Piotr J. 29.11.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 U mnie : gaz- 2200 energia el. - 1455 woda + ścieki - 939 śmieci - 414 ubezpieczenie 320 drewno do kominka 840 Dom 110 użytkowej 3 domowników - 6168 - 514 na miesiąc Nigdy wcześniej tego nie liczyłem , nawet nie wiedziałem , że tyle wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.11.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 A co tu liczyć?Masz mieszkanie? Ok - licznik na m-c niższy, ale ogródka (takiego prawdziwego) brak, grilla w większości mieszkań nie zrobisz, za każdą (często) ścianą mieszka ktoś, kto nagle może wezwać policmajstrów, bo " za głośno/pies/dzieci/śmierdzi..." , ale:wracasz do mieszkania i masz wyrąbane, że trawa za długa,że płot dziurawy i trza naprawić, bo małżowinka dziurę wierci w brzuchu, napaliś w piecu, że cokolwiek w tej "skarbonce bez dna" jeszcze trzeba ruszyć.Że nie wspomnę o tym, że domu masz z reguły ok 100-200m2, a mieszkania często ok.50. Ale... no właśnie pomyślcie sami. Jednego "stać" na mieszkanie, innego na dom innego na ... komfort(i tu też zależy kto co ma na myśli). Ja zawsze byłem w domu i nie chciałbym mieszkać w jakimś bloku, ale mam znajomych dla których dom to jakaś masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Przeliczyliśmy dokładnie ostatni rok mieszkania w bloku i porównaliśmy do 1 roku mieszkania w domu. Wyszło, że w bloku było minimalnie drożej. A porównywaliśmy mieszkanie 60 m2 do 120 m2 domu + 30 m2 garaż. W przypadku domu doszło oczywiście ubezpieczenie i utrzymanie drugiego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.11.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Przeliczyliśmy dokładnie ostatni rok mieszkania w bloku i porównaliśmy do 1 roku mieszkania w domu. Wyszło, że w bloku było minimalnie drożej. A porównywaliśmy mieszkanie 60 m2 do 120 m2 domu + 30 m2 garaż. W przypadku domu doszło oczywiście ubezpieczenie i utrzymanie drugiego samochodu. Tak - ale tu ważna jaka spółdzielnia/wspólnota - w Weju jest np ich kilka i rozrzut cenowy jest kilkaset %. Na Harcerskim mieszkanie jest dużo tańsze niż na sąsiedzkim Pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 30.11.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Mieszkam w bloku, teściowie w domu.Jakiś czas temu porównywaliśmy koszty utrzymania naszych domów.Utrzymanie naszego mieszkania 110m jest droższe niż domu teściów 160m - w skali roku o jakieś 3-4tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts