madd 08.02.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Wczoraj pierwszy raz wrabala zupe z cielecina. Smokowalo jej - 120 wciagnela. Dzisiaj ladna kupka, dziecko zadowolone, noc przespana (od 20 do 4 rano, wiec nie jest zle, nie jest zle...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.02.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Aga - 2010 ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.02.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 madd nie jest źle, nie jest źle ... po prostu super !!! Dobra to teraz napisz mi: jak gotujesz, czy będziesz mrozić obiadki, w jaki sposób itp. itd. Bo jak czytam rózne takie wpisy że dziewczyny mrożą w pojemnikach na mocz to mi mrozi krew w żyłach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.02.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Moja też je obiadki ale jak jej podejdą Za to bardzo lubi kaszki. Wczoraj zrobiłam kaszkę z malinami. Boże kolor tej kaszki był okropny, ale smak bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 08.02.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 ja gotuje obiadki na 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.02.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 aksamitka ale Twoja Niunia pewnie już dużo je. Bo moja przed chwilą jadła obiadek zupka jarzynowa 125 g słoiczek. Dałam jej tak na oko 100. I niestety po chwili troszkę zwrociła. Czyli za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 08.02.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 no tak, troszkę więcej, dopóki zjadała 125g to były słoiczki, teraz już się nie opłaca bo potrafi zjeść 1,5 szklanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 08.02.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 stukpuk - Kajetan 26.08.2010 mayland - Karol 17.09.2010 Aga - Żona Facia - Hania 07.10.2010 Mały - Krzyś 12.10.2010 madd - Asia 28.10.2010 aksamitka - Lilianka 10.04.2010 kto jeszcze ??? Witam w takim razie i ja dolacze i od czasu do czasu popisze o naszych dniach, nockach, posilkach Hania 18.12.2007 Joasia 04.11.2010 widze, ze moja druga corcia jest z tego samego rocznika co Wasze pociechy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 08.02.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Moja Joasia miala wczoraj swoje pierwsze szczepienie po narodzinach, dwa uklucia, w tym jedno na pneumokoki. Fajnie bo tutaj w Norwegii sa one bezplatne,a w PL za wszystko sie placi...nawet za te szczepionki skojarzone. Nie goraczkowala mi wcale, przespala caly dzien i noc z przerwami na butle. Podaje jej butelke na przemian z piersia bo lepiej sie najada...dziwne,bo moja pierworodna karmilam sama piersia do 5.,5 miesiaca i dopiero wprowadzalam jabluszko itp.Karmilam ja 2 lata:o Jezeli chodzi o zielone kupki to dobrze, ktos tutaj napisal,zmieniaja sie wraz z podawana potrawa... chociaz czasami jest to oznaka zblizajacej sie choroby-katar, kaszel. U nas powtorka z rozrywki jesli chodzi o chorobe. Starsza zarazila sie w przedszkolu i mala w domu.Tylko tydzien byly zdrowe. Stuk-Puk co tam u Was? Mieszkacie juz na swoim? Nie moglam znalezc Twojego dziennika ostatnio.Sorki, musialam uciec ciut od tematu:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.02.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witaj Mmelisa. Dziennik mocno zagrzebany, hhehehehehe a do tego tacieżyństwo mnie wciągneło i takie tam ?:?) Do mieszkania jeszcze daleko.............może junior mi chałupe dokończy? A jak tam ryby w Norwegii? Wybieram się i wybieram i wybrać nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.02.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ja gotuje zupki - indyk+marchewka+ziemniak+pietruszka+czasem ryż. Miksuje i trzymam w lodówce, nie mroże. Gotuje raz na 3 dni. Niebawem dołożę inne warzywa i zmienię mięsko. Mały zjada kolejno od rana kaszka, owoc, kaszka, obiadek, kaszka i nieraz jeszcze coś miedzy posiłkami np. jakiś owoc czy mniejszą porcje kaszki. Przecietne porcje wynoszą 100-150ml z tym tylko, że są treściwe i gęste bo on je tylko łyżeczką. Do tego wypija 120ml soku owocowego i drugie 120ml herbatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 08.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Ja zupke tez gotuje raz na dwa dni. Przez pierwsze dwa dni dostala z samych warzyw - marchewka, ziemniak i pol pietruszki. Nastepnie na wywarze z cieleciny, a teraz juz z ta cielecina. Wcina az jej sie uszy trzesa. Tylko, ze robie taka, zeby z butelki pociagnela - smoczek NUKA dwoja L. No i dosladzam toto, zeby jakis smak mialo. Piec minut sie ta zupe robi, a przynajmniej wiem co daje. Warzywka w ekologicznym kupilam. Na drugi dzien zagotowuje dla pewnosci jeszcze raz. Mmelisa - widze, ze obydwie mamy Joasie i to w podobnym wieku )) Dzisiaj sie do meza smialam, ze nasza mala kolo 16 lutego rok skonczy - bo mnie wiecej tak w ciaze zaszlam...Ale ten czas leci Edytowane 8 Lutego 2011 przez madd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.02.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Fajnie bo tutaj w Norwegii sa one bezplatne,a w PL za wszystko sie placi...nawet za te szczepionki skojarzone. oj płaci płaci i to ciężkie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.02.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Tylko, ze robie taka, zeby z butelki pociagnela - smoczek NUKA dwoja L. madd przepraszam że zadaję to pytanie Czemu dajesz zupkę przez smoczek? Na pewno by sobie poradziła z łyżeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.02.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 stukpuk - Kajetan 26.08.2010mayland - Karol 17.09.2010Aga - Żona Facia - Hania 07.10.2010Mały - Krzyś 12.10.2010madd - Asia 28.10.2010aksamitka - Lilianka 10.04.2010Mmelisa - Hania 18.12.2007 i Joasia 04.11.2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.02.2011 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 madd to od kiedy ty zaczelas Asi podawac zupki....bo roznica miedzy dziewczynkami minimalna... Mi tutaj kazali zaczac od kaszek i to w 4miesiacu. Ja swoja rocznice pierwsza bede obchodzic 14lutego... a czwarta rocznice 31marca:lol2: Z lyzeczki to ja Joasi poidaje vit d3 i vit c. Powiedzcie mi ile kropelek tej vit d3 podawac, bo jak na razie daje jej 1. Juz zapomnialam ile ich bylo u Hani...wiem ze dawka sie zwieksza,tylko od kiedy. Aga-zona Facia wiem jakie sa koszta szczepien w PL bo moja pierworodna sie tam urodzila... Teraz zdecydowalam sie na porod tutaj w NO i jestem przeszczesliwa z opieki szpitalnej...czulam sie jak w hotelu, a jestem po cc, raczej dwoch i nie ma porownania.. po 5godz od operacji chcialam chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.02.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Madd a ja jeszcze zauwazylam ze nasze Joasie to podobna wage mialy przy narodzinach, moja miala 2925g. Teraz wazy 5850g i od narodzin urosla 12cm. To moja Hania miala tyle jak miala 4miesiace hihi. Stukpuk, a w czym problem z tym wyjazdem? to moze oszczednosci na domek wykorzystaj jako bilet rodzinny do nas i sam zerkniesz jak tam z rybkami:yes: w grudniu sie przeprowadzilismy blizej wody...doslownie 5min a nawet i nie pieszo Synek ci pomoze na pewno w domku, tylko daj mu mlotek i zobaczysz jak mu sie spodoba robienie dziur w scianach No dobrze, moja godzina spania juz wybila, staram sie nadrabiac czas ne necie wtedy gdy dziewczynki spia...nie jest lekko i nikt nie mowil,ze tak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.02.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ja zaczęłam dawać kaszkę jak moja Hania miała 3 miesiące i tydzień. Raz z butelki raz z łyżeczki. Tak na początku na przemian. Deserki chwilę później, a obiadki tak od 10 dni. A w poniedziałek skończyła 4 miesiące. Witaminę D dawałam z takiej kapsułki na początku codziennie, a jak zaczęłam karmić butelką to co drugi dzień (tak kazała pediatra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.02.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Czy to możliwe/ czy to dobrze/ czy to normalne że moja córcia rano nie chce jeść takiej samej porcji jedzenia jak w ciągu dnia. Od miesiąca robię jej rano normalne porcje a ona się bawi, śmieje i zazwyczaj połowa zostaje. Potem je już normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 09.02.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) Dziewczynki mniej jedza rano - to podobno kwestia hormonow. Aga - probowalam lyzeczka - jeszcze jej nie idzie, ale powoli, powoli...Dzis mi spala do 6 rano - od 21!!!!Bylysmy na szczepieniu - lekarka z niej zadowolona, mowi, ze silna i ze wszystko w porzadku. Zwazona - 6250 Edytowane 9 Lutego 2011 przez madd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts