stukpuk 25.11.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Grunt to się nie przejmować i w ciasnych butach nie chodzić!!!!!!! Głowa do góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.11.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.11.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Mała nie była zadowolona że ją tyle razy kłują. Od 2 listopada przybrała 810 g, waży 4670 g. Za 9 dni tj. 07.12 będzie miała 2 miesiące. Lekarkę mamy taką sobie, więc nawet się nie przyznałam, że daję małej butelkę. I powoli powoli zwiększam ilość tych butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.11.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Mój dobija juz do 7kg.Aga nie przejmuj się. Nikomu sie z ilości butelek tlumaczyc nie musisz. Dziecko rośnie i wszystko jest dobrze wiec ok. To najważniejsze.My mielismy 1 wkłucie. Rota były doustnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.11.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 To drugie ukłucie to było na żóltaczkę. Bo rota do buzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.11.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Ja szczepiłam Infanrix hexa i to jedna szczepionka która zawiera też żółtaczke więc tylko 1 zastrzyk w udo.Doustnie Rotarix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.11.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Czyli Infanrix-IPV-hib to coś innego niż Infanrix hexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.11.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 No tak znalazłam i poczytałam sobie o tych szczepionkach. Teraz tylko się zastanawiam dlaczego nie zaleciła Infanrix hexa mimo że cena chyba porównywalna (ja płaciłam 119 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.12.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Cena porównywalna a 1 kłucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.12.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 odnośnie karmienia sztucznym mlekiem, to ja zaczęłam karmić córcie bebilonem jak miała 2 tyg. Pierś odstawiłam jak miała miesiąc. Dziecko przesypiało noce, było spokojne, nie miała żadnych kolek. Teraz ma prawie 5 lat i jeszcze nam nie chorowała. Odpukać. Uważam, że podjęłam słuszną decyzję. Z kim nie rozmawiałam to był w szoku że ja taka wyrodna jestem, że jak tak można, ale to była moja decyzja w której wspierał mnie mąż więc opinie innych mnie mało interesowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.12.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Cena porównywalna a 1 kłucie. To teraz tym bardziej zadam pytanie dlaczego tak zaleciła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 02.12.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Napiszę o sztucznym karmieniu, bo dzis usmiecham się na wspomnienia i dziecku opowiadam:) Po powrocie ze szpitala karmilam piersią i pierwszej nocy w domu (w szpitalu dziecko bylo na oddzielnej sali i dokarmiane sztucznie) mlody jadl co 15 minut i darł się w nieboglosy... O 5 rano mąż do mnie ..."dajmy temu dziecku jesc". Po czym zrobil butlę a maly przespal kilka godzin kamiennym snem. Potem z roznym skutkiem karmilam piersią. Bylam przy tym bardzo uparta, sciagalam mleko i pilam wszelkie mlekopędne swinstwa, w międzyczasie siedząc w necie i szukając porad. Ale los plata figle... Kiedy mlody mial 3 tygodnie okazalo się, że jestem poważnie chora. Kiedy mial 5 tygodni zostalam poddana chemioterapii. I .... największą tragedią byla dla mnie niemoznośc karmienia piersią. Jeszcze na kilka minut przed pierwszym wlewem sciągalam w szpitalu mleko dla malenstwa. Ale paradoksalnie chyba to myslenie o karmieniu uchronilo mnie przed mysleniem o chorobie. Bylam zalamana .... nie chorobą a tym, ze nie mogę karmic, choc może to sie wydawac nierealne. Dzis synek ma już ponad 5 lat. Jest pogodnym dzieckiem, a choruje tyle, co inne znajome dzieci (w tym karmione piersią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.12.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 co do szczepionek. hexa ma w sobie zółtaczke (engerix) krązą opinie, ze jest ona ze wszystkich zoltaczkowych najbezpieczniejsza. bodajze koreanski euvax i hepavax podobno jak mowi mi moja pediatra co chwile wycofuja i wprowadzaja do obrotu, ciagle tam cos nie gra.Mlodą szczepiono w szpitalu hepavax, potem euvax i po niej dziecko mialo goraczke, bardzo plakalo itd. Po hexie 2 dni 37.5 i lekki dąsik.infanrix hib bo tak chyba popularnie sie nazywa 5w1 tej zoltaczki nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.12.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dzisiaj w nocy (prawdopodobnie) ostatni raz podawałam cycusia mojej córci. Od kilku dni piła już tylko z butelki mleko BEBILON. Tylko w nocy miałam jeszcze trochę twarde piersi to jej dawałam. Ale dzisiejszej nocy już chyba nic nie było. Bo wisiała i się nie najadała. O 6-ej zaczęła strasznie płakac to poleciałam zrobić butelkę. Jak się najadła to spała 3,5 godziny. I widzę, że przerwy między jedzeniem są od 2,5 do 3 godzin. Wyjątek był dzisiaj jak spała na dworzu ponad 2 godziny i jeszcze godzinę w domu. To od jedzenia do jedzenia było równe 4 godziny. Robię jej porcję z 90 ml wody i 3 miarek mleka i wypija wszystko co jest w butelce. A teraz Wam napiszę, ze jest mi troszeczkę smutno (ale tylko odrobinkę), ze już nie jest tak blisko mnie. Jednak z drugiej strony ten aparat na bioderka też spowodował że nie moge jej przytulić do siebie tak jak bym chciała, tak blisko mnie.Plusem tego wszytskiego jest: zasypia w łóżeczku, śpi w łóżeczku, mniej płacze i ma ładniejszą buźkę. Plusem karmienia dla mnie było (bo własnie jutro moja Hania będzie miała 2 miesiące ) schudniecie takie, ze moje spodnie sprzed ciąży są o wiele za luźne. Teraz tylko musze się postarać nie jeść słodyczy (bo to moja zguba...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.12.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 A my od wczoraj małego Kajtka futrujemy (nocą i przed snem) mlekiem z dodatkiem kleiku ryżowego żeby zapchać tego naszego małego głodomorrro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.12.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 A my od wczoraj małego Kajtka futrujemy (nocą i przed snem) mlekiem z dodatkiem kleiku ryżowego żeby zapchać tego naszego małego głodomorrro . stukpuk ile waży Wasz Kajtuś? I ile ma teraz? Moja Hania ma dzisiaj 2 miesiące i już dzisiejszej nocy (tzn. z wtorku na środę) na pewno nie dostanie cycka. Dzisiejsze noc była ostatnia. Po prostu zamiast smoczka cycuś a ja pokręcona i obolała i niewyspana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 07.12.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Teraz ma 3,5 miesiąca i bardzo mu smakuje ten kleik ryżowy (BOBOVITA),z mlekiem modyfikowanym. W dzień podajemy mu więcej herbatek i samo mleko, a tą "mieszankę" tylko na noc (19.30) i raz w nocy (3-5) i dalej śpi. 150 ml/3 małe łyżeczki kleiku, narazie próbujemy dobrać odpowiednie proporcje. Co do wagi to już dawno przekroczył 7 kg , widać, że młody juniorrro wdał się w tatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.12.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Mój za to chyba sie przejadł i od kilku dni je zncznie mniej - tak po 60-70ml co 2g lub 90 co 3. W nocy tylko ładnie zjada 120ml o 2-3.Mam nadzieje, ze mu to minie i zacznie jeść wiecej bo na niego to troche mało bo waży juz ponad 7kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.12.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Mayland, to u dzieci normalne, że czasami jedzą mniej. A może pierwsze ząbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.12.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Chyba za wcześnie. Za 10dni dopiero 3 miesiace skończy.Ale widze, ze sie śmieje, gorączki nie ma czy innych objawów chorobowych wiec chyba nie powinnam sie tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts