Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UTWARDZENIE DROGI - czy to dobra cena?

iwomalinka

Recommended Posts

ja za 100m drogi wykorytowanie 40cm + zasypanie 20cm zapłaciłem 4200

w tym była cena koparki + materiały - wszystko załatwiał własciciel koparki. Droga nie jest gotowa na tip top, zle wjazd walec mi ładnie wyrównał jak drogę robili, a drogę gdzieniegdzie podlałem betonem co został...szerokość drogi 4m. Szukam właśnie zdjęcia...o mam.

http://x.garnek.pl/ga4388/56733926cd17c6a7428556a3/7428556.jpg

Widać jedynie fragment drogi, te czesc wybetonowana najblizej domu :)

ma sam dół nie trzeba dawac super kamienia, może być coś tanszego, na góre to cos innego. Jutro jak nie zapomne, to cykne zdjecie drodze :) Aha, do ceny drogi dochodzi wytyczenie drogi przez geodete 250zl :lol: :lol: :lol:

Czy możesz dać mi namiar na tą ekipę?

Potrzebuję utwardzić ok 180m drogi o szer. 3,2m.

Zaśpiewali mi w Gliwicach 20tys PLN!!! :o

"Mąż twierdzi, że zdejmą warstwę humusu na głębokość 30cm, położą te 2 warstwy (łącznie 20cm) by była w przyszłości możliwość położenia na tę drogę ażurowej kostki (takiej jak czasami znajdują się na parkingach)"

Witam

To nie jest duża cena ale zastanawiam się nad inną rzeczą.

Wybieracie 30 cm a ułożycie 20 cm. Jeżeli to jest w nasypie to nie ma problemu ale jeżeli na równym terenie lub w przekopie to dwa razy bym się zastanowił. Wykonawca zrobi wam wannę i przy deszczach woda będzie wam stała w drodze. Po prostu obniży poziom drogi w stosunku do terenu i woda nie będzie miała gdzie odchodzić bo w drogę nie wsiąknie. A przy większych ulewach to i z terenu obok może napływać. Ale to wszystko zależy jaki jest teren wokół.

Później wykonawca nie przyjmie żadnej reklamacji bo powie, że wykonał wszystko zgodnie z ofertą jaką przyjęliście.

Pozdrawiam