kaeres 22.02.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Które jest jasne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 22.02.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Które jest jasne ? Kiepskie ocieplenie i robotnicy wietrzący dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 24.02.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Sugerujesz, że wszystko wróci do normy gdy już będzie dom zamieszkany ?Nadal podkreślam, że podłogówka (która jest tylko częściowo położona w domu, reszta grzejniki) i cwu nie są nawet włączone, a temp. była ustawiona na 11`C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 26.02.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Sugerujesz, że wszystko wróci do normy gdy już będzie dom zamieszkany ? Nadal podkreślam, że podłogówka (która jest tylko częściowo położona w domu, reszta grzejniki) i cwu nie są nawet włączone, a temp. była ustawiona na 11`C. Spalanie powinno być niższe. Ale cudów nie oczekuj. Trochę za mało dałeś izolacji na ścianę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 27.02.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Mi też pisali, że za mało w dzisiejszych czasach, mam 15cm. Wszystko zależy jaki to styro. A co z ocieplaniem stropu, na podłodze nic?, to nie chce wiedzieć ile mu pójdzie gazu, jak podłogówkę załączy i będzie grzał grunt pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieply 01.03.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Posiadam jednofunkcyjny piec Junkers Cerapur Smart ze sterownikiem pogodowym CW100. Mam pytanie o funkcję "urlop" - jaką temperatura w pomieszczeniu jest utrzymywana gdy funkcja jest włączona i czy można ją jakoś regulować/zmienić?Nigdzie w instrukcji nie ma o tym mowy. Na forum też nie znalazłem informacji. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 02.03.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Szybciej byś zadzwonił do Junkersa, niż tu czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 02.03.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Szybciej byś zadzwonił do Junkersa, niż tu czekał. Właśnie po takich postach widać, jakie zaufanie mają servisy u użytkowników ich kotłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregzawa 02.03.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Właśnie po takich postach widać, jakie zaufanie mają servisy u użytkowników ich kotłów. nie wiem jak to jest w CW100 ale w FW200 po ustawieniu daty rozpoczęcia i daty zakończenia wybiera się jaka tryb ma być aktywny (tryb grzania, tryb obniżenia, tryb przeciwzamar.) oraz jaka ma być utrzymywana temperatura CWU. w tym sterowniku powinno być chyba podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 02.03.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Rozwiń myśl z zaufaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 02.03.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Rozwiń myśl z zaufaniem... Co tu rozwijać? Użytkownicy kotłów gazowych wolą zadawać pytania tutaj na forum, niż dzwonić do serwisantów. Widocznie mają powody by bardziej wierzyć forumowiczom niż serwisantom. Często (choć nie zawsze oczywiście) serwisanci nie mają wiedzy na pytania, które zadają im bardziej wtajemniczeni użytkownicy. Serwisanci rzadko umieją zaprogramować optymalne ustawienia, właściwe dla danej instalacji. Dowodów na forum mnóstwo, choćby ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieply 03.03.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Faktycznie serwisant do którego dzwoniłem odsyłał mnie do Junkersa, bo "nie znają szczegółowych parametrów" sterowników...Ale w końcu (wysłałem kilka maili do serwisów w Polsce) odpowiedzieli mi z Poznania:"Program Urlop to określone w czasie obniżenie temperatury ogrzewania w cyklucałodobowym. W przypadku aktywacji funkcji urlop urządzenie będzie grzałodo temperatury nastawionej w standardowym programie obniżenia temperatury ibędzie tę wartość utrzymywać przez 24h aż do zakończenia - daty końcowejprogramu Urlop. Temperaturę obniżenia ustawiamy w standardowym trybieprogramu grzanie/ obniżenie"Oczywiście CWU też nie grzeje.Wstawiam odpowiedź, bo może ktoś jeszcze będzie szukał takiej informacji.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 03.03.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Co tu rozwijać? Użytkownicy kotłów gazowych wolą zadawać pytania tutaj na forum, niż dzwonić do serwisantów. Widocznie mają powody by bardziej wierzyć forumowiczom niż serwisantom. Często (choć nie zawsze oczywiście) serwisanci nie mają wiedzy na pytania, które zadają im bardziej wtajemniczeni użytkownicy. Serwisanci rzadko umieją zaprogramować optymalne ustawienia, właściwe dla danej instalacji. Dowodów na forum mnóstwo, choćby ten wątek. Napisałem do Junkersa a nie serwisanta. Jest dział techniczny i można do nich dzwonić. Ja nigdy z serwisantem nie rozmawiałem, bo wiem że się nie dodzwonię a jak się uda po 30 próbach to nie będzie nic wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 08.03.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 czekam obecnie za puszczeniem gazu i chciałbym rozpocząć wygrzewanie posadzki, mam sterownik CW400 i kto włącza czy ewentualnie reguluje ten program - serwisant który będzie kocioł uruchamiał czy ja też mam dostęp do tego menu żeby to zrobić (kocioł jeszcze do końca nie podłączony przez instalatora)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 08.03.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Pytanie ogólne: W jaki sposób (skąd-dokąd) poprowadzić kabel ( i jaki) aby móc od początku korzystania z instalacji grzewczej (wszędzie podłogówka + drabinki na tej samej temperaturze): - sterować termostatem na każde piętro oddzielnie,- mieć możliwość dodania w dowolnym pomieszczeniu dodatkowego termostatu. Najlepiej byłoby korzystać z magistrali sterowania w piecu tak, aby nie dokładać dodatkowych urządzeń w kotłowni. Druga wersja to taka, gdzie mamy pompy/mieszacze na dane piętro i je odpalamy wg konkretnego termostatu. Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 14.03.2017 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 czekam obecnie za puszczeniem gazu i chciałbym rozpocząć wygrzewanie posadzki, mam sterownik CW400 i kto włącza czy ewentualnie reguluje ten program - serwisant który będzie kocioł uruchamiał czy ja też mam dostęp do tego menu żeby to zrobić (kocioł jeszcze do końca nie podłączony przez instalatora)? pomoze ktos? czy ja bede mial dostep do menu z programem wygrzewania jastrychu czy tylko serwisant moze to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 20.03.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Witam, A jaki byłby koszt takiej anody mój kocioł to junkers cerapur modul 22kw ewentualnie jaki numer tej anody? Samej wody nie czuć żeby śmierdziała faktem jest że anoda nie była wymieniana od 3 lat. Wodę mam zmiękczaną przez stację. Prezes413, Anoda powinna być kontrolowana razem z kotłem podczas corocznych przeglądów. Jest to warunek długiej i bezawaryjnej pracy zarówno kotła jak i pozostałych elementów układu. Ceny części zamiennych uzyska Pan w Autoryzowanym Centrum Serwisowym lub bezpośrednio od Serwisanta. Zachęcam do kontaktu z naszym serwisem, do którego kontakt dostępny jest na stronie: http://www.junkers.pl/informacje/serwis/. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 300 810. Służę pomocą w przypadku dalszych pytań. Pozdrawiam, _____________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes413 22.03.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Prezes413, Anoda powinna być kontrolowana razem z kotłem podczas corocznych przeglądów. Jest to warunek długiej i bezawaryjnej pracy zarówno kotła jak i pozostałych elementów układu. Ceny części zamiennych uzyska Pan w Autoryzowanym Centrum Serwisowym lub bezpośrednio od Serwisanta. Zachęcam do kontaktu z naszym serwisem, do którego kontakt dostępny jest na stronie: http://www.junkers.pl/informacje/serwis/. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 300 810. Służę pomocą w przypadku dalszych pytań. Pozdrawiam, _____________________________________ Konsultant marki Junkers Niestety przy anodzie magnezowej czuć siarkowodór, szkoda że w swojej ofercie nie mają Państwo anod tytanowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 23.03.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Anodę Correx można dokupić w "necie". Znając życie, gdyby Junkers sprzedawał ją swoją siecią dystrybucji, to była by droższa o 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 26.03.2017 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 w czwartek ok 16 wlaczylem program suszenia Jastrychu (start 1 dzien 25 stopni i pozniej co dzien 5 stopni wiecej) w sobote rano na zasilaniu bylo 30 stopni wiec ok 16 powinno sie podniesc na 35 a dzisiaj juz na 40 ale jak podjechalem tam pod wieczor okazalo sie ze kociol caly czas grzeje na 30 stopni...pozniej probowalem ponownie wylazyc i wlaczyc program ale w pewnym momencie kociol stanal dokladnie na 26,5 i w ogole nie chcial tego zmienic nawet jak wylaczylem program i obojetnie jaka temp. ustawilem na regulatorze czy na samym kotle caly czas bylo 26,5.. w koncu wylaczylem i ponownie wlaczylem kociol oraz ustawilem program suszenia od 35 stopni to zaczal podnosic do tej temp ale robil to bardzo powoli wiec jak bylo ok 34 pojechalem do domureasumujac czy tak powinno byc? zwlaszcza ze pierwotny program juz dawno powinien dojsc do 40 a jednak tak sie nie stalo? chyba ze robie cos zle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts