epterode 16.12.2023 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2023 Ja po 7 latach miałem 2 miesiące temu podobnie sprawdź sobie odpowietrzniki mi ciekły przy rozdzielaczach mam po 2 na górze i dole . Druga sprawa naczynie przeponowe na piecu ile masz bar przy zimnej instalacji . Ktoś się orientuje czy do wersji 14-3c pasuje CW400 ? kompatybilne to? bo mam FW120 a ten nowszy ponoć więcej funkcji ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 20.12.2023 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 Ktoś wymieniał tą pompę CO ? jak tak na jaką ? wszystkie maja podobne podłączenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 14.01.2025 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 10:47 Ktoś ma nr tego zawóru i nr o którym pisał bog21? starego typu Problem rozwiązany. Na szczęście okazało się że to już częsta usterka, mój serwisant miał ich 10. Po prostu obecny piec Junkers 14-3c nie nadaje się do pracy w instalacji bez sprzęgła. W nowych piecach zmienili zawór 3d względem starego modelu i stąd te problemy. W Niemczech się nie zdarzają bo tam zawsze montują sprzęgła. Rozwiązaniem jest wymiana zaworu 3d na starszy model wraz z rurkami doprowadzającymi. Problem znikł od razu. Jakby ktoś potrzebował na priv podam dokładne symbole części. Są to rzeczy które wymieniają na gwarancji tylko wielu serwisantów nie ma pojęcia w czym jest problem i po prostu wymieniają 3d na nowy model co w niczym nie pomaga. Moim zdaniem Junkers powinien takie rzeczy od razu podawać do wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts