Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Topaz III - budowę czas zacząć...:):):)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Widzę, że dachówka robi furrorę. Będziemy ja mieć na uwadze bo prezentuje się naprawdę nowocześnie i ładnie. Jestem ciekawa jak będzie wyglądać Topaz III a własciwie ten dach bo nigdzie nie doszukałam się zdjęć. 35cm różnicy między zwykłym Topazem a III od okna do podbitki. Zamówiliśmy też III wersja B lustrzane odbicie więc jestem ciekawa efektów.

Ekipa murarzy się wyprowadziła, było ich 14 stu, druga grupa w liczbie 4 stawiała krokwy a trzecia też w liczbie 4 dekarzy układała dachówkę.

Chłopaki nie skonczyli jeszcze, zabrakło im ok 40 płytek dachówki i czekają na opaskę wokół dwóch okien dachowych VELUX ...

Ale tak naprawdę dach z veluxami prezentuje się zaj.... bosko :-)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Dzięki Lidzia :-)

Teraz przez niby tą zimę Topazik niech schnie i odpoczywa...

Okna mamy pomierzone - system SCHUCO w okleinie obustronnej... elektryka, hydraulika i tynki...

Trochę się jeszcze nam zejdzie, uzależnione od kasy...

Nie śpieszymy się, mieszkamy we własnym mieszkaniu na Tarchominie :-)

Skoro macie gdzie mieszkać, to rzeczywiście nie musicie się spieszyć i wszystko porządnie przemyśleć :)

Tak sobie patrzyłam przed chwilą na wasz domek i bez daszka nad wejściem wydaje mi się łysy w stosunku do mojego, do którego już jestem przyzwyczajona - ale i tak jest piękny :D

Skoro macie gdzie mieszkać, to rzeczywiście nie musicie się spieszyć i wszystko porządnie przemyśleć :)

Tak sobie patrzyłam przed chwilą na wasz domek i bez daszka nad wejściem wydaje mi się łysy w stosunku do mojego, do którego już jestem przyzwyczajona - ale i tak jest piękny :D

Dzięki Lidzia :-) Twój Topazik cudnie się prezentuje :-) Wiele rzeczy podglądaliśmy u Ciebie... Nasza wspólna dachówka jest piękna, wyjątkowo cudnie Topaz z nią wygląda ... :-)

Nie robiliśmy daszku nad drzwiami ponieważ zdecydowaliśmy się na drzwi wejściowe HORMANN z bocznym doświetleniem, są one ze stali nierdzewnej i aluminium, w okleinie orzech, nie będą się wypaczać jeżeli daszku nie ma nad nimi.

Jeszcze daleka droga przed nami zanim się wprowadzimy...

Edytowane przez jagódki