Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Topaz III jagódek

lidszu

Recommended Posts

Aby wstawić zdjęcie, to adres musi mieć na końcu jpg. Najeżdżasz kursorem na zdjęcie, klikasz prawym klawiszem myszki i wchodzisz we właściwości. Kopiujesz adres obrazka np. tak jak to

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/topaz3/images/topaz3.jpg

potem wstawiasz ten adres pomiędzy [/img][/b]

i wychodzi

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/topaz3/images/topaz3.jpg

jagódki, widzę, że wy też przeszliście dość drugą i żmudną drogę do własnego domku. Niestety załatwianie spraw urzędowych może całkowicie zniechęcić do posiadania własnych czterech kątów, ale warto to przejść, aby potem móc usiąść na własnym tarasie z kawką :D

Najgorsze macie już za sobą i teraz trzeba zbierać siły na budowę :D 8)

• 2 weeks później...

Witam. Super ten wasz projekcik. Bardzo mi sie podoba cała elewacja zewnętrzna.

Bardzo chcemy mieć wyspę i dlatego odwiedziliśmy, podpisaliśmy umowę na zaprojektowanie naszej kuchni.

Gdzie zamówiliście projekt swojej kuchni?

A we wnętrzu jak dla mnie zbyt mała łazienka na dole. Ja od razu bym pomyślał albo zmiejszeniu pomieszczenia gospodarczego, albo o małej zmianie w garażu. Zabranie lewego górnego rogu garażu na poczet łazienki.

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/topaz3/images/r1.jpg

Pozdrawiam.

Gdy pierwsza gwiazdkę ujrzysz na niebie,

Wspomnij tych, co kochają Ciebie,

Gdy pierwsza zagaśnie, a druga zabłyśnie,

niech Cię aniołek ode mnie uściśnie !!!

I złoży serdeczne życzenia z okazji

Świąt Bożego Narodzenia!!!

życzy lidszu z rodzinką

http://domka86.blox.pl/resource/833_swieta2.jpg

• 3 weeks później...

Gratuluję postępów :D

Jak już będziecie mieli projekt kuchni to się pochwalcie, bo my też planujemy wyspę i też czekamy na efekty pracy architekta.

A dlaczego braliście do STOEN'u, gazowni i MPWiK mapki od geodety ? :roll: Do tych instytucji wystarczą zwykłe mapki informacyjne w wydziału geodezyjnego, których koszt pewnie wyniósłby 50 zł.

A czy mogę was zapytać za co arch bierze 2-3 tyś za mapki ? :o :roll:

Moja arch., która nanosiła nam dom na mapki (robiła zagospodarowanie terenu) wzięła 1 tyś.

• 2 weeks później...

Jeśli chodzi o strop, to ja bym robiła monolityczny - bo właśnie on jest cichszy i cieplejszy. Jego zrobienie jest o wiele bardziej czasochłonne i pewnie trochę droższe, ale naprawdę warto. Na Terrivie może wam pękać tynk, bo jednak te bloczki cały czas pracują.

Fajnie, że już niedługo będziecie składać papiery do PnB :D :D . Pogoda za oknem i tak beznadziejna, więc te 2 miesiące szybko miną

• 3 weeks później...

Witam

Czytałem w dzienniku ze chcesz mieć u Siebie płytę indykcyjna. Bylem u znajomych którzy ja maja i mnie przeszkadzała praca wentylatorów :-? (troszkę głośna) które maja za zadanie schłodzić płytę. ja po wizycie u nich zrezygnowałem z tej płyty i będę u siebie montował zwykłą.

pozdrawiam a zapomniałem dodać ze domek bardzo fajny tylko czekać aż zacznie się budowa :D

Hej :D

Widzę, że papiery do PnB złożone - gratulacje !!! :D :D

Widzę też, że macie już wizualizacje kuchni :D . A pochwalicie się :roll: :oops:

My też w sobotę odebraliśmy od naszych architektek wizualizacje całego parteru :D . Dostaliśmy dwie wersje, z których pewnie zrobimy jedną.

mamy już prawie gotowy projekt kuchni - wizualizację , lecz niestety niedostaliśmy go ani w wersji papierowej ani elektronicznej :(

musimy poprosić architekta aby nam go przeslał :D

Lidko Twoja wizualizacja parteru wygląda cudnie :)

no to proście architekta 8) :D

dziękuję bardzo, że wam się nasza wizualka podoba :D