agata39 17.03.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) - Edytowane 16 Maja 2013 przez agata39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 24.03.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witajcie Mam Junkersa i sterownik pogodowy FW 120. Instalator J. podłączył mi pompke cyrkulacyjna do pieca i pojechal. Okazalo sie ze po czasie ze pomka chodzi caly czas i nie reaguhje na ustawienia ze sterownika. Miam podlaczone brazowy kabel do LP a niebieski NP.Teraz odłaczylem pompe cyrk bo mi wychladzalo mi zasobnikCZy tak ma byc podloczone czy cos zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.03.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Masz źle podłączoną tą pompkę. Zaciski NP/LP są do zewnętrznej pompy obiegu CO, recyrkulacja powinna być podpięta do NZ/LZ tylko trzeba jeszcze odpowiednie parametry w sterowniku poustawiać. Poszukaj w tym wątku dyskusji jakoś rok temu. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 06.04.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) WitajcieDzis zauwazylem maly problem u sieie.Mam nastawione w domu 21,5 na sterowniku grzeje mi najczesciej do 21,7Ale dzis jest na dworze pochmurnie (słonca nie ma) 2C. Piec taktuje mi co 5 min na 15s i sie wylancza. Probowalem cos pozmieniac i w ustawieniach na piecu w 3A mialem na 00 zmienilem na 01 i nic dalej tak taktuje. Zmienilem mu w 3B na 15min taktowanie Jak jest słonce na dworze to nie mam prolemu piec wylancza sie o 8 rano zalancza sie o 19. Jak jest 0 C lub - na dworze to piec chodzi mi na min mocy i jest dobrze. Ustawienia mam grzenie podłogówka moc max pieca ograniczona do 40%Max tem zasilania 45CDa sie co z tym zrobic? Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez leniin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog21 07.04.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam i proszę o pomoc bardziej doświadczonych!!! Jestem posiadaczem Smarta 14kw od kilku dni. 1/3 ogrzewania podłogowego na Rtl reszta grzejniki. Ustawienia pieca - pokrętło lewe na max (tak dał instalator - podobno najlepiej przy podłogówce), pokrętło prawe na E. Piec chodzi bardzo ładnie cały czas kondensuje, na wyświetlaczu najcześciej między 29-35. Mam sondę i pogodówkę fw120. Zasobnik 120l włącza się rzadko i utrzymuje żądane 44st. tak więc niby wszystko oki ale...Mam ustawioną opcję AUTO1. Jak nastawiłem temp na 15 st (komfort i oszczędny) a przeciw zamarzeniowy na 5 st. to grzało mi tylko na 5st.(w dzień mimo że pzam. był od 22.00) Więc zmieniłem na 12 st przeciwzamarzeniową a normalną na 18st. I teraz znowu grzeje mi tylko do 12st.w dzień. Czyli tak jakby głównym parametrem był ten nocny przeciwzamarzaniu a nie normalny dzienny.Jak go mogę skasować i zostawić tylko dzienny bo bez sensu ustawiać temp wpisując 20st jako przeciwzamarzeniowe? Wiem że mogę zmienić pokrętło z Auto na np tryb komfort lub oszczędny ale nie wiem czy to mi nie rozstroi innych funkcji z których jestem zadowolony. Wolałby po prostu spowodować by z funkcji Auto najważniejszy był parametr dzienny albo wogóle z Auto zostawić tylko np komfort do 22 a od 22 do 6 rano oszczędny i w ogóle skasować pzamarzeniowy o ile się da????Proszę o opinię i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 07.04.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Ja grzeje taka sama tem wiec w auto ustaw wszedzie taka sama jak chcesz i po kopłocieZobacz ustawienia w programie grzania bo moze masz nastawione np. 22/24 przemarzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 08.04.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Sprawa taktowania nie jest nowa, skuteczną metodą leczenia jest ... magazyn energii.leniin ustaw 3.A 00 oraz 3.b 15 i napisz co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 08.04.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 bog21 weź do ręki instrukcję od FW120 i sprawdź jakie cegiełki masz ustawione w programie czasowym (pełne, puste, brak cegiełek). Zmiana programu pkt. 5.3.1 instrukcji od FW120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 15.04.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 WitamCzy wyłączacie kocioł z gniazdka jak wyjezdzacie z domu na 5 dni lub dłużej?Zakończyłem sezon grzewczy i używam J. tylko do ciepłej wody ale jak mnie nie bedzie dłużej w domu to wyłączyć ciepłą wode na sterowniku czy moze caly piec wyłaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.04.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Masz od tego w sterowniku funkcję "urlop" J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.04.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Czy ktoś z Was ma podpięty ZSB 14-3C pod UPS?A jeśli tak, to jakiej pojemności baterie i czy testowaliście ile czasu UPS uciągnie Wam kocioł w klasycznych warunkach grzania CO/CWU? Mam też mały problem z grzaniem ciepłej wody - pamiętam, że była chyba funkcja która mówiła jak często kocioł ma próbkować temperaturę wody w zasobniku, ale nie mogę jej znaleźć w instrukcji (chyba ślepnę na starość).Teraz mam taki problem że często żądania temperatura jest znacznie wyższa od aktualnej w zasobniku, a kocioł pomimo tego nie odpala podgrzewania CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.04.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Ja mam taką instalację, ale nie wiem, czy moje dane Ci się do czegoś przydadza, mam UPSa z dużymi akumulatorami (2 x 48Ah) i dla moich potrzeb energetycznych (kocioł, alarm i domowe centrum zarządzania) on mi zapewnia kilka godzin podtrzymania. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 23.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 powiedzcie mi jaki regulator wybrać do pieca fw 120 czy fw 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.04.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 A ty "nam" powiedz, jaki samochód kupić: terenówkę, czy limuzynę? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 24.04.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jaki schemat ma obsłużyć regulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 24.04.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 tzn. w domu parter i strych, po całości podłogówka piec junkers cerapur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 24.04.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Zakładając, że masz 1 obieg grzewczy wystarczy FW120.Pamiętać należy o ograniczonym maksymalnym przepływie przez kocioł (do 1000l/h). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 24.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 ah już wiem: mam dwa rozdzielacze góra (7 pętli) i dół (10 pętli) będzie jedna pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 24.04.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 RAPczyn gdzie ustawić max przepływ przez kocioł (do 1000l/h). Dlaczego sie tak robi?Chciałbym sprawdzic czy tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.04.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Czy Junkers Smart 14-3C posiada w menu możliwość szybkiego wyłączenia grzania CWU ?Taki tryb "urlop" Lubię palić w kominku, w sezonie grzewczym palę od piatku do niedzieli. W nowym domu chciałbym wypróbować nasadke wodną na kominek, aby grzać sobie CWU w zasobniku.W tym celu chciałbym mieć możliwość szybkiego wyłączenia funkcji grzania CWU, kiedy rozpalam i włączenia jej , kiedy kończę palić w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts