epterode 16.12.2023 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2023 Ja po 7 latach miałem 2 miesiące temu podobnie sprawdź sobie odpowietrzniki mi ciekły przy rozdzielaczach mam po 2 na górze i dole . Druga sprawa naczynie przeponowe na piecu ile masz bar przy zimnej instalacji . Ktoś się orientuje czy do wersji 14-3c pasuje CW400 ? kompatybilne to? bo mam FW120 a ten nowszy ponoć więcej funkcji ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 20.12.2023 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 Ktoś wymieniał tą pompę CO ? jak tak na jaką ? wszystkie maja podobne podłączenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 14.01.2025 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia Ktoś ma nr tego zawóru i nr o którym pisał bog21? starego typu Problem rozwiązany. Na szczęście okazało się że to już częsta usterka, mój serwisant miał ich 10. Po prostu obecny piec Junkers 14-3c nie nadaje się do pracy w instalacji bez sprzęgła. W nowych piecach zmienili zawór 3d względem starego modelu i stąd te problemy. W Niemczech się nie zdarzają bo tam zawsze montują sprzęgła. Rozwiązaniem jest wymiana zaworu 3d na starszy model wraz z rurkami doprowadzającymi. Problem znikł od razu. Jakby ktoś potrzebował na priv podam dokładne symbole części. Są to rzeczy które wymieniają na gwarancji tylko wielu serwisantów nie ma pojęcia w czym jest problem i po prostu wymieniają 3d na nowy model co w niczym nie pomaga. Moim zdaniem Junkers powinien takie rzeczy od razu podawać do wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 18.01.2025 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia W dniu 14.01.2025 o 11:47, epterode napisał: Ktoś ma nr tego zawóru i nr o którym pisał bog21? starego typu Problem rozwiązany.(...) Jaki to problem? Jest gdzieś tutaj opisany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popek1 10.03.2025 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca Czesc,mam Cerapur Smart ZSB 14-3 od 12 lat. Zauważyłem, że pompa cyrkulacyjna CWU, sterowana z pieca za pomocą pogodowki FW100, działa non stop..zupelnie niezgodnie z ustawieniami w programie, powinna sie zalaczac 3x na godzine...było dobrze, i nie wiem co się mogło zepsuć. Jakas elektronika chyba, bo ustawienia na kotle wydają się ok, nawet jak na kotle w ustawieniach serwisoych 5e odepnę pompę (czyli ustawienie 00) to pompa nadal kreci, czyli piec zasilanie podaje na kablu (Np/Lp). Co może być źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts