Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna - o wym 150 x 150 - jednoskrzydłowe czy dwu skrzydłowe

GośkaR

Recommended Posts

a czy możecie wstawić zdjęcia swoich domku?

my mamy wszędzie takie 150*150 i jest ok. Jeszcze nie mieszkamy

To jestem z tych nielicznych,którzy mają jednoskrzydłowe 150x150.Mam takie wszystkie ,użytkuję od roku i jestem zadowolona.Okna tylko uchylam,nigdy nie zdarzyło się otwierać (oprócz mycia).Dużo światła,szybkie mycie ,super.

Też miałam taki dylemat ale wyboru nie żałuję.

0

ja mam wszedzie jednoskrzydlowe, ladnie okno wyglada.....ale po uzytkowaniu 6 lat zdecydowanie zrobiłabym dwuskrzydłowe.

ciezko jest otworzyc takie okno na osciez, zostaje tylko uchylnie...

sasiadzi maja taki sam dom jak moj i w salonie kuchni jadalni maja jednoskrzydłowe, ale w pokojach juz dwu ( pokoje sa z innej strony domu - nie widac od razu wszystkich okien)

Witaj, mam do Ciebie prośbę mogłabys mi wysłać zdjęcia na maila [email protected].

Okna te maja być w salonie i kuchni a i jedno w łazience. Tylko na parterze domku. Otwierane będą tylko do mycia okien, ponieważ salon jest połączony z kuchnią a tam jest okno tarasowe. Bardziej zależy mi na opinia odnośnie wyglądu i niż od strony praktycznej.

jesli tylko do otwierania aby je umyc - to zrobiłabym jednoskrzysłowe - zdecydowanie sa ładniejsze...no i jesli chodzi np o parterówki daja wiecej swiatła.

jutro zrobie fote i wysle.

Mam złoty dab obustronny

jesli tylko do otwierania aby je umyc - to zrobiłabym jednoskrzysłowe - zdecydowanie sa ładniejsze...no i jesli chodzi np o parterówki daja wiecej swiatła.

jutro zrobie fote i wysle.

Mam złoty dab obustronny

Byłabym wdzięczna :)

Chciałam Wam wszystkim podziękować za odzew to bardzo miłe, że można na Was liczyć :)

Ja w wykuszu też mam jednoskrzydłowe o wym. 150x150 i uważam że to był dobry wybór. Przede wszystkim jest więcej światła, lepszy widok za oknem.

A otwieranie go do mycia wcale nie jest utrudnione

http://picasaweb.google.com/lh/photo/XM_dhp72Aoz38PZoY4v8Rw?authkey=Gv1sRgCP-duOmClaaDPw&feat=directlink

Witam, muszę podjąć decyzje odnośnie okien o wym. 150 x 150 pod koniec tygodnia bedziemy zamawiać a ja ciągle niewiem co zrobić, czy jednoskrzydłowe czy dwuskrzydłowe? Bardziej zastanawiałam sie nad jednoskrzydłowych ale niewiem jak bedzie to w rzeczywistości wyglądać. Może ktoś ma takie okna?

ja mam i bardzo sobie chwalę, nie lubię żadnych przedziałów okiennych, piękna duża tafla , uchylane,otwierane ajk dal mnie super......

My już prawie zdecydowaliśmy sie na okna jednoskrzydłowe :) Bardzo ładnie sie prezentują okna w Twoim domku Teska ;)

Jeszcze raz dziękuje za Wasze opinię i wklejone zdjątka :)

ja mam i bardzo sobie chwalę, nie lubię żadnych przedziałów okiennych, piękna duża tafla , uchylane,otwierane ajk dal mnie super......

Paty gdybyś mogła wstawić jeszcze zdjęcia - jeśli masz takie gdzie widać okna.

Powiem tak - teraz po 10 latach użytkowania okien 150X150, do salonu gdzie ma być estetycznie - nie dzielone.

Natomiast do pokoju gdzie potrzeba troszkę uchylić (np. w nocy ) jak najbardziej dzielone, dlatego u siebie wymieniłem. Okazało się, że w zimę nawet rozszczelnienie dużego okna klamką to już było za zimno.

okno przed wymianą

http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/oknoprzedwymian.jpg

okno po wymianie

http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/oknopowymianie.jpg

Zrobiłam zdjęcie od środka okna, a z zewnątrz są w mojej galerii.

http://images48.fotosik.pl/233/b02cfde57c255864med.jpg

Pozostałe w domku(4szt) mam w wym. 120 cm i są pojedyncze ale tewraz jakbym wstawiala okna to byłyby 150 cm i napewno dzielone :wink: . Wszystko zależy od Ciebie :wink: [/img]

No i kolejny dylemat , dzisiaj był pomiar okien i wyszło nam że od "chudziaka" do parapetu mam obecnie 95cm, ale po wylewkach plus płytki zostanie 80 cm. to troche mało, co sądzicie jak jest u was w kuchni mamy dwa okna, co sądzicie, czy nie lepiej zrobić 150 x 140 i dzielone, pod jednym oknami będą szafki (pod zabudowe)?

• 2 months później...

Mam wsyzstkie 1-no skrzydlowe, tylko takie wlasnie jak piszesz yrobilam 2-skrzydlowe. Dlaczego? Bo mam takie w bloku, 1 skrzydlo jest wielkie i ciezkie, zle sie otwiera, a przy podmuchach wiatru gdy okno jest uchylone mam wrazenie ze zaraz je wepchnie do srodka...

ze wzgledu na wyglad i mostki termiczne wszystkie sa 1 skrzydlowe, oprocz tego wlasnie...