XXX2010 29.11.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 WITAM MAM PYTANIE JAK JEST PODŁĄCZONA SIŁA DO LICZNIKA CZY WCHODZĄ TAM 3 KABLE CZY 5 I SKA ONE SIĘ BIORĄ JAK BY KTOŚ MIAŁ SCHEMAT TO BYŁ BYM WDZIĘCZNY POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzly 29.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Zazwyczaj dopływ realizowany jest jednym kablem 4-żyłowym, 3 żyły fazowe L1, L2, L3 i jedna neutralna N. Wyjście z licznika też tymi 4 przewodami. Za licznikiem często N jest dodatkowo uziemiany i dzielony na N i ochronny PE (to chyba ten 5 przewód o który pytałeś).Przy liczniku to bez zgłoszenia popartego uprawnieniami to ja bym nie grzebał - "plomba" może trochę kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzly 29.11.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Zazwyczaj dopływ realizowany jest jednym kablem 4-żyłowym, 3 żyły fazowe L1, L2, L3 i jedna neutralna N. Wyjście z licznika też tymi 4 przewodami. Za licznikiem często N jest dodatkowo uziemiany i dzielony na N i ochronny PE (to chyba ten 5 przewód o który pytałeś). Przy liczniku to bez zgłoszenia popartego uprawnieniami to ja bym nie grzebał - "plomba" może trochę kosztować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 29.11.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 w tym przypadku plombą bym się nie przejmował...życiem bym się przejął.Wnioskuję to ze sposobu zadania pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek33 01.12.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 rozumiem ze forum służy do wymiany informacji , wiedzy itp...ale daj sobie spokoj z tym licznikiem , tak jak Sys napisal lepiej zaitersowac sie zdrowiem i zyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts