Dana75 01.11.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wracając do wątku styropianu to powiem tak , koleżanka zrobiła obliczenia i wyszło, iż niebezpiecznie byłoby stosować 15cm styropianu, gdyż wtedy wykroplenie jest niemal na granicy, tak więc słusznym założeniem jest zwiększenie warstwy ocieplenia do 20cm czy nawet więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 03.11.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dziś miałem telefon od naszego wykonawcy, poinformował nas, że panowie dekarze wchodzą w środę w przyszłym tygodniu W tydzień mają położyć dachówkę plus rynny i okna dachowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 15.11.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Dziś przyjechała do nas dachówka 15 palet!!! i rynny Galeco Dachówka jest cudna płaska grafitowa Edytowane 15 Listopada 2011 przez jagódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniar07 16.11.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Widzę, że dachówka robi furrorę. Będziemy ja mieć na uwadze bo prezentuje się naprawdę nowocześnie i ładnie. Jestem ciekawa jak będzie wyglądać Topaz III a własciwie ten dach bo nigdzie nie doszukałam się zdjęć. 35cm różnicy między zwykłym Topazem a III od okna do podbitki. Zamówiliśmy też III wersja B lustrzane odbicie więc jestem ciekawa efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 16.11.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ta dachówka to jest Mercedes a raczej MAYBACH wśród dachówek Dziś chłopaki robią orynnowanie, fotki za kilka dni powinny być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 22.11.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Dekarze wczoraj wciągali na dach dachówkę jutro będą wstawiać okna dachowe Topazik nabiera pełnych kształtów Aha, wczoraj nasza ekipa budowlana się wyprowadziła, zabrali kontenery mieszkalne ... Szkoda i będzie mi ich brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniar07 25.11.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No to czekamy na fotki. Jestem ciekawa jak teraz wygląda Topazik. To ekipa u Was mieszkała na budowie? Nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 25.11.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ekipa murarzy się wyprowadziła, było ich 14 stu, druga grupa w liczbie 4 stawiała krokwy a trzecia też w liczbie 4 dekarzy układała dachówkę. Chłopaki nie skonczyli jeszcze, zabrakło im ok 40 płytek dachówki i czekają na opaskę wokół dwóch okien dachowych VELUX ... Ale tak naprawdę dach z veluxami prezentuje się zaj.... bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 28.11.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) I poniżej objecane zdjęcia dachu:) znajomy kopareczką równał nam działkę, rozciągał humus... widać jak duża jest działka i ile będzie koszenia Działka ma 30 metrów na 60 metrów Edytowane 28 Listopada 2011 przez jagódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana75 30.11.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Gratuluję dachu. Czy mogłabyś zrobić zdjęcie od strony drzwi frontowych? Jak poradziłaś sobie z rynną, która w projekcie biegła przez balkon, koło drzwi frontowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 30.11.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Rynna w projekcie jest podobno w balkonie, dekarze za naszą zgodą przesunęli ją obok balkonu a drzwiami wejściowymi.Patrząc na front domu jest po lewej od strony balkonu, jest to optymalne miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 01.12.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Jagódki, piękny domek budujecie, co planujesz na podłodze w salonie, przy tak dużych oknach? Rozumiem, ze będzie podłogówka, tylko co na niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 01.12.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dziękujemy w salonie będzie parkiet i ogrzewanie grzejnikami, pod tymi oknami jest jedna warstwa pustaka. Tam gdzie będzie gres będzie podłogówka, w pokojach na górze i poddaszu będzie parkiet i też ogrzewanie tradycyjne, grzejniki Jak na razie hula wiatr ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 01.12.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A jakiej wysokości grzejniki się zmieszczą pod tymi oknami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 01.12.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 I jeszcze pytanie czy pod oknami balkonowymi na piętrze i ew. na parterze będą jakieś grzejniki (kanałowe) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 12.12.2011 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) SSO ZAKOŃCZONY dekarze dokończyli prace, opaska wokół dwóch okien dachowych i kilkanaście dachówek nad garażem... Edytowane 13 Grudnia 2011 przez jagódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.01.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jagódki, gratulacje zakończenia SSO :D teraz tylko okna, tynki, wylewki, ocieplenie, wykończeniówka i przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 04.01.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki Lidzia Teraz przez niby tą zimę Topazik niech schnie i odpoczywa... Okna mamy pomierzone - system SCHUCO w okleinie obustronnej... elektryka, hydraulika i tynki... Trochę się jeszcze nam zejdzie, uzależnione od kasy... Nie śpieszymy się, mieszkamy we własnym mieszkaniu na Tarchominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.01.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Skoro macie gdzie mieszkać, to rzeczywiście nie musicie się spieszyć i wszystko porządnie przemyśleć Tak sobie patrzyłam przed chwilą na wasz domek i bez daszka nad wejściem wydaje mi się łysy w stosunku do mojego, do którego już jestem przyzwyczajona - ale i tak jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 05.01.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Skoro macie gdzie mieszkać, to rzeczywiście nie musicie się spieszyć i wszystko porządnie przemyśleć Tak sobie patrzyłam przed chwilą na wasz domek i bez daszka nad wejściem wydaje mi się łysy w stosunku do mojego, do którego już jestem przyzwyczajona - ale i tak jest piękny Dzięki Lidzia Twój Topazik cudnie się prezentuje Wiele rzeczy podglądaliśmy u Ciebie... Nasza wspólna dachówka jest piękna, wyjątkowo cudnie Topaz z nią wygląda ... Nie robiliśmy daszku nad drzwiami ponieważ zdecydowaliśmy się na drzwi wejściowe HORMANN z bocznym doświetleniem, są one ze stali nierdzewnej i aluminium, w okleinie orzech, nie będą się wypaczać jeżeli daszku nie ma nad nimi. Jeszcze daleka droga przed nami zanim się wprowadzimy... Edytowane 5 Stycznia 2012 przez jagódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts