Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

karmienie sztuczne czy naturalne? Mam doła:(

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 784
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A moja dostala trzy razy juz maizene. Na razie dostaje co dwa dni i patrze jak reaguje. Kupki robi juz normalne, nic sie nie dzieje, a usmiech po zjedzeniu tegoz - bezcenny.

Podobno wszystkiego daje sie okolo lyzeczki na 100 ml.

A mala dopijam codziennie - raz dziennie dostaje Plantex - bardzo jej pomogl na brzuszek, jak sie domaga dostaje wode z glukoza. Lekarka kazala „dopijac” dziecko, ale wiem, ze sa dwie szkoly...

Edytowane przez madd

Też dobre do zagęszczania. Mój kurcze nie umie jeść łyżeczką jeszcze. Jak wkładam mu do buzi to zamiera, pomemle i pluje :D Próbuje go obłaskawić i namówić na inną konsystencję czymś slodki ale nie działa :D Rozgniecie jezykiem i nie wie co z tym dalej robić i wypluwa :D

Kurcze, junior śpi dłużej odemnie!! hehhehehehhee poszedł spać o 19.30, wstał o 6 rano :) to niesprawiedliwe.

Za to nasz nigdy się nie mieścił w tych wytycznych z opakowań :) Czasem nawet zaniżaliśmy jak się położna środowiskowa pytała......hihiihihihihiii

Startowaliśmy od samej kaszki ryżowej (180 ml),tylko na noc, ale teraz dajemy mu na zmianę mleczno-ryżową. Z Bobovity.

Też namawiam żonę, aby mu sama gotowałą, ale uparła się na te kupne.........może jak bedzie jadł większe ilości :)

Pewnie, ze jestem zazdrosna :-) Szkoda, ze Stuka na ojca mojej corki nie wybralam, moze tez by tak spala....:-)

Moja wrocila do swojego rytmu. Wczorsaj wieczorny posilek o 20, o 1.30 glodna. Potem mi sie krecila o 3.30, wiec nadgorliwa mamusia (ja) czym predzej poleciala przygotowac flache, przychodza, a ona spi. I tak przespala do 6. Mam nadzieje, ze byl to zwiastun dluzszych przerw w jedzeniu.

A oto i ona

DSC03002.jpg

Nooooo niech jeszcze Stuk napisze, że te 180 to je 6 razy dziennie i ja padam :D

No właśnie stuku napisz całodzienny jadłospis juniora :-)

Mój zdecydowanie ograniczył ilość posiłków do 4-5 na dobę. Już kilka razy za to zjadl 150ml. A wczoraj kaszkę taką gęstą łyżeczką .

Widzisz mądry chłopiec przygotowuje mamę do posiłków nie tylko mlecznych :-) Po prostu wie ile i jakie ma możliwości.

A na kaszkę jak zareagował?

Prosze nie dziwcie się o której piszę, ale w pewnym sensie jestem na czuwaniu. Mój 6-latek od 19-ej wymiotuje. W sumie to już nie ma czym ale cały czas zwraca.

Z nim mam ten problem że je za bardzo łapczywie, nie gryzie dobrze a na dodatek miesza jedzenie. Po pysznym obiedzie (wg mnie i mojego męża) przy którym on marudził pojechaliśmy do mojej Teściowej. I tam było ptasie mleczko, mandarynki, paluszki, popijany Kubusiem, ptasie mleczko, lubisie i tak w kółko. Wszyscy dorośli (5 osób) mówili gryź dobrze te mandarynki. I tak się skończyło. Dostał karę ode mnie 2 tygodnie bez słodkiego u nas w domu (ode mnie i od męża) bo w przedszkolu dostają słodkie.

Co robię nie tak że bez przerwy jadłby słodkie a obiadu zjeść nie może. Jestem załamana. Często mu się zdarzają takie akcie "zwracania". Czy to coś z żołądkiem?

stukpuk skąd wziąłeś tego swojego szkraba? A może jakieś czary rzuciłeś na niego?

madd jak to czyta to pewnie jest zazdrosna hihihihi.

Ja jestem zazdrosna i też bym tak chciała...

Podejrzewam,że to dlatego,że wykluł się 50 od morza :) i nawdychał się jodu i zpachu śledzi :)

Oczywiście,że te 180 ml to tylko po kąpaniu i w nocy.

A w dzień:

- 1 mały słoiczek gotowego dania

- miseczka kaszki "na gęsto" podawny łyżeczką

- 4-5 po około 120 ml. mleka

- czasem herbatkę podajemy

- no i te 180 ml. kaszki lub kleiku ryżowego

Ot cała tajemnica :)

Wczoraj poszedł spać normalnie o 19.30 wstał o 4.40, wciągnął 180 ml "mułu" tak nazywam jego nocną kaszkę hhehehhee i po zamuleniu naszego głodomora poszedł spać do 7.20 więc wszyscy wyspani :)