rustin 09.09.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Słyszeliście , że bez pogodówki tylko w trybie on/off czyli jak rozumiem według temp pomieszczenia kocioł zużywa mniej gazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 30.09.2019 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Piszę już w następnym temacieMoże ktoś z użytkowników się wypowie.Sterowanie za pomocą temp zewnętrznej z punktem początkowym. W domu przykładowo 22.5' temp zadana 21.5' , wybieg ustawiony na 20min a sterowanie pompy za pomocą mocy,kocioł nie pracuje bo nie ma włączonego zapotrzebowania.W czym problem, pompa w kotle mimo tego co jakiś czas się włącza i pracuje na 100% . Też tak macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 30.09.2019 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Jaką temperaturę zewnętrzną ustawiłeś zezwalającą na pracę kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 30.09.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Tak jak mówię temp zadana 21.5 a w domu 22.5 pompa pracuje. Dowiedziałem się , że przy sterowaniu pogodówką to normalne. Tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 01.10.2019 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 (edytowane) Tak jak mówię temp zadana 21.5 a w domu 22.5 pompa pracuje. Dowiedziałem się , że przy sterowaniu pogodówką to normalne. Tak ? Chodziło mi, przy jakiej temp zewnętrznej Twój kociołek będzie się wyączał?? Co nastawiłeś? Edytowane 1 Października 2019 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 02.10.2019 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 O którym nastawie mówisz ? mam CW400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 04.10.2019 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Był serwisant na czyszczeniu kotła itd. Dzisja zauważyłem że na kotle w pozycji i2 widnieje błąd EA 277, wcześniej nie było go, nie mogę go skasować i nie wiem czy coś jest nie tak czy może podczas czyszczenia kotła taki błąd wyskoczył. Może ktoś podpowie? Bo coraz ciężej coś się dowiedzieć w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mrufa 09.10.2019 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Cześć,od roku posiadam cerapura compact zsb 24 de, przez pół roku wszystko było ok. Natomiast pod koniec zimy piec zaczął hałasować, w trakcie załączenia się pieca następuje głośne uderzenie w obudowę dobiegające z wnętrza. W nocy to aż mnie sparaliżowało,myślałem że coś wystrzeliło. Już dwukrotnie był serwisant który bagatelizuje ten temat,twierdzi że fabrycznie luźny jest plastikowy pojemnik na skropliny i to on uderza w obudowę. I tutaj moje pytanie do pana konsultanta. W jaki sposób mam wyegzekwować wymianę tej części,bądź całego kotła. Mogę panu przesłać nagranie ttej "przypadłości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceskor 29.10.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Słyszeliście , że bez pogodówki tylko w trybie on/off czyli jak rozumiem według temp pomieszczenia kocioł zużywa mniej gazu ? Znamy odpowieź, faktycznie mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 30.10.2019 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Znamy odpowieź, faktycznie mniej? Nie wiem, nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwal 04.11.2019 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Witam wszystkichMam prośbę o sugestie dotyczące ustawień cw400. Zaczynam sezon na ogrzewaniu gazowym i chciałem ustawić właściwie, oszczędnie sterownik.Kocioł to Condens 9000iw + zasobnik cwu i pogodówka cw400.Moje wstępne ustawienia: DANE INSTALACJI- zainstalowany czujnik sprz hydr:--> NIE- config cwu na kotle:--> zaw.3d- min temp zewn:--> -20 C- typ bud:-->średni DANE KOTŁA- Char wykr pompy:--> Delta P1- Czas wybiegu pompy 24h- tryb załączania pompy:--> żądanie ciepła- ogrzew :--> włint. czasu (blok cyklu) :--> 10 minint.temp (blok cyklu) :--> -6k OBIEG GRZEWCZY- obieg grzew zainst :--> kocioł- spos regulacji:--> temp zewn z punkt pocz- moduł obsl:--> CW400- system grzew: -->grzejnik- krzywa grzewcza: - punkt końc:--> 40 - punkt pocz:--> 20 - maks temp zasil:--> 45 - wpływ pomieszczenia:--> 2K - korekta temp pom:--> - 2k - sposób obniżenia:--> wt temp pomieszczenia- ochrona przed zamar:--> pomieszczenie Proszę o sugestie osób które to przeszłyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 16.11.2019 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 (edytowane) rustin ogarnąłeś swoje problemy z krzywymi grzania i niedogrzewaniem które miałeś w poprzednim sezonie? PS- w temacie błędu o który pytasz "EA 277" :https://www.gazman.pl/serwis-junkers-wroclaw/junkers-kod-bladu-ea Edytowane 16 Listopada 2019 przez timon120777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAW99 29.11.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Witam wszystkich chciałbym zasięgnąć porady jaki kocioł gazowy kupić rozglądałem się nad Junkers Cerapur Smart ZSB lepiej wybrać starszą wersje 14-3c czy nową 14-5c. czym sie różną obie wersje?. Jak sprawuję się Junkers Cerapur Smart ZSB 14-3c już jest kilka lat na rynku. Mam domek 90m2 ocieplony 10cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 01.12.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 W sprzedaży jest tylko 14-5C. Sprawuje się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 01.12.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 A czy do cerapur smart 24-5c można wpiac dwie dodatkowe pompki chce aby startowały razem z pompa kotła ,pompki wilo yanos pico każda po 40w Max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAW99 01.12.2019 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 W sprzedaży jest tylko 14-5C. Sprawuje się bardzo dobrze. Tak. ale jeszcze w internecie można znaleść kilka sztuk 14-3C Jeszcze wpadł mi JUNKERS CERAPUR COMPACT ZSB 14-1 DE warty uwagi? czy zainteresować sie wersją SMART Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rawq 04.12.2019 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Witam, Jak w modelu JUNKERS CERAPUR SMART 14-5C sprawdzić temperaturę powrotu?(Nie mam żadnej automatyki pogodowej i sterownika dodatkowego) Druga kwestia, czy lepiej grzać cały czas (dając temperaturę na piecu około 36 stopni) tak żeby piec chodził non stop,czy używać do tego sterownika SALUS (tryb ON/OFF) i wtedy podbijać temperaturę na kilka godzin przed powrotem do domu tak od 14 do 19 wtedy z reguły podbija z około 20,5 do 22 stopni... wszędzie podłogówka... Przy tych ustawieniach i temperaturze około 0, pożera średnio 7-8m3 gazu na dobę Ale podłoga nie wszędzie jest dogrzana (salon), regulacja, a na rotametrach zwiększyć przepływy za bardzo już się nie da, jest około 2m (no chyba ze skręcić inne pentle, które grzeją troszkę mocniej (kuchnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Szmaj 09.12.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Witam, Praktycznie zawsze warto zastosować regulator pogodowy CW400, który zwiększy komfort obsługi kotła oraz zagwarantuje oszczędności w zużyciu gazu. Regulator CW400 umożliwia prostą obsługę oraz posiada możliwość komunikacji kotła ze smartfonem lub komputerem za pomocą wygodnej aplikacji. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch CW400 to chyba za mało na komunikację ze smartfonem czy komputerem. Proszę bez ogólników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 09.12.2019 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 A czy do cerapur smart 24-5c można wpiac dwie dodatkowe pompki chce aby startowały razem z pompa kotła ,pompki wilo yanos pico każda po 40w Max. Tak można najlepiej przez stycznik podłączony pod dodadkowe wejście uruchamiane tylko przy pomocy sterownika cw400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 10.12.2019 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ma ktoś podłączony ten kocioł do internetu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts