Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do czego służy kot?

oorbus

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widze ze kolega nie do końca paniał sarkazm w moim wpisie. Ale nic to , łączy nas miłość do AC/DC, ubóstwiam tych łajdaków. Trudno sobie wyobrazić świat bez nich...

czy pojąłem?

po prostu znam wielu ( bardzo wielu) ludzi którzy żyją tak właśnie, jakby ich zwierzak był bogiem. Dosłownie. Brakuje ołtarzyka. I nic to że własne dzieci mają alergie na koty, wręcz się duszą w mieszkaniu gdzie przebywaja koty. Ale trzeba je trzymać, nawet 4 sztuki.

pozdrawiam

ACDC kocham ofcors :lol:

I nic to że własne dzieci mają alergie na koty, wręcz się duszą w mieszkaniu gdzie przebywaja koty.

a ja właśnie na odwrót :p dziecko chciało kota ....to ma ...a ze ja się przy okazji zakochałam w nim ...to pikuś :wink: a mąż ? wręcz się dusi .... ma alergię ale to tylko mąż :p :p :p dziś jest jutro go może już nie być :wink:

Też mam alergię na koty, jeszcze wiekszą na psy- w efekcie astmę oskrzelowa. Kota ani psa rzecz jasna nie mam. Co do tych atrybutów boskich futrzaka, jest pewna anegdota która to wyjaśnia:

Człowiek w oczach psa:

Daje mi schronienie, karmi mnie, opiekuje się mną-wniosek-pewnie jest Bogiem.

Człowiek w oczach kota:

Daje mi schronienie, karmi mnie, opiekuje się mną-wniosek-pewnie jestem Bogiem

• 2 weeks później...
Napoczątku nie byłem zwolennikiem kotȯw, dopiero żona mnie przekonała. Mieliśmy już psa więc troche się obawiałem jak to będzie, i obyło się naszczęście bez większych problemȯw. A dziś sobie naszego kocura naprawde chwale, nie tylko potrafi łowić ale też potrafi człowieka naprawde odsteresować po całym dniu. Moja żona twierdzi rȯwnież, że koty wyciągają bȯl kładąc się na miejscu gdzie boli, ale nie wiem na ile to prawda.

... Moja żona twierdzi rȯwnież, że koty wyciągają bȯl kładąc się na miejscu gdzie boli, ale nie wiem na ile to prawda.

Ja smaruję obolałe miejsca mieszanką śliny muchy, skrzekiem żaby i pajęczyny "krzyżaka".

Smarować należy tylko między 23.30 a 00.05 zaczynając w dzień parzysty.To ważne. A później trza wypalić jakieś nielegalne ziółka. i pomaga :wink:

pozdro

Napoczątku nie byłem zwolennikiem kotȯw, dopiero żona mnie przekonała

mój małż się na forum zapisał :o :wink:

Moja żona twierdzi rȯwnież, że koty wyciągają bȯl kładąc się na miejscu gdzie boli, ale nie wiem na ile to prawda.

prawda

może nie wszystkie w jednakowo silnym stopniu mają ten dar

miałam kiedyś takiego superbioenergo

kładł się na chore miejsca zanim człowiek się dowiedział, że są chore

nawet małż się przekonał, chociaż on tylko w tabletki wierzył do niedawna :D

• 6 months później...
Kiedy mam ochotę potarmosić wielkie futro, poklepać aż zadudni, poczuć satysfakcję, że ktoś słucha moich komend, wtedy idę do naszej wielkiej psicy, której nie wolno wchodzić do salonu, kuchni ani na górę domu. Kiedy mam ochotę potarmosić w dowolnym miejscu domu ciepłe futerko, posłuchać mruczenia, wziąć coś miłego na ręce - łapię dowolnego kota, który akurat się napatoczy. I nie zrezygnuję ani z jednego, ani z drugiego. Dlatego nie mogę dyskutować o wyższości psa nad kotem albo odwrotnie.

• 4 weeks później...

Pomyłka nie pytaj "Do czego służy kot?" tylko do czego my służymy kotu:)

Wiadomo że to kot wybiera sobie czas kiedy daje się pogłaskać i ewentualnie pobawić.

Pies jest praktycznie na każde zawołanie natomiast kicia... jak będzie chciała to przyjdzie a w zasadzie raczy zaszczycić Cię swoją osobą

• 2 months później...