Aga - Żona Facia 14.01.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 chciałam wkleić zdjęcie. mam na fotosiku i mi nie wychodzi buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.01.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Z dysku dodaj....Z moja mala coraz lepiej. Kapanie przenieslismy na 20.30, o 21 je 150 maizeny i spi do 4 w nocy. Co wazne - po maizenie kupa sie ruszyla i robi codziennie. Oby tak dalej. W tym tygodniu zaryzykuje krupiczke. Tym powinna sobie pojesc konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.01.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 A nasz Kajtek dobił do 8 kg, i po woli przebija się drugi ząbek Lekarka mówiła,żeby więcej mu mleka dawać, ale jak posmakował kaszek i dań ze słoiczków to ma gdzieś mleko! hehhehee Za to śpi całą noc, wczoraj wstał o 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.01.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Kruszek ma 3 m-ce i ponad 6kg. Aga - co z Emolium? Jest ok czy raczej nie za bardzo? I następne 5 stów na szczepienie poszło. Następne za ponad miesiąc. A maluszek taki słodziutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.01.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) najnowsze zdjęcie Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Aga - Żona Facia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.01.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Z dysku dodaj.... o boska dzięki Z moja mala coraz lepiej. Kapanie przenieslismy na 20.30, o 21 je 150 maizeny i spi do 4 w nocy. Co wazne - po maizenie kupa sie ruszyla i robi codziennie. Oby tak dalej. W tym tygodniu zaryzykuje krupiczke. Tym powinna sobie pojesc konkretnie No widzisz madd jak niewiele trzeba było maizene - już wiem co to jest a krupiczka? to Zupa? O rany a ja w tyle z jedzeniem. Muszę popróbować z moją. Tylko w tej serii Tommee Tippe to smoczki do kaszki są z ogromną dziurką i boję się że się zakrztusi (bo to od 6 m-ca jest smoczek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.01.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Kruszek ma 3 m-ce i ponad 6kg. Hania 7 stycznia skończyła 3 miesiące. Chyba też tyle waży. Okaże się jak pójdziemy na szczepienie na które też wydam 600 złotych Aga - co z Emolium? Jest ok czy raczej nie za bardzo? Najlepiej z tych wszystkich. Emulsja do kąpieli super, do ciała również. Najgorzej z kremem do twarzy, tzn. mała strasznie płacze jak ją smaruję po buzi. Jednak obie dłonie i w zgięciach łokciowych wyglądają na alergiczną skórę. I jeszcze po lewej stronie głowy ma takie łuszczące zaczerwienienie (lekarka mówi że to nie jest cieminiucha) wskazuje na to że moje dziecko prawdopodobnie jest/będzie alergikiem. Jak nie zniknie to wszystko to chyba będzie musiała mieć inne mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.01.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 no dobra jeszcze zdjęcie z grudnia z aparatem (który nadal musi nosić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.01.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Łoj, ale fajny, mały łobuziaczek. Mam takiego klienta z małą córeczką, która jak mnie widzi to pisk, rączki do przodu "weź mnie" i finito - jestem, więc mam się z nią bawić. Ostatnio zażartowałem, że jeszcze brakuje , żeby pierwszym słowem było "tata" do mnie... Naszego nazywamy czasem "talibek", bo to taki skubany, mały terrorysta. A z Emolium ma podobnie - nie trawi smarowania ryjofonka. Sama emulsja do kąpieli 400ml kosztuje 31.90 . Co ciekawe znalazłem w allegro za niecałe 27 zeta, tuż koło mojej firmy. Podjechałem i się okazało, że i tak najpierw muszę kupać na allegro, a potem poczekać aż dowiozą... Co do zupek i przecierów - ostatnio w LIDL-u kupiłem zestaw do rozdrabniania potraw z pojemnikami. Myślę, że do zupek będzie super.Ale to za jakiś miesiąc - na razie cycek wystarcza(+sporadycznie NAN1). Co do Tomme Teepe to moja łajw stwierdziła, że tylko taka butla i koniec, ale kupiłem tą od 6 miesiąca, mimo, że jest też od 4-go. Ta druga miała jakiś taki wielgachny smok i była mało poręczna(Auchan Rumia). Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.01.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Aga duża ta Twoja córa U nas z jedzeniem wszystko wywrócone po tej chorobie. Mleka pić nie chce wogle - to przez katar. Je za to kaszki. nieduże porcje, tak po 60ml ale one są geste wiec mam nadzieję, że to mu wystarczy. Wypija za to więcej herbatek. Je już kaszki ryzowe i kukurydziane oraz jabłko. Za to w nocy już nie je mleka. Przesypia popijajac 2-3 razy herbatkę. Dzis kończymy antybiotyk i musimy wrócić do jakiegoś utartego trybu dnia i posiłkow bo przez ten tydzien to bylo istne wariactwo z jedzeniem. Cieszyłam się, jak cokolwiek w niego wcisnęłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.01.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Moja faktycznie chyba coś musi mieć na tej głowie. Dzisiejszej nocy spała bardzo nerwowo, widziałam że rączkami bez przerwy dotykała główkę. Ok. 1-ej w nocy zrobiłam eksperyment. Zrobiłam w butelce Tommee mleko (tak jak zawsze), a w drugiej butelce (ze smoczkiem NUK do kaszki) mleko z kaszką brzoskwiniową takie z 2 łyżeczek. Niestety na śpiku zaczęła wypluwać tę kaszkę. Więc dałam mleko. Potem znowu spróbowałam kaszkę i znowu wypluwała. No szok. Za to dzisiaj dałam jej już dwa razy 120 ml mleka BEBILON HA (dostałam od kumpeli) i wypiła bez żadnych oporów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.01.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Co do butelek to my mamy Mam Baby. Są świetne. Mają odkręcane spody dzieki czemu moża je łatwo domyć.http://www.ratedbymom.com/wp-content/uploads/2009/10/mambottle2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.01.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 mayland pierwszy raz slysze o tych butelkach tak samo jak o Tommee usłyszałam pierwszy raz 2 miesiące temu. Z kosmosu chyba jestem... No tak ale ja syna karmiłam butelkami CANPOL a smoczki były NUK. I wiecie co uważam że były i nadal są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.01.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 No właśnie i cena była odpowiednia. A te Tommee i widzę że Mam baby to ceny mają nieziemskie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.01.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Tak z ciekawości słyszeliście coś o mleku HUMANA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Aga ja sporą cześc wyprawki dla Karola dostałam od kuzynostwa którzy z Irlandii to zwieźli. Tam sa one popularne. U mnie w jednym sklepie je widzialam ale masz rację, drogie. No ale nie byłam we wszystkich sklepach.... Buteleczki Canpolu też mam rzecz jasna. Te Mam mają fajne smoczki. Takie splaszczone. A Humane znam z....dzieciństwa swojego Z darów z HAmeryki je dawali Małemu nie kupowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.01.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Martwię się o główkę mojej córci. Ma bardzo suchą skórę, a na całej długości od jednego ucha do drugiego (na czubku nie na czole) ma coś na kształt ciemieniuchy. Chociaż tak naprawdę to chyba nie jest ciemieniucha. Piszę chyba bo wydaje mi się że ciemieniuchę miała tylko w jednym miejscu po prawej stronie ciemiączka. Jak to posmarowałam oliwką i potem zczesałam to były takie ala żółte strupki (ale takie malenkie delikatne). 2 razy zrobiłam, zeszło i nie ma. A to o czym piszę to wygląda jak sucha skóra schodząca z głowy taki pasek. Smaruję raz oliwką i zczesuję , pojawia się znowu, potem kremem do twarzy Emolium i znowu sie pojawia. Czytam szukam. Ni to skaza białkowa, ni to AZS, ni to alergia. Kurna nie wiem. A ona się drapie i ostatnio nerwowo spi.Za uszkami też ma suchą skóę, ale smaruję Alantanem i chyba pomaga. Poza tym na wysokości oka lewego w stronę ucha ma taką czerwonawą plamę. Jak posmaruję Kremem emolium to robi się bardziej czerwone, ale jak jest na dworzu to wszytsko z buzi znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Aga - a moze sprobujesz krem Balneum? Ja mala kapie w olejku z tej serii i musze ja tylko troche w zawiasach smarowac kremem, bo lekkie zaczerwienienia sa. Tu masz o tym kremie troche http://balneumbabybasic.pl/Popatrzylam do ulotki i tam stoi, ze te kosmetyki pomagaja miedzy innymi koic stany skory objawiajace sie suchoscia, i (lub) swiadem (np. atopowe zapalenie skory, luszczyca, rybia luska, „wyprysk pieluszkowy” lub inny wyprysk kontaktowy. Co do humany to sa zdania podzielone. Ale moze sprobuj. Ja wiem, ze to sa eksperymenty dietetyczne na wlasnym dziecko, ale inaczej sie nie mozna dowiedziec co malemu brzdacowi pasuje a co nie. Zjadla dwa razy juz krupiczke. Smakowala jej strasznie. Odkad daje geste mala przesypia w dzien ciurkiem 4 godziny, potem jedzenie, chwila czuwania (usmiechnieta i gaworzy), potem znow do spania. I mam gdzies lekarzy, ktorzy zalecaja wylacznie mleko do 6 miesiaca. Jak dawalam samo mleko mala budzila sie co 2,5 godziny, glodna, niewyspana i marudna troche. Teraz widze, ze dziecko zadowolone, usmiechniete i pojedzone. A o to chyba chodzi, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.01.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) My stosujemy Balneum do buźki. Lepszy niż Oilatum. Karol skończyl dziś 4 miesiąc. Po chorobie je głównie łyżeczką kaszki ryżowe i kukurydziane. Dostaje już ze słoiczka marchewke z ziemniaczkami i świeże jabłko. Wprowadzamy pomalutku kolejne produkty. Pije herbatke z butelki i raz na śpiocha mleko, ale niestety nie duzo. Edytowane 17 Stycznia 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.01.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Mayland: "Małemu nie kupowałam." A przynajmniej nic o tym nie wiem... Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts