artmag 30.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Mamy dwa okna 150x150- jedno w salonie, drugie w gabinecie oba dzielone, ze słupkiem ruchomym-rewelacyjna sprawa. W kuchni 120 x150 wzięliśmy niedzielone, będzie nad blatem, więc raczej jako uchylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 30.11.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 To jestem z tych nielicznych,którzy mają jednoskrzydłowe 150x150.Mam takie wszystkie ,użytkuję od roku i jestem zadowolona.Okna tylko uchylam,nigdy nie zdarzyło się otwierać (oprócz mycia).Dużo światła,szybkie mycie ,super.Też miałam taki dylemat ale wyboru nie żałuję. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 a czy możecie wstawić zdjęcia swoich domku? my mamy wszędzie takie 150*150 i jest ok. Jeszcze nie mieszkamy To jestem z tych nielicznych,którzy mają jednoskrzydłowe 150x150.Mam takie wszystkie ,użytkuję od roku i jestem zadowolona.Okna tylko uchylam,nigdy nie zdarzyło się otwierać (oprócz mycia).Dużo światła,szybkie mycie ,super. Też miałam taki dylemat ale wyboru nie żałuję. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ja mam wszedzie jednoskrzydlowe, ladnie okno wyglada.....ale po uzytkowaniu 6 lat zdecydowanie zrobiłabym dwuskrzydłowe. ciezko jest otworzyc takie okno na osciez, zostaje tylko uchylnie... sasiadzi maja taki sam dom jak moj i w salonie kuchni jadalni maja jednoskrzydłowe, ale w pokojach juz dwu ( pokoje sa z innej strony domu - nie widac od razu wszystkich okien) Witaj, mam do Ciebie prośbę mogłabys mi wysłać zdjęcia na maila [email protected]. Okna te maja być w salonie i kuchni a i jedno w łazience. Tylko na parterze domku. Otwierane będą tylko do mycia okien, ponieważ salon jest połączony z kuchnią a tam jest okno tarasowe. Bardziej zależy mi na opinia odnośnie wyglądu i niż od strony praktycznej. jesli tylko do otwierania aby je umyc - to zrobiłabym jednoskrzysłowe - zdecydowanie sa ładniejsze...no i jesli chodzi np o parterówki daja wiecej swiatła. jutro zrobie fote i wysle. Mam złoty dab obustronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 jesli tylko do otwierania aby je umyc - to zrobiłabym jednoskrzysłowe - zdecydowanie sa ładniejsze...no i jesli chodzi np o parterówki daja wiecej swiatła. jutro zrobie fote i wysle. Mam złoty dab obustronny Byłabym wdzięczna Chciałam Wam wszystkim podziękować za odzew to bardzo miłe, że można na Was liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 takie jakieś mam foty http://i48.tinypic.com/b537fc.jpg http://i49.tinypic.com/503y8.jpg http://i46.tinypic.com/2cd7607.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 30.11.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja w wykuszu też mam jednoskrzydłowe o wym. 150x150 i uważam że to był dobry wybór. Przede wszystkim jest więcej światła, lepszy widok za oknem.A otwieranie go do mycia wcale nie jest utrudnionehttp://picasaweb.google.com/lh/photo/XM_dhp72Aoz38PZoY4v8Rw?authkey=Gv1sRgCP-duOmClaaDPw&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 30.11.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam, muszę podjąć decyzje odnośnie okien o wym. 150 x 150 pod koniec tygodnia bedziemy zamawiać a ja ciągle niewiem co zrobić, czy jednoskrzydłowe czy dwuskrzydłowe? Bardziej zastanawiałam sie nad jednoskrzydłowych ale niewiem jak bedzie to w rzeczywistości wyglądać. Może ktoś ma takie okna? ja mam i bardzo sobie chwalę, nie lubię żadnych przedziałów okiennych, piękna duża tafla , uchylane,otwierane ajk dal mnie super...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 30.11.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 My już prawie zdecydowaliśmy sie na okna jednoskrzydłowe Bardzo ładnie sie prezentują okna w Twoim domku Teska Jeszcze raz dziękuje za Wasze opinię i wklejone zdjątka ja mam i bardzo sobie chwalę, nie lubię żadnych przedziałów okiennych, piękna duża tafla , uchylane,otwierane ajk dal mnie super...... Paty gdybyś mogła wstawić jeszcze zdjęcia - jeśli masz takie gdzie widać okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 01.12.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Powiem tak - teraz po 10 latach użytkowania okien 150X150, do salonu gdzie ma być estetycznie - nie dzielone. Natomiast do pokoju gdzie potrzeba troszkę uchylić (np. w nocy ) jak najbardziej dzielone, dlatego u siebie wymieniłem. Okazało się, że w zimę nawet rozszczelnienie dużego okna klamką to już było za zimno. okno przed wymianą http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/oknoprzedwymian.jpg okno po wymianie http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/oknopowymianie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 01.12.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Podjęliśmy decyzje będą to okna jednoskrzydłowe, ze względu na wygląd i fakt iż są na parterze , jeśłi będą otwierane to tylko do mycia. Jak już będą zamontowane wstawię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 01.12.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Zrobiłam zdjęcie od środka okna, a z zewnątrz są w mojej galerii. http://images48.fotosik.pl/233/b02cfde57c255864med.jpg Pozostałe w domku(4szt) mam w wym. 120 cm i są pojedyncze ale tewraz jakbym wstawiala okna to byłyby 150 cm i napewno dzielone . Wszystko zależy od Ciebie [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 04.12.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 No i kolejny dylemat , dzisiaj był pomiar okien i wyszło nam że od "chudziaka" do parapetu mam obecnie 95cm, ale po wylewkach plus płytki zostanie 80 cm. to troche mało, co sądzicie jak jest u was w kuchni mamy dwa okna, co sądzicie, czy nie lepiej zrobić 150 x 140 i dzielone, pod jednym oknami będą szafki (pod zabudowe)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 26.02.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Okna już mamy! Jednak zdecydowaliśmy się na dwuskrzydłowe Jak ściągniemy z nich folie to się pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.03.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam!Jeśli mają być otwierane tYLKO 2 skrzydłowe,jeśli wersja slała (tylko doświetlenie) może być nie dzielone.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.03.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mam wsyzstkie 1-no skrzydlowe, tylko takie wlasnie jak piszesz yrobilam 2-skrzydlowe. Dlaczego? Bo mam takie w bloku, 1 skrzydlo jest wielkie i ciezkie, zle sie otwiera, a przy podmuchach wiatru gdy okno jest uchylone mam wrazenie ze zaraz je wepchnie do srodka...ze wzgledu na wyglad i mostki termiczne wszystkie sa 1 skrzydlowe, oprocz tego wlasnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mamy w mieszkaniu jednoskrzydłowe 150x150 już 10 lat i nic się z nim nie dzieje. Tzreba poprostu je wyregulować co jakiś czas. Otwiera się leciutko, nie trzeba żadnej siły. Uchylamy je bardzo często i strachu nie ma. Normalne okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts