karol marysia 29.11.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 mam pytanie czy do kominka z plaszczem wodnym mozna dolorzyc od srodka spirale [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.11.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 zapytaj w wątku o kominkach, sporo osób tam zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały_energetyk 29.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Oczywiście, że można, ale kominek pracuje okresowo.Poszukaj wśród producentów kominków, mają takie w ofercie.Nie podaleś rejonu skąd jesteś, więc szukaj w środku Polski - wszędzie blisko. Ot, choćby w okolicach Radomia - duży, prężny producent mocno się reklamujący i mający w ofercie kilkadziesiąt wzorów.Przyjąłem zasadę, że nie podaję na forum konkretnych namiarów, więc się tego trzymam. Ale myślę, że znajdziesz. I to nie jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 29.11.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam. Jak dołożysz - to na pewno wkład w ciążę nie zajdzie... Może ja głupi jestem i niedouczony, ale powiedz co masz na myśli pod tym pojęciem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 29.11.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 czy to rozwiazanie polepszy sprawnosc tego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol marysia 30.11.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ta dodatkowa spirala to do ogrzewania podlogowego dzienki bardzo za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały_energetyk 30.11.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 skoro chcesz kominek z płaszczem wodnym, to wykorzystaj tą wodę do ogrzewania tam gdzie chcesz. Od instalacji mieszanej z zaworami, pompami itp. po najprostszy układ, czyli podłączenie podłogówki do wody zwrotnej z grzejników i ew. trymowanie temp. zaworem na bypassie.Tylko nie zapominaj, że kominek pracuje okresowo i różnica w intensywności ogrzewania wody w każdym cyklu jest różna w czasie. Układy odbioru mają swoja bezwładność. Dla takiego układu o jakim mówisz najlepszy byłby zasobnik ciepłej wody. Gdy masz nadmiar ciepła to doładowujesz nim zasobnik, a gdy nie domiar, to go z zasobnika dobierasz.Czy to takie sensowne?A nie lepiej kociołek c.o.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 30.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 a ten plaszcz wodny nie jest do ogzewania podlogowki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts