoczesne,mają suszarnię (nasze drewno bedzie "schło" :wink:do maja pod chmurką). Interes prowadzi dwóch młodych mężczyzn, można się dogadać, drewno mają z lasów pańswowych. To które widzieliśmy było OK. Ponieważ nasze jeszcze rośnie jedziemy w lutym żeby zobaczyć konkretnie nasze zamówienie. Cena okazuje się zależy głównej mierze od zamówienia ( długość i ilość elementów). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Polecam Ładny Dom nr2 gdzie piszą właśnie o drewnie na więźby.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 19.01.2004 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 ten Ładny dom kupiłem wczoraj i myslałem że mnie krew zaleje. Totalna kicha. A ten artykuł o drewnie bardzo zdawkowy. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.01.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 ten Ładny dom kupiłem wczoraj i myslałem że mnie krew zaleje. Totalna kicha. A ten artykuł o drewnie bardzo zdawkowy. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja chyba podczas zakupów spróbuję porównać wasze opinie, jeśli mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.01.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 CUDKA, po powrocie napisz jak najwięcej szczegółów. pozdrawiam Byliśmy, zamówiliśmy, czekamy. Jak już pisałam tartak jest w Domanicach. Jedzie sie na Siedlce, na obwodnicy przed Siedlcami trzeba skręcić na Stoczek Łukowski , w miejscowości Skórzec przy przystanku PKS-u skręca się w lewo na Gołąbki 5 km(???).Niestety bez dokładnej mapy trochę trudno byłoby trafić. Nie widziałam wcześniej zbyt wiele tartaków więc ten nie zrobił na mnie większego wrażenia. Tartak jak tartak, dużo ściętych drzew,maszyny wydają się nowoczesne,mają suszarnię (nasze drewno bedzie "schło" :wink:do maja pod chmurką). Interes prowadzi dwóch młodych mężczyzn, można się dogadać, drewno mają z lasów pańswowych. To które widzieliśmy było OK. Ponieważ nasze jeszcze rośnie jedziemy w lutym żeby zobaczyć konkretnie nasze zamówienie. Cena okazuje się zależy głównej mierze od zamówienia ( długość i ilość elementów). Pozdrawiam bedę czekał wobec tego na konkretne zestawienie kosztów od Ciebie: Materiał, transport, montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts