Aga - Żona Facia 05.01.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Nie wiecie czy są w tych słoiczkach dania z ryb??????? Tak na szybko zerknęłam na stronę bobovita http://www.bobovita.com.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/obiadki/OBIADEK/287 Po 9 miesiącu ale pewnie będzie można dać troszkę wcześniej jak będziecie chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.01.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja dosypuje sama ryzowa, bez mleka. Mamy bananowa i malinowa i sam kleik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.01.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Co do jedzonka ze słoiczków - spróbujcie sami coś zrobić - duuużo taniej, zdrowiej i smaczniej. Możesz coś podać, jakieś przepisy, co wy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.01.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja dosypuje sama ryzowa, bez mleka. Mamy bananowa i malinowa i sam kleik Ja synowi też robiłam te kaszki, ale już nie pamietam (niestety). Czy ileś tam porcji tej kaszki na ileś tam wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.01.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ile tak wytrzymam? Miesiac, dwa? Musisz mieć nadzieje, że im będzie starsza tym będzie dłużej spała w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja synowi też robiłam te kaszki, ale już nie pamietam (niestety). Czy ileś tam porcji tej kaszki na ileś tam wody? Na opakowaniu są proporcje ale ja póki co tylko do picia daję wiec ok. lyżeczki sypię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.01.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 (edytowane) A moja dostala trzy razy juz maizene. Na razie dostaje co dwa dni i patrze jak reaguje. Kupki robi juz normalne, nic sie nie dzieje, a usmiech po zjedzeniu tegoz - bezcenny.Podobno wszystkiego daje sie okolo lyzeczki na 100 ml.A mala dopijam codziennie - raz dziennie dostaje Plantex - bardzo jej pomogl na brzuszek, jak sie domaga dostaje wode z glukoza. Lekarka kazala „dopijac” dziecko, ale wiem, ze sa dwie szkoly... Edytowane 5 Stycznia 2011 przez madd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.01.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Też dobre do zagęszczania. Mój kurcze nie umie jeść łyżeczką jeszcze. Jak wkładam mu do buzi to zamiera, pomemle i pluje Próbuje go obłaskawić i namówić na inną konsystencję czymś slodki ale nie działa Rozgniecie jezykiem i nie wie co z tym dalej robić i wypluwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.01.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 A moja dostala trzy razy juz maizene. sorki co to jest maizene? Ja o 13-ej dałam małej do spróbowania marchewkę ugotowaną. Odrobinkę (taka ilość co by się na paznokciu zmieściła). Zdziwiona była ale zjadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.01.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 No ja przymierzam sie do jabłka jutro. A do niedzieli chcę mu dać marchewke.Maizene to kaszka kukurydziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.01.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Kurcze, junior śpi dłużej odemnie!! hehhehehehhee poszedł spać o 19.30, wstał o 6 rano to niesprawiedliwe. Za to nasz nigdy się nie mieścił w tych wytycznych z opakowań Czasem nawet zaniżaliśmy jak się położna środowiskowa pytała......hihiihihihihiii Startowaliśmy od samej kaszki ryżowej (180 ml),tylko na noc, ale teraz dajemy mu na zmianę mleczno-ryżową. Z Bobovity. Też namawiam żonę, aby mu sama gotowałą, ale uparła się na te kupne.........może jak bedzie jadł większe ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 stukpuk skąd wziąłeś tego swojego szkraba? A może jakieś czary rzuciłeś na niego?madd jak to czyta to pewnie jest zazdrosna hihihihi.Ja jestem zazdrosna i też bym tak chciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.01.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Nooooo niech jeszcze Stuk napisze, że te 180 to je 6 razy dziennie i ja padam Mój zdecydowanie ograniczył ilość posiłków do 4-5 na dobę. Już kilka razy za to zjadl 150ml. A wczoraj kaszkę taką gęstą łyżeczką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 06.01.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Pewnie, ze jestem zazdrosna Szkoda, ze Stuka na ojca mojej corki nie wybralam, moze tez by tak spala.... Moja wrocila do swojego rytmu. Wczorsaj wieczorny posilek o 20, o 1.30 glodna. Potem mi sie krecila o 3.30, wiec nadgorliwa mamusia (ja) czym predzej poleciala przygotowac flache, przychodza, a ona spi. I tak przespala do 6. Mam nadzieje, ze byl to zwiastun dluzszych przerw w jedzeniu. A oto i ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2011 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Nooooo niech jeszcze Stuk napisze, że te 180 to je 6 razy dziennie i ja padam No właśnie stuku napisz całodzienny jadłospis juniora Mój zdecydowanie ograniczył ilość posiłków do 4-5 na dobę. Już kilka razy za to zjadl 150ml. A wczoraj kaszkę taką gęstą łyżeczką . Widzisz mądry chłopiec przygotowuje mamę do posiłków nie tylko mlecznych Po prostu wie ile i jakie ma możliwości. A na kaszkę jak zareagował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2011 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 madd córka jest słodka, super ! Do kogo podobna? Jak widzisz sama zaczyna sobie regulować. Zobaczysz będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2011 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Prosze nie dziwcie się o której piszę, ale w pewnym sensie jestem na czuwaniu. Mój 6-latek od 19-ej wymiotuje. W sumie to już nie ma czym ale cały czas zwraca.Z nim mam ten problem że je za bardzo łapczywie, nie gryzie dobrze a na dodatek miesza jedzenie. Po pysznym obiedzie (wg mnie i mojego męża) przy którym on marudził pojechaliśmy do mojej Teściowej. I tam było ptasie mleczko, mandarynki, paluszki, popijany Kubusiem, ptasie mleczko, lubisie i tak w kółko. Wszyscy dorośli (5 osób) mówili gryź dobrze te mandarynki. I tak się skończyło. Dostał karę ode mnie 2 tygodnie bez słodkiego u nas w domu (ode mnie i od męża) bo w przedszkolu dostają słodkie.Co robię nie tak że bez przerwy jadłby słodkie a obiadu zjeść nie może. Jestem załamana. Często mu się zdarzają takie akcie "zwracania". Czy to coś z żołądkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.01.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A na kaszkę jak zareagował? Dobrze, zjada ładnie. Wczoraj zjadł też jabłuszka troche. Baardzo mu smakowało. Co do Twojego syna to ja bym poszła do lekarza i zrobiła badania. Czasem przy pasożytach dzieci jedzą duzo slodkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 07.01.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Pewnie, ze jestem zazdrosna Szkoda, ze Stuka na ojca mojej corki nie wybralam, moze tez by tak spala.... Nie ma problemu..........robociza będzie gratis Jedyny minus,że obojętnie czy to chłopak czy dziewczynka, chodziłoby na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 07.01.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 stukpuk skąd wziąłeś tego swojego szkraba? A może jakieś czary rzuciłeś na niego? madd jak to czyta to pewnie jest zazdrosna hihihihi. Ja jestem zazdrosna i też bym tak chciała... Podejrzewam,że to dlatego,że wykluł się 50 od morza i nawdychał się jodu i zpachu śledzi Oczywiście,że te 180 ml to tylko po kąpaniu i w nocy. A w dzień: - 1 mały słoiczek gotowego dania - miseczka kaszki "na gęsto" podawny łyżeczką - 4-5 po około 120 ml. mleka - czasem herbatkę podajemy - no i te 180 ml. kaszki lub kleiku ryżowego Ot cała tajemnica Wczoraj poszedł spać normalnie o 19.30 wstał o 4.40, wciągnął 180 ml "mułu" tak nazywam jego nocną kaszkę hhehehhee i po zamuleniu naszego głodomora poszedł spać do 7.20 więc wszyscy wyspani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts