sierocki 29.11.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Zamontowałem wentylację w kuchni jednak nie jestem pewny czy spełni swoje zadanie. Rura 100 do tego w wewnątrz zwykła kratka wentylacyjna nie regulowana na zewnątrz kratka żaluzyjna lekko uchylona na około 1cm. Czy lepszym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie zamiast kratki żaluzyjnej kolanka oraz rury tak żeby wyglądało to jak komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 29.11.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Przeczytaj http://forum.muratordom.pl/prawidlowo-wykonana-wentylacja-grawitacyjna-praktyczne-rady,t173329.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierocki 29.11.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Wątek ciekawy jednak nie ma jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierocki 29.11.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Proszę o jakieś porady. Czy lepiej mieć kratkę na zewnątrz budynku czy coś "ala" komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 29.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Proszę o jakieś porady. Czy lepiej mieć kratkę na zewnątrz budynku czy coś "ala" komin? W obu wersjach pewny jest raczej nawiew zamiast wywiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierocki 29.11.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Okno kuchenne ustawione jest na mikrowentylację cały czas. Czy mimo tego muszę zastosować nawiew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 29.11.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Zamontowałem wentylację w kuchni jednak nie jestem pewny czy spełni swoje zadanie. Rura 100 do tego w wewnątrz zwykła kratka wentylacyjna nie regulowana na zewnątrz kratka żaluzyjna lekko uchylona na około 1cm. Czy lepszym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie zamiast kratki żaluzyjnej kolanka oraz rury tak żeby wyglądało to jak komin? W Polsce dominują wiatry zachodnie, zatem jak kratka nie jest od zachodu to raczej będzie wywiew i ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierocki 29.11.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Kratka znajduje się od północy. Zastanawiałem się nad zamontowaniem nawiewników chociaż w jednym z okien ale jeśli mam non stop mikrowentylację to czy jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierocki 29.11.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Czy mikrowentylacja w oknach może zastąpić nawiewniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 29.11.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Taka wentylacja z reguły działa jako nawiew. Szkoda pieniędzy na nawiewniki.Jeżeli nie ma w pobliżu komina z wolnym kanałem wentylacyjnym to można zrobić kanał wentylacyjny przez strop i wyprowadzić ponad dach. Kanał minimum 2 metry, np.: z rury pcv . Na strychu i ponad dach trzeba rurę ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierocki 29.11.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Super dzięki za odpowiedź. Ustawię okno kuchenne cały rok na mikrowentylację (okno na ścianie zachodniej), natomiast kratkę wentylacyjną którą zamontowałem wyposażę w komin długości 2mb oraz daszek. Dodatkowo w pokoju mam kanał wentylacyjny do którego podepnę kolejną kratkę wentylacyjną. . Do tej pory miałem sporą wilgoć w mieszkaniu zamontowałem 2 kratki w kuchni i pokoju. Czy to będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts