GośkaR 30.11.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam, muszę podjąć decyzje odnośnie okien o wym. 150 x 150 pod koniec tygodnia bedziemy zamawiać a ja ciągle niewiem co zrobić, czy jednoskrzydłowe czy dwuskrzydłowe? Bardziej zastanawiałam sie nad jednoskrzydłowych ale niewiem jak bedzie to w rzeczywistości wyglądać. Może ktoś ma takie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 30.11.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ja ma takie dwuskrzydłowe ze słupkiem ruchomym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ja mam wszedzie jednoskrzydlowe, ladnie okno wyglada.....ale po uzytkowaniu 6 lat zdecydowanie zrobiłabym dwuskrzydłowe. ciezko jest otworzyc takie okno na osciez, zostaje tylko uchylnie...sasiadzi maja taki sam dom jak moj i w salonie kuchni jadalni maja jednoskrzydłowe, ale w pokojach juz dwu ( pokoje sa z innej strony domu - nie widac od razu wszystkich okien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ja mam wszedzie jednoskrzydlowe, ladnie okno wyglada.....ale po uzytkowaniu 6 lat zdecydowanie zrobiłabym dwuskrzydłowe. ciezko jest otworzyc takie okno na osciez, zostaje tylko uchylnie... sasiadzi maja taki sam dom jak moj i w salonie kuchni jadalni maja jednoskrzydłowe, ale w pokojach juz dwu ( pokoje sa z innej strony domu - nie widac od razu wszystkich okien) Witaj, mam do Ciebie prośbę mogłabys mi wysłać zdjęcia na maila [email protected]. Okna te maja być w salonie i kuchni a i jedno w łazience. Tylko na parterze domku. Otwierane będą tylko do mycia okien, ponieważ salon jest połączony z kuchnią a tam jest okno tarasowe. Bardziej zależy mi na opinia odnośnie wyglądu i niż od strony praktycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 30.11.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 miałam okna jednoskrzydłowe w mieszkaniu w bloku - i nigdy więcej. Jest tak jak pisze Teska - właściwie takie okno mozna jedynie uchylić bo otwieranie na oścież jest strasznie niewygodne. Dlatego w domu juz tylko okna dwuskrzydłowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurak 30.11.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 jeśli chodzi tylko o wygląd to można podzielić okno stałą ramą i to wygląda jak okno dwuskrzydłowe ja mam tak tylko że okna mają 117 cm szerokości ale jak u ciebie 150 to ja bym dał dwuskrzydłlwe bo to już jest znaczna szerokośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik2605 30.11.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 U nas też są dwuskrzydłowe i jesteśmy bardzo zadowoleni. Fajnie wyglądają i są wygodne w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 bardzo dziękuje Wam za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 30.11.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ja jestem po montażu okien i też mam okno 150x150 jest dwu skrzydłowe z ruchomym słupkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 30.11.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Miałam taki sam dylemat, z oknami trochę mniejszymi, bo 145x135. Jednoskrzydłowe miały tą zaletę, że były tańsze i dawały więcej światła. Wybrałam jednak dwuskrzydłowe i nie żałuję Są zgrabniejsze, bardziej przytulne i co chyba najważniejsze: wygodne w użyciu. Jak teraz sobie mierzę jak te okna w opcji jednoskrzydłowej miałyby się otwierać..... Poza tym sądzę, że powójne obciążenie zawiasów może po kilku latach mieć negatywne skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 30.11.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Też miałam swego czasu taki dylemat ale wybrałam dwu skrzydłowe i nie żałuję , moge wkleic fote ale pozniej bo teraz w pracy jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Też miałam swego czasu taki dylemat ale wybrałam dwu skrzydłowe i nie żałuję , moge wkleic fote ale pozniej bo teraz w pracy jestem. Jakbyś znalazła chwilkę bardzo proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 30.11.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 30.11.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja jedno skrzydłowe wymieniłem na dwu skrzydłowe ale z podziałem 1/3 i 2/3, obie części uchylne i jest miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 bardzo proszę o wstawienie zdjęć takich okien jeśli posiadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 30.11.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 My też mamy otwory 150x150 i myśleliśmy o oknach jednoskrzydłowych ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na dwuskrzydłowe i chwała za to... Jak teraz patrzę na te okna i pomyślę, że miałoby to być jedno wielkie skrzydło, to mi gorzej... Zdjęcia można zobaczyć w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dg21 30.11.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 my mamy wszędzie takie 150*150 i jest ok. Jeszcze nie mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 30.11.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 No cóż, a ja to sobie tłumaczę inaczej. W domu założyliśmy tylko jedno okno taflowe o wymiarach 150/150, bo pozostałe są większe i musiały być dzielone. Mi osobiście podobają sią takie duże tafle, ponieważ dają więcej światła, łatwiej się je myje, a jeśli chodzi o estetykę, to świetnie wygląda jakiś kwiatek lub inny stroik stojący lub wiszący na środku. Co do otwierania... obecnie mamy w mieszkaniu mamy zarówno duże okna niedzielone, jaki i takie same wymiarowo, ale ze słupkiem. No i powiem Wam, że nie pamiętam, kiedy którekolwiek z oken bym otwierała na oścież (nie licząc mycia, oczywiście). Nawet kiedy mamy podziałkę i te 70cm otworzymy na pokój, to i tak zajmuje to mase miejsca, jest niepraktyczne, bo przecież trzeba czymś podeprzeć, co by sie nie zamknęło, firanka (jeśli takowa jest) może się pobrudzić lub ucierpieć w inny sposób. itd, itp. Poza tym, zazwyczaj okna sie uchyla, a nie otwiera, zwłaszcza te na parterze. Co do dużych okien, to powiem (napiszę ) więcej - wstawiliśmy witrynę 240/150 bez żadnych podziałek i uważam to za świetny wybór. Nie traktujcie okien jako zła koniecznego, tylko jako rewelacyjny element dekoracji. Aha, no jeszcze ta różnica w cenie... U nas wygląda to tak: http://lh3.ggpht.com/_dD6lBMjt9Mw/StEFal4P4cI/AAAAAAAAC9M/cw30Fk2oKVU/s720/DSC_0157.jpg i w środku: http://lh4.ggpht.com/_dD6lBMjt9Mw/StEEsvW8FII/AAAAAAAAC8k/YGrMGgQ816U/s720/DSC_0140.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 i w środku: http://lh4.ggpht.com/_dD6lBMjt9Mw/StEEsvW8FII/AAAAAAAAC8k/YGrMGgQ816U/s720/DSC_0140.jpg Super efekt, w szczególności od środka. No i dalej mam mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa88 30.11.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Mam ten sam dylemat: dzielić czy nie dzielić? Skłaniam się ku temu pierwszemu, ale tu znów dylemat: 1/2 i 1/2 czy może 1/3 i 2/3 ??? help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts