Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Topaz III - budowę czas zacząć...:):):)

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gmina zareagowała szybko, przysłali list abyśmy poprawili dane wypełnione we wniosku o PnB :) :) :) brakuje jedynie dokumentu który już nasz architekt załatwia :) :) :)

Odebraliśmy decyzje o podziale, teraz dwa tygodnie będzie się uprawomocniać i na 23 lutego mapka gotowa do odbioru :)

W niedzielę 14 lutego jedziemy do naszego architekta od kuchni, ma być gotowa wizualizacja naszej kuchni :D

hmhm ciekawy jestem jak im to wyszło ....

Wczoraj byliśmy u architekta od kuchni. Przygotował dla nas dwa projekty, jeden taki sobie, taki normalny , ale ten drugi to dopiero zobił na nas wrażenie :o :o :o Udało się wcisnąć wyspę na której jest płyta indukcyjna i zlew :D :D :D poprostu super :D

Nadal czekamy na pismo od inżyniera ruchu, jest ono potrzebne do PnB :(

Zostało wysłane listem poleconym w ubiegły wtorek :(

15 lutego wpłaciliśmy połowę kwoty na przydział mocy, a wystąpiliśmy o 17 KW :D Dziś miałem telefon od firmy MAXELL, która jest podwykonawcą STOENu, chcą się zemną spotkać w celu omówienia miejsca planowanego przyłacza elektrycznego :D :D :D Szybka reakcja, mam nadzieję, że też uda się w miarę szybko wykonać to przyłącze i w tym roku byśmy mieli " prund " na działce :D :D :D Śniegi jeszcze nie stopniały, geodeta nie może wejść i wymierzyć działki .... Wiosna się zbliża malymi kroczkami :D :D :D

No właśnie zbliża się, a my 20 marca jedziemy na tydzień do Włoch na narty :D :D :D Po powrocie trzeba będzie się zająć budową :D

Dziś rano bylem w gminie, podać nowy numer działki do PnB, decyzja o podziale się uprawomocniła :D Pani która zajmuje się moim pozwoleniem na budowę oznajmiła mi że brakuje jej decyzji od lokalizacji wjazdu i zjazdu, dokemntu od inżyniera ruchu, który zostal już złożony jakiś czas temu :(

Zapomniałem o tym piśmie, myślałem że jak to złoże to już dalej będzie dostarczone do PnB :( a tu wszyscy chcą same DECYZJE :(

Ja już momentami nie łapie się w tych procedurach, dokumentach, decyzjach... papierki...papierki... normalnie szok :evil: :evil: :evil:

Byłem też w firmie MAX-EL która przygotowuje plany dla STOENu, plany powinny być gotowe we wrześniu i poinformowali mnie, że może uda się jeszcze w tym roku podłączyć nam prąd na działce :D :D :D

Odebraliśmy mapki z podziałem :D Udało się wydzielić naszą działkę :D

Jest duża, ma 1800 m2 :D Jak już odbierzemy PnB to będziemy się starać o pozwolenie na przydomową oczyszczalnie, zamiast zwykłego szamba .

Gmina nie robi problemów dla działek powyżej 1500 m2 :D :D :D

Nadal czekamy na PnB :( chyba gmina wcześniej nie wyda decyzji :( :( :(

Byliśmy w Gminie, odebrałem Decyzje wjazdu i zjazdu z ulicy do nas na działkę :o Wszystkie dokumenty, decyzje, postanowienia i pozwolenia złożone... 28 marca minie 60 dni kiedy to gmina rozpatruje nasze PnB :( :( :( Kilo soli można zjeść jak już to wszystko pozałatwiamy

19 marca jedziemy na narty do Włoch, mam nadzieję że jak wrócimy to PNB będzie gotowe :D

• 3 weeks później...

MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ :D :D :D

24 Marca odebraliśmy gorące PnB :D, a 28 marca minełoby dwa miesiące :o :o :o Gmina się postarała i wydała decyzję :D Teraz jedynie musimy poczekać na zwrotki aby PnB się uprawomocniło :D :D :D

Mamy nadzieję, że już po świętach będziemy mieli prawomocne PnB :D

Aha, byliśmy na nartach we Włoszech a ja mam prawdopodobnie pozrwywane wiązdła w kolanie :( :( :(

Teraz muszę zrobić rezonans i się okaże czy czeka mnie operacja :(

• 2 weeks później...
  • 9 months później...

MEDIA NA START!!!

Wiosną ubiegłego roku podpisaliśmy umowę ze stoenem i gazownią. Na prąd mamy już służebność przesyłu w drodze:):):) musimy jeszcze podpisać służebność dla gazowni.

W tym tygodniu zaskoczył nas bardzo miło Stoen:) firma rozpoczęła wykop pod kable elektryczne i na dniach będziemy mieli prąd w działce.

A TU BĘDZIE PŁYNĄŁ NASZ PRĄD:

20110201499.jpg

Edytowane przez jagódki

• 2 weeks później...

Odebraliśmy badanie Geotechniczne gruntu. Były wywiercone trzy otwory na głębokość 4 metrów. W pierwszym otworze humus jest na głębokości 0,90 metra, w drugim jest na 0,60 metra, w trzecim 0,40 metra, natomiast poziom wód gruntowych jest na głębokości 0,90 metra.

Firma która robiła badanie radzi aby wykopy i fundamenty robić na przełomie czerwca i lipca.

W takim wypadku budowę naszego Topaza rozpoczniemy latem.

• 2 weeks później...