jagódki 28.01.2010 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 POZWOLENIE NA BUDOWĘ DO GMINY ZŁOŻONE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 08.02.2010 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Gmina zareagowała szybko, przysłali list abyśmy poprawili dane wypełnione we wniosku o PnB brakuje jedynie dokumentu który już nasz architekt załatwia Odebraliśmy decyzje o podziale, teraz dwa tygodnie będzie się uprawomocniać i na 23 lutego mapka gotowa do odbioru W niedzielę 14 lutego jedziemy do naszego architekta od kuchni, ma być gotowa wizualizacja naszej kuchni hmhm ciekawy jestem jak im to wyszło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 15.02.2010 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Wczoraj byliśmy u architekta od kuchni. Przygotował dla nas dwa projekty, jeden taki sobie, taki normalny , ale ten drugi to dopiero zobił na nas wrażenie Udało się wcisnąć wyspę na której jest płyta indukcyjna i zlew poprostu super Nadal czekamy na pismo od inżyniera ruchu, jest ono potrzebne do PnB Zostało wysłane listem poleconym w ubiegły wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 17.02.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Uff... pismo od inżyniera ruchu dotarło, w piątęk muszę dostarczyć do gminy do PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 19.02.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Wszelkie formalności związane z PnB dostarczone do gminy Teraz cierpliwie musimy czekać na decyzję W przyszłym tygodniu minie miesiąc jak leży projekt w gminie...mój architekt ma porozmawiać i może uda mu się przyspieszyć, w końcu pracował z nimi kilkanaście lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 23.02.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Projekt kuchni zrobiony sprzęt do zabudowy firmy SIEMENS wybrany Teraz jesteśmy na etapie projektowania wnętrza domu. Jeszcze nie wiemy czy chcemy aby nam architekta projektowała wszystkie pomieszczenia, czy tylko parter, plus trzy łazienki ale mamy jeszcze troszkę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 25.02.2010 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 15 lutego wpłaciliśmy połowę kwoty na przydział mocy, a wystąpiliśmy o 17 KW Dziś miałem telefon od firmy MAXELL, która jest podwykonawcą STOENu, chcą się zemną spotkać w celu omówienia miejsca planowanego przyłacza elektrycznego Szybka reakcja, mam nadzieję, że też uda się w miarę szybko wykonać to przyłącze i w tym roku byśmy mieli " prund " na działce Śniegi jeszcze nie stopniały, geodeta nie może wejść i wymierzyć działki .... Wiosna się zbliża malymi kroczkami No właśnie zbliża się, a my 20 marca jedziemy na tydzień do Włoch na narty Po powrocie trzeba będzie się zająć budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 28.02.2010 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Wczoraj byliśmy na działce i mile jesteśmy zaskoczeni, leżą już żółte rury gazowe PGNiG rozpocznie już niebawem budowę w ulicy linii gazu Wniosek o przyłącze już zostal złożony i w tym roku powinniśmy mieć już swoj gaz na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 01.03.2010 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dziś rano bylem w gminie, podać nowy numer działki do PnB, decyzja o podziale się uprawomocniła Pani która zajmuje się moim pozwoleniem na budowę oznajmiła mi że brakuje jej decyzji od lokalizacji wjazdu i zjazdu, dokemntu od inżyniera ruchu, który zostal już złożony jakiś czas temu Zapomniałem o tym piśmie, myślałem że jak to złoże to już dalej będzie dostarczone do PnB a tu wszyscy chcą same DECYZJE Ja już momentami nie łapie się w tych procedurach, dokumentach, decyzjach... papierki...papierki... normalnie szok Byłem też w firmie MAX-EL która przygotowuje plany dla STOENu, plany powinny być gotowe we wrześniu i poinformowali mnie, że może uda się jeszcze w tym roku podłączyć nam prąd na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 04.03.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Odebraliśmy mapki z podziałem Udało się wydzielić naszą działkę Jest duża, ma 1800 m2 Jak już odbierzemy PnB to będziemy się starać o pozwolenie na przydomową oczyszczalnie, zamiast zwykłego szamba . Gmina nie robi problemów dla działek powyżej 1500 m2 Nadal czekamy na PnB chyba gmina wcześniej nie wyda decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 05.03.2010 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 przyszły warunki techniczne z gazowni 1. gazownia - mamy 2. stoen - mamy 3. wodociągi - mamy W tym roku powinniśmy mieć u siebie na działce wyżej wymienione media Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 11.03.2010 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Byliśmy w Gminie, odebrałem Decyzje wjazdu i zjazdu z ulicy do nas na działkę Wszystkie dokumenty, decyzje, postanowienia i pozwolenia złożone... 28 marca minie 60 dni kiedy to gmina rozpatruje nasze PnB Kilo soli można zjeść jak już to wszystko pozałatwiamy 19 marca jedziemy na narty do Włoch, mam nadzieję że jak wrócimy to PNB będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 29.03.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ 24 Marca odebraliśmy gorące PnB , a 28 marca minełoby dwa miesiące Gmina się postarała i wydała decyzję Teraz jedynie musimy poczekać na zwrotki aby PnB się uprawomocniło Mamy nadzieję, że już po świętach będziemy mieli prawomocne PnB Aha, byliśmy na nartach we Włoszech a ja mam prawdopodobnie pozrwywane wiązdła w kolanie Teraz muszę zrobić rezonans i się okaże czy czeka mnie operacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 10.04.2010 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Mamy już prawomocne Pozwolenie na Budowę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 04.02.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witamy ponownie! Po prawie rocznej przerwie reaktywowaliśmy akcję budowania Topaza III i na wiosnę ruszamy z budową:) Trzymajcie za nas kciuki:) oby tym razem się powiodło:) pozdrawiamy wszystkich budowniczych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 04.02.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) MEDIA NA START!!! Wiosną ubiegłego roku podpisaliśmy umowę ze stoenem i gazownią. Na prąd mamy już służebność przesyłu w drodze:):) musimy jeszcze podpisać służebność dla gazowni. W tym tygodniu zaskoczył nas bardzo miło Stoen:) firma rozpoczęła wykop pod kable elektryczne i na dniach będziemy mieli prąd w działce. A TU BĘDZIE PŁYNĄŁ NASZ PRĄD: Edytowane 5 Lutego 2011 przez jagódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 04.02.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 W przyszłym tygodniu będziemy robić geotechnikę gruntu:) Nasz wykonawca poradził zrobić to badanie przed budową TOPAZA.Budynek będzie bardzo ciężki (dwa stropy monolityczne + dachówka)!!! Lepiej się upewnić jaki jest grunt przed budową domu niż potem płakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 10.02.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 (edytowane) Uroczyście oświadczam że prąd do naszej działki został dostarczony!!!!! A oto i nasza skrzynka:):) Edytowane 10 Lutego 2011 przez jagódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 24.02.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Odebraliśmy badanie Geotechniczne gruntu. Były wywiercone trzy otwory na głębokość 4 metrów. W pierwszym otworze humus jest na głębokości 0,90 metra, w drugim jest na 0,60 metra, w trzecim 0,40 metra, natomiast poziom wód gruntowych jest na głębokości 0,90 metra.Firma która robiła badanie radzi aby wykopy i fundamenty robić na przełomie czerwca i lipca.W takim wypadku budowę naszego Topaza rozpoczniemy latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagódki 08.03.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Wczoraj byliśmy u notariusza, musieliśmy zrobić służebność dla gazowni. Projektowany jest gazociąg w drodze dojazdowej do działki. Umowę podpisaliśmy 30 marca 2010 roku i gazownia ma 18 miesięcy na wybudowanie gazociągu przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts