Adam626 03.02.2019 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 nie wiem wlasciwie. ode poczatku tak mialem wlaczone i tak zostalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 08.02.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 W takim razie proszę powiedzieć lepiej wybrać sterowanie z punktem początkowym 20' i końcowym 35' czy za pomocą temp projektowej 35' ? w obu przypadkach minimalna temp zewnętrzna -20 Witam, Wybór krzywej grzewczej z punktem początkowym umożliwia określanie - zmienianie tej temperatury przez użytkownika. W przypadku wybrania krzywej grzewczej z temperaturą projektową nie mamy możliwości definiowania tego punktu. Jest on określony przez producenta. Wybór rodzaju krzywej grzewczej zależy od użytkownika i parametrów które chce ( musi) zmienić aby zapewnić komfort cieplny w budynku. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 13.02.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 ile u Was wolaja za wykonanie przegladu bo dzisiaj dzwonila babka z "przypomnieniem" i szczerze mowiac wysokosc stawek mnie lekko zdziwila:250 zl za "zwykly przeglad"430 zl za przedluzajacy gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 15.02.2019 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 ile u Was wolaja za wykonanie przegladu bo dzisiaj dzwonila babka z "przypomnieniem" i szczerze mowiac wysokosc stawek mnie lekko zdziwila: 250 zl za "zwykly przeglad" 430 zl za przedluzajacy gwarancje Niestety, tanio nie jest. Przegląd zwykły płaciłem: 260 PLN w 2018 Za przegląd z przedłużeniem gwarancji w 2017 życzyli sobie 425( cena zależy jeszcze na który rok to przedłużenie, im starszy tym droższy). Tak więc żeby przedłużyć gwarancję trzeba dodatkowo dopłacić i podzielić się z Junkersem. Na ostatnim serwisie sobie odpuściłem przedłużenie, kosztu już nie pamiętam ale chyba doszło do 500( to było przedłużenie na 4 albo 5 rok) Jaki serwis? Jestem z Poznania to być może korzystamy z tego samego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryloon 15.02.2019 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Cześć. Czy możecie mnie wesprzeć jak na sterowniku FW120 do kotla ZSB 14-3C wykasować komunikat o "konieczności przeglądu", który wyświetla się w górnej linii zamiast temp. zewnętrznej?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 15.02.2019 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Niestety, tanio nie jest. Przegląd zwykły płaciłem: 260 PLN w 2018 Za przegląd z przedłużeniem gwarancji w 2017 życzyli sobie 425( cena zależy jeszcze na który rok to przedłużenie, im starszy tym droższy). Tak więc żeby przedłużyć gwarancję trzeba dodatkowo dopłacić i podzielić się z Junkersem. Na ostatnim serwisie sobie odpuściłem przedłużenie, kosztu już nie pamiętam ale chyba doszło do 500( to było przedłużenie na 4 albo 5 rok) Jaki serwis? Jestem z Poznania to być może korzystamy z tego samego. powaznie? poszaleli chyba a oni w ogole w czasie tego serwisu cos wielce robili - czyścili itp? czy zajrzał do srodka i sie podpisal? bym musial poszukac na tym kwicie z uruchomienia ale to chyba Halamus z Lubonia. W takiej sytuacji to raczej to oleje po prostu jak cos pojdzie to w koncu mam 5 lat rekojmii na budynek w sklad ktorego wchodzi instalcja z kotlem po co mi jeszcze gwara od Junkersa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 18.02.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 powaznie? poszaleli chyba a oni w ogole w czasie tego serwisu cos wielce robili - czyścili itp? czy zajrzał do srodka i sie podpisal? bym musial poszukac na tym kwicie z uruchomienia ale to chyba Halamus z Lubonia. W takiej sytuacji to raczej to oleje po prostu jak cos pojdzie to w koncu mam 5 lat rekojmii na budynek w sklad ktorego wchodzi instalcja z kotlem po co mi jeszcze gwara od Junkersa Coś tam porobili Rozkręcenie, czyszczenie, pomiar spalin, regulacja, sprawdzenie anody w zbiorniku. Aczkolwiek jak na godzinę roboty i tak wydaje się sporo. To moi to jednak inna firma, ale wygląda na to, że koszty zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impirio 27.02.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Witam czy jest tutaj ktos kto pomoglby mi ustawic poprawnie kociol? Kociol zamontowany i odpalony w piatek spala dobowo 10m3. Powierzchnia grzania 120m2, dom ocieplony wg standartow deweloperskich. Model pieca smart 14kw + MM100 + CW 400. W tej chwili: - obieg1 grzejniki maks temp zasilania- 60 temperatura projektowa - 55 - obieg 2 podlogowka maks temp zasilania- 45 temperatura projektowa - 40 Na obu obiegach dzienna ustawiona na 22,5 i obnizenie na 22. Wplyw pomieszczenia naraie ustawiony na wylaczony. Gdy mialem go na 3k to tej doby spalil 8m3 - ale tez do konca nie wiadomo czy nie przez to ze byla cieplejsza noc. Moze znalazlby sie ktos z okolic Leszna kto moglby podjechac i pomoc mi w ustawieniach, oczywiscie nie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 10.03.2019 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pytanie do tyc ktorzy posiadaja te kociol w parze z zasobnikiem innym niz Junkers mianowicie ja mam Biawara Vikinga 100L i jak np. o godz 18 rozpoczyna mi sie faza grania CWU to kociol najpierw tak "mieli" czyli pompa chodzi ale nie grzeje nie wiem jakby wyrównywał temperaturę czy cos trwa to z 4-5 minut wiec dosc dlugo i dopiero potem grzeje juz te 10-15 min do zadanej temperatury. Ma ktos tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 14.03.2019 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Witam, W sprawie wprowadzenia poprawnych ustawień Pana kotła Cerapur Smart, zachęcam do bezpośredniego kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Serwisantów. Serwisant sprawdzi instalację oraz pomoże w wyborze poprawnych ustawień, dzięki czemu Pana kocioł będzie pracował poprawnie. Wyszukiwarkę Instalatorów w Pana okolicy można znaleźć na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Autoryzowanym Serwisem pod numerem infolinii: 801 900 810. W razie pytań chętnie pomogę. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba89 15.03.2019 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Czy jeśli pompa z kotła daje za male przepływy to może to powodować większe zużycie gazu ? Jak ustawić pompę CO aby się wyłączyła, z tego co teraz widzę chodzi cały czas, a czas wybiegu ma ustawiony np 5 min. Mimo to się nie wyłącza . Mój kocioł to ZSB 14 -5 C sterownik CW400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 16.03.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Nie.Po co chcesz ustawiać pompę żeby się wyłączała? Dla kotła to dobrze, jeśli pracuje cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 16.03.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Nie. Po co chcesz ustawiać pompę żeby się wyłączała? Dla kotła to dobrze, jeśli pracuje cały czas. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 17.03.2019 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Pompa pobiera prad i nie ma uzasadnienia aby pracowala non stop. Wylaczenie parametru ochrona przed zamarzaniem powinno pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 20.03.2019 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Czy jeśli pompa z kotła daje za male przepływy to może to powodować większe zużycie gazu ? Jak ustawić pompę CO aby się wyłączyła, z tego co teraz widzę chodzi cały czas, a czas wybiegu ma ustawiony np 5 min. Mimo to się nie wyłącza . Mój kocioł to ZSB 14 -5 C sterownik CW400. Witam, Nieprawidłowa praca pompy obiegowej może pośrednio wpływać na zużycie gazu oraz żywotność całego kotła. Nieprawidłowy przepływ wody może spowodować tak zwane taktowanie kotła, czyli częste jego włączanie i wyłączanie, a co za tym idzie większe pobory gazu podczas jego rozruchu. Jeśli nie jest Pan przekonany co do prawidłowej pracy kotła proszę skontaktować się z jednym z Autoryzowanych Serwisantów. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka serwisantów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers - Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 24.03.2019 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Dlaczego? Bo dla kotła lepiej, jeśli pracuje cały czas niż, gdy się włącza i wyłącza (taktuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba89 25.03.2019 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Nie. Po co chcesz ustawiać pompę żeby się wyłączała? Dla kotła to dobrze, jeśli pracuje cały czas. Jak piec grzeje to niech pompa sobie pracuje, ale po co ma działać jak ogrzewanie jest wyłączone ? Po co ten parametr czasu wybiegu pompy jak nie reaguje na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 25.03.2019 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Jak piec grzeje to niech pompa sobie pracuje, ale po co ma działać jak ogrzewanie jest wyłączone ? Po co ten parametr czasu wybiegu pompy jak nie reaguje na niego A jaką temperaturę minimalną masz nastawioną? U mnie mam ustawienie na minus 5*C, czyli pompa bez grzania nie włącza się w przy wyższej temperaturze zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 26.03.2019 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Jak piec grzeje to niech pompa sobie pracuje, ale po co ma działać jak ogrzewanie jest wyłączone ? Po co ten parametr czasu wybiegu pompy jak nie reaguje na niego Jasne, że wtedy nie musi działać. Tylko dziwne, że kocioł "czuje" potrzebę wyłączenia się, a ma modulację od 2 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 08.04.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Panowie, jak macie ustawiony w cw400 tryb letni ? Automatycznie z zakresem temp , jeżeli tak to jaką. Czy już np z początkiem kwietnia ręcznie włączyliście tryb letni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts