mariuszwa 28.01.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 mi ok 5 m3 brał przy -10 -15 teraz przy 0 dyga 7 m3 a może niższa temp na zewnątrz powoduje mniejsze wychłodzenie wody w obiegu ? Przecież to niemożliwe, aby przy -10-15 stopniach brał 5m3, a przy 0 stopniach 7m3, przy taiej samej temp. wwewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proger 28.01.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A może 10 - 15st. na plusie;). Mnie od 20.12 do 20.01 spalił 231 m3 z grzaniem wody, co po podstawieniu do danych z rachunku daje kwotę 392,05 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszwa 28.01.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Tacim pisał wyraźnie -10-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proger 28.01.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Tacim pisał wyraźnie -10-15 Tak, wyraźnie. -15st - 5m3, 0st - 7m3. Ale jak "jedwabiście" ocieplony dom, to w czasie mrozów -15st tak nagrzał, że potem tylko podtrzymywał temperaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszwa 28.01.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Tacim napisz jak to jest z twoim zużyciem gazu.U mnie przy obecniej temp. -5/-2 (noc/dzień) 8,8 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proger 28.01.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 U mnie podobnie. Od wczoraj od 20 00 do dziś do 20 30 - 8,43m3 i dalej grzeje , bo temp. spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 29.01.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 5 m3 wyszło mi średnio przy takich temp . Teraz zacząłem się zastanawiać dlaczego jest 7 przy zero piszę co dziennie gaz i mam nadal 7 mimo iż jest -5. Dzisiaj zauważyłem dziwną sprawę której kompletnie nie kumam: zmniejszyłem max temp do 38 stopni myśląc że spowoduje to wymuszenie na piecu dłuższego palenia w niższych temp wody nic bardziej mylnego jak się okazało i to jest chyba mój gwóźdź do trumny. Tłumaczę dlaczego przy max 38 stopniach palił dzisiaj 36 stopni wodę , zacząłem podnosić max temp do 48 i co się stało sukin kot zjechał w temp obiegu z 36 na 31,5 normalnie zbaraniałem . Co wy na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawos 29.01.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Z tym wskazywaniem temp Salon to nie labolatorium dodzy Państwo;) Widocznie inżyniery doszły do wniosku że nie potrzebne są tak dokładne dane przeciętnemu użytkownikowi. Czy ktoś na termometrze z kapilarą dostrzega 19,7st?. Co innego przy obliczaniu krzywej i zastosowaniu temp do funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszwa 29.01.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Dziwnie jednak zaokrąglają wskazanie, zawyżając temperaturę, np przy 19,2 pokazuje 19,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proger 29.01.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 5 m3 wyszło mi średnio przy takich temp . Teraz zacząłem się zastanawiać dlaczego jest 7 przy zero piszę co dziennie gaz i mam nadal 7 mimo iż jest -5. Dzisiaj zauważyłem dziwną sprawę której kompletnie nie kumam: zmniejszyłem max temp do 38 stopni myśląc że spowoduje to wymuszenie na piecu dłuższego palenia w niższych temp wody nic bardziej mylnego jak się okazało i to jest chyba mój gwóźdź do trumny. Tłumaczę dlaczego przy max 38 stopniach palił dzisiaj 36 stopni wodę , zacząłem podnosić max temp do 48 i co się stało sukin kot zjechał w temp obiegu z 36 na 31,5 normalnie zbaraniałem . Co wy na to. Najwyraźniej oszalał Ale może być jeszcze jedno wyjaśnienie. W czasie twojej zabawy z FW100 i Smartem znieniły sie nastawy z grzania na oszczędzanie (ze słoneczka na księżyc) i stąd nagle zmiana żądanej temperatury zasilania. Ja zoobserwowałem to w druga stronę, bo gdy wszedłem w info miałem żądaną temperaturę zasilania 32,4 a za parę minut było już 36,6 bo akurat zmienił się tryb grzania na słoneczko. Więc może jednak nie zwariował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 29.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 5 m3 wyszło mi średnio przy takich temp . Teraz zacząłem się zastanawiać dlaczego jest 7 przy zero piszę co dziennie gaz i mam nadal 7 mimo iż jest -5. Dzisiaj zauważyłem dziwną sprawę której kompletnie nie kumam: zmniejszyłem max temp do 38 stopni myśląc że spowoduje to wymuszenie na piecu dłuższego palenia w niższych temp wody nic bardziej mylnego jak się okazało i to jest chyba mój gwóźdź do trumny. Tłumaczę dlaczego przy max 38 stopniach palił dzisiaj 36 stopni wodę , zacząłem podnosić max temp do 48 i co się stało sukin kot zjechał w temp obiegu z 36 na 31,5 normalnie zbaraniałem . Co wy na to. Dla mnie zupełnie logiczne, zmieniłeś krzywą grzewczą, punkt odpowiadający żądanej temperaturze "przesunął" sie po krzywej i już pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 30.01.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Proger ja mam tylko grzanie non top słoneczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszwa 30.01.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Tacim twoje wpisy na forum wprowadzają bałagan, piszesz o rzeczach niemożliwych np. nmiejsze zużycie gazu przy niższych temperaturach zewnętrznych, oraz o niższej temp. zasilania mimo ustawionej wyższej temp.max.Myślę, że celowo prowokujesz, a my zastanawiamy się nad twoimi "problemami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 30.01.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Tacim twoje wpisy na forum wprowadzają bałagan, piszesz o rzeczach niemożliwych np. nmiejsze zużycie gazu przy niższych temperaturach zewnętrznych, oraz o niższej temp. zasilania mimo ustawionej wyższej temp.max.Myślę, że celowo prowokujesz, a my zastanawiamy się nad twoimi "problemami". HM po 1 po to jest ten temat aby się dzielić opiniami po 2 nie musisz się nad tym zastanawiać podejdź do programatora i sprawdź po 3 co mi ma dać prowokacja chyba że sprzedaję sprzęt wrogiej firmy i robię to celowo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proger 01.02.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A wejdźcie sobie w info->obieg grzewczy->żądana temp zasilania i pochuchajcie z 15 sek. na FW jak szybko zmieni temp zasilania:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 03.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jak walnę pare setek to mu dzisiaj w głowie namieszam może zacznie grzać CWU do zadanych temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 08.02.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Okazało się, że alkohol na niego nie działa jak mam zadane 35 stopi CWU w ciągu dnia to a zbiorniku mam 17 siec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gp69 08.02.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam, jaka jest zaleta rozwiązania "Cerapur Smart + osobny zasobnik" w stosunku do Cerapur Modul (zasobnik 100 l zintegrowany w jednej obudowie). Poza ceną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.02.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 NIe jestem specjalista, ale mam wrażenie, że zasadnicza zaleta, to właśnie cena. Zwłaszcza, że zasobnik możesz użyć krajowy, niekoniecznie Junkersa. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proger 08.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam, jaka jest zaleta rozwiązania "Cerapur Smart + osobny zasobnik" w stosunku do Cerapur Modul (zasobnik 100 l zintegrowany w jednej obudowie). Poza ceną ... No bardzo ładnie wygląda. Jak ktoś ma kotłownię urządzoną ze smakiem to taki kociołek pod kolor płytek jest wprost wysmienity:cool: A jak kocioł jest w kuchni.....ummmm:rotfl: A tak na serio to zasobnik można dobrac do wielkości rodziny i zużycia wody, no i zintegrować z solarami za jednym zamachem. Ale to indywidualne przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts