pglowac 29.11.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 WitamBardzo poważnie skłaniam sie ku zakupie drzwi surowych sosnowych, wewnętrznych. Planuje je pomalować lakierobejcą na kolor ciemny (orzech, wenge).Jednak mam pewne obawy jakie mogą być tego efekty końcowe. Czy może ktos z własnego doswiadczena powiedziec jak to moze wyjsc? Czy jest duze prawdopodobienstwo ze wyjdą mi jakies większe przebarwienia? Czy raczej nie nastręcza to większych prolemów...Malować będę pędzlem...Powstrzymuje mnie tylko obawa przed tym ze napracuje sie a pozniej nei będe mógł na nie patrzec ...Z gory dziekuje za wasze opinie i doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 29.11.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Malowałam drzwi sosnowe lakiero-bejcą Duluxa. Kolor też ciemny, chyba palisander. Wyszły ładnie, ale malowałam 3 razy. Od tamtego czasu były odświeżane, bo kocur zdrapał, ale również dlatego, że drewno pracuje, więc kiedy drzwi dobrze wyschły w niektórych miejscach widać było naturalny kolor drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 01.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 A ja dodam, że przed lakierobejcą warto pociągnąć takie surowe drzwi np warstwą lakieru bezbarwnego - równiej rozprowadza się lakierobejca, nie pozostawia wrażenia plam spowodowanych różną nasiąkliwościa różnych kawałków drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 01.12.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 A ja właśnie jestem na świeżo po takim doświadczeniu, malowałam lakierobejcą "drewnochron" kolor orzech, warstw 2. Z tym lakierem bezbarnym to nie wpadłam na ten genialny pomysł, ale po nałożeniu 1 warstwy i wyschnięciu, przed nałożeniem drugiej wyszlifowałam drzwi drobnoziarnistym papierem ściernym-lepszy efekt, zresztą tak radzą w opisie. Jeśli chodzi o sposób nakładania, malowałam pędzlem, trzeba się postarać żeby nie było widać pociągnięć pędzla, drzwi jednak są dosyć długie-wysokie i stopniując nacisk pędzla trzeba wygubić odcisk przez niego zostawiany.Aha no i miałam prblem z tymi załamaniami w drzwiach, trzeba bardzo uważać na zacieki i od razu je likwidować zanim zaschną, bo później ciężka sprawa, no i to co się pomaluje nie poprawiac bo wychodzą "mazy" Mam nadzieję że nie zamotałam za bardzo Efekt jest-rustykalny Mnie się podoba, chociaż pewnie miałabym sobie coś do zarzucenia prześwitują jeszcze słoje drewna ale o to mi chodziło, jutro będę na budowie to porobię fotki i wrzucę, zobaczysz jak to u mnie wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 02.12.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Maluj!!!Ja malowałem wszystkie drzwi 3 razy lakierobejcą Sadolin-u, efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 02.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 nie wiem czy nie lepiej w takim wypadku pomalować zwykłą bejcą wodną, a na koniec 1-2 razy lakierem. chyba ak będzie latwiej, bo w razie jakis przebarwien miejscowych łatwiej troszkę przeszlifować (przed lakierowaniem oczywiscie). a co do lakierowania - mniej wprawionym radzę malować "suchym" pędzlem (tzn. mniej nabierac), to nie będzie zacieków. (nie to że jestem fachowcem w tej dziedzinie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka maja 02.12.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ja rowniez malowalam drzwi sosnowe lakierobejca magnat kolor dąb. drzwi malowane byly 2 razy. efekt jest taki jaki chcialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 02.12.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A możecie zaprezentować swoje malowanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 02.12.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A możecie zaprezentować swoje malowanki? No to będę pierwsza Tak jak obiecałam http://images43.fotosik.pl/234/9e5f72e2f01ec117med.jpg http://images40.fotosik.pl/230/d9a46020385076bemed.jpg http://images36.fotosik.pl/121/d0fdb9e67948bc5emed.jpg Trzy różne sztuki, mnie się podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.12.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To moje. Malowane lakierobejca 3v3, nie pamieta koloru, cos w stylu zloty dab. Drzwi maja na sobie 2 warstwy. Oczywiscie na sciany nie patrzcie, tynkarze dopiero weszli do domu http://i197.photobucket.com/albums/aa284/radwanscy/DSC_9550.jpg Wkleilam nowe zdjecie, bo na tamtym nie bylo widac jak dobrze drzwi naprawde sie prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 03.12.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Piękne te Wasze drzwi! Może ktoś wie, jak można uzyskać efekt wybielanej sosny? Można drzwi potraktować białym olejowoskiem osmo? To się sprawdzi przy użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.12.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Wybielona sosna czy taki bialy transparentny? Bo ja malowalam tak szafe. Farba do drewna Bondex(bezpieczna dla dziecka, bo malowalam szafe w pokoju syna) tylko nie pamietam nazwy Ladny efekt Tez myslalam, zeby nia drzwi pociagnac, ale małż sie nie zgodzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 03.12.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Biały transparentny, tak jak bielone podłogi. Wybielane podłogi, ściany, no i pasowałyby mi takie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 03.12.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Alladyn pokaż fotki Twojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 04.12.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 A tak wyglądają moje drzwi http://images39.fotosik.pl/231/79a205bbf80d145b.jpg' alt='79a205bbf80d145b.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 04.12.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Alladyn pokaż fotki Twojej pracy Narazie mam syf w domu i nie mam jak sie dostac do szafy Jak tynkarze wyjda i posprzatam to cos wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 04.12.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 To moje. Malowane lakierobejca 3v3, nie pamieta koloru, cos w stylu zloty dab. Wasze drzwi podobają mi się najbardziej- bo jest jasne drzewo, takich szukam dla siebie. Pytanie do wszystkich:Gdzie kupujecie surowe drzwi? W marketach budowlanych, czy od producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 04.12.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 My kupilismy w markecie za ok 300zl z oscieznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.12.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 My kupilismy w markecie za ok 300zl z oscieznica Ja tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 04.12.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ja kupowałam od producenta,trochę droższe a o niebo ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts