tomek_glw 01.12.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ja za 100m drogi wykorytowanie 40cm + zasypanie 20cm zapłaciłem 4200 w tym była cena koparki + materiały - wszystko załatwiał własciciel koparki. Droga nie jest gotowa na tip top, zle wjazd walec mi ładnie wyrównał jak drogę robili, a drogę gdzieniegdzie podlałem betonem co został...szerokość drogi 4m. Szukam właśnie zdjęcia...o mam. http://x.garnek.pl/ga4388/56733926cd17c6a7428556a3/7428556.jpg Widać jedynie fragment drogi, te czesc wybetonowana najblizej domu ma sam dół nie trzeba dawac super kamienia, może być coś tanszego, na góre to cos innego. Jutro jak nie zapomne, to cykne zdjecie drodze Aha, do ceny drogi dochodzi wytyczenie drogi przez geodete 250zl Czy możesz dać mi namiar na tą ekipę? Potrzebuję utwardzić ok 180m drogi o szer. 3,2m. Zaśpiewali mi w Gliwicach 20tys PLN!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.12.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja za 100m drogi zapłaciłem 5000zł. W to wchodziło wykorytowanie następnie nawiezienie dużego gruzu a następnie nawiezienie tłucznia szerokość drogi 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlek74 02.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 "Mąż twierdzi, że zdejmą warstwę humusu na głębokość 30cm, położą te 2 warstwy (łącznie 20cm) by była w przyszłości możliwość położenia na tę drogę ażurowej kostki (takiej jak czasami znajdują się na parkingach)" WitamTo nie jest duża cena ale zastanawiam się nad inną rzeczą.Wybieracie 30 cm a ułożycie 20 cm. Jeżeli to jest w nasypie to nie ma problemu ale jeżeli na równym terenie lub w przekopie to dwa razy bym się zastanowił. Wykonawca zrobi wam wannę i przy deszczach woda będzie wam stała w drodze. Po prostu obniży poziom drogi w stosunku do terenu i woda nie będzie miała gdzie odchodzić bo w drogę nie wsiąknie. A przy większych ulewach to i z terenu obok może napływać. Ale to wszystko zależy jaki jest teren wokół.Później wykonawca nie przyjmie żadnej reklamacji bo powie, że wykonał wszystko zgodnie z ofertą jaką przyjęliście.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts