Aga - Żona Facia 12.02.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Moja po szczepieniach też przesypiała całe dnie i nie chciała za bardzo jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.02.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 madd a ważyła lekarka Joasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.02.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 madd a ważyła lekarka Joasie? Wazyla (gdziej tam juz pisalam) - 6250. Lekarka mowi, ze dobra waga (jak na 3 miesiace i 12 dni). Nie wiem czemu nie mierza, ale na moje oko to duza jest - teraz wszystkie ubranka na 74 zmienilam, bo te na 68 jakies takie malawe...Musze ja tak plus minus metrem krawieckim zmierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.02.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 My byliśmy 24.01 na szczepieniu to moja ważyła 6190 i 61 cm . Czyli miała 3 miesiące i 17 dni. Czyli przegoniła moją Hanię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.02.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ale cisza Moja mała dzisiaj wieczorem zrobiła numer. Dawałam jej kaszkę z butelki. A ona krzyczy, płacze. Zanim wpadłam na to o co jej chodzi to chwilka minęła. Po prostu wolała zjeść łyżeczką . Na koniec kaszki to już miała zamknięte oczy i otwierała buzię. A w ogóle to dzisiaj mi tyle "nadawała" że aż mi sie śmiać chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.02.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 my byliśmy wczoraj na szczepieniu pneumo, Lilka wazy dokładnie 8kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A ja padam na pysk. Nie dosc, ze jej sie juz pierwszy zab wyzyna to jeszcze od szczepienia ma straszne problemy z zasnieciem. Tzn. wieczorem nie ma zadnego problemu - kapiemy, karmimy, dajemy do lozeczka i czesc. Ale w dzien inaczej niz na rekach nie usnie. Wozek czy lozeczko jakby ja parzyly...Nie mam juz pomyslu co zrobic. Do tej pory w dzien ladnie zasypiala, czasami musialam ja troche w wozku pohustac, ale zasypianie nie trwalo wiecej niz 15 minut. A ostatnio i godzine zdarza sie jej zasypac. Widze, ze spiaca, oczy trze, glowe do poduchy przytula, ale nie usnie. Pomocy!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 my byliśmy wczoraj na szczepieniu pneumo, Lilka wazy dokładnie 8kg To chyba nie dużo. Drobna jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.02.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Pomocy!!!!!!!!! Może to ten ząbek tak ją drażni że nie może zasnąć. Wybacz nie wiem jak Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.02.2011 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 madd ja rowniez nie mam pojecia jak Wam pomoc. Sama borykalam sie z problemem zasypiania u pierwszej corki i u nas to ten problem odbywal sie w nocy, czasami do godz 2 w nocy ja nosilismy i lulalismy, a zaczelo sie to jak skonczyla niejakie 5miesiecy...oj trwalo to dlugo-bardzo dlugo. Problemem nie bylo zabkowanie, bo nawet nie wiedzielismy kiedy te zebulki jej wychodzily hihi. Mlodsza poki co, to spi i w dzien i w nocy bez problemow. Wczoraj kupilam jej spiworek do lozeczka bo sie zaczela rozkopywac...wiecie jak teraz ladnie spi jeszcze lepiej niz wczesniej heh. Aga - Zona Facia no to corcia niezle Wam wybryki robi moja mala zaczela juz wypijac z butli 150ml mleka:o oj glodomorek z niej jest niezly. Kaszki wprowadzam i owoce rowniez..jeszcze troszke i podam jej marcheweczke:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.02.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 To chyba nie dużo. Drobna jest? tak, jest wcześniakiem, zawsze mniej ważyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.02.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 madd jak Karol jest taki spiacy i nie moze sam zasnac to nam pomaga jak poloze go na kolanach i przytule, chwile pokołysze i z pieluszką na twarzy, tak, ze ma oczy zasłoniete, zasypia. Wszystko trwa ok 5min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.02.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Mojej córci chyba zaczyna się wyrzynać ząbek, bo są momenty ze jest strasznie marudna. Zasypia bez problemu. Tylko musi mieć taką przytulankę którą kładzie sobie na oczka i smoczek. A że śpi tak od 20 minut do godziny (b. rzadko) to już inna sprawa. Generalnie to mam problem tylko z jej NOSO/GARDŁEM. Po prostu tak jej tam w środku charczy/gargoli/bulgocze sama nie wiem jak to nazwać. Wyciągam gile (bardziej to jest woda) FRIDA a nadal taki jest odgłos. Czy Wasze dzieci też tak mają. W pokoju w nocy jest chłodno (18-19 stopni), stoi suszarka z praniem a i tak są takie odgłosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 18.02.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Aga - Hania krotko spi, ale pewnie taki jej urok. jak nie marudzi, to pewnie sie wysypia. Moja jak juz ululam, to standardowo przybudzi sie po 40 minutach, daje smoka, pokolysze troche (w wozku, nie na rekach) i spi zazwyczaj do nastepnego karmienia. Moja cora czasami tez tak bulgocze, a jak wstanie po spaniu i chce cos „powiedziec” to czasami jakby zachrypnieta jest. Lekarka ja ogladala i wszystko OK. Asi zabek juz wychodzi na bank, bo tak „gryzie” paluchy, ze szok. Dzis mi w nocy spala do 6, zjadla, usnela blyskawicznie i przebudzila sie o 9, bo kupka.... Ps. Nie wiem dlaczego od jakiegos czasu jak sie zlosci mowi „a ku”. Nawet nie chce sie domyslac co chce powiedziec dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.02.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Nie no, Karol nie wydaje dźwięków oprócz oddechu Nie wiem czemu tak macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 18.02.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Asi zabek juz wychodzi na bank, bo tak „gryzie” paluchy, ze szok. taa, moja już tak od 5 miesięcy, a ząbka nadal brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 18.02.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Nic z zasypiania Asi nie rozumiem. Przebudzila sie wieczorkiem, zjadla, maz przyszedl z pracy, pogapila jak je, polezelismy na lozku, pospiewalam jej (smial sie na glos jak stary chlop), wykapalismy, dalam jej jesc, polozylismy do lozeczka i usnela bez zadnych problemow...To dlaczego w dzien ma takie problemy???? Ktos ma jakies pomysly? Bo ja juz nie wiem...Jeszcze dodam, ze standardowo po usnieciu sie przebudzila bo 40 minutach (wiem, bo akurat zagladnelam), ale nie plakala, nic nie chciala i usnlela sobie dalej spokojnie). Ktos ma jakies pomyly???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 19.02.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 a może jej szkoda czasu na spanie w dzień - przecież jest tyle ciekawych rzeczy dookoła, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.02.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) Juz wiem o co chodzi z tym zasypianiem. Ale nie powiem )) Dzisiaj rekord padl - zjadla o 20, o 23 przez sen ja zatankowalam i spala do 8.30!!!! Tzn. zaczela sie krecic o 6 rano, ale dalam jej smoka i sie nie darla do jedzenia (hmm. powinnam chyba napisac ze nie plakala...), tzn. ze nie glodna i sie z przyzwyczajenia budzi. I jeszcze taka ciekawostka - ja taki maly duperelek pamieta. Dwa tygodnie temu kupilam jej balsam dla niemowlat Ziajka. Wykapalismy, zaczelam ja smarowac a ta w ryk. Jakby ja ze skory obdzierali. Nie moglismy jej uspokoic. Stawialismy na ten balsam, ale nie bylismy pewni. Ale przeciez ani nie szczypie ani nic (probowalam na wlasnej skorze). Kilka dni pozniej lezalysmy sobie na lozku, jakos tak odruchowo siegnelam po ten balsam zeby sobie lapy posmarowac. A mala w ryk. Taki zalosny placz. Jakos nie skojarzylam tego z tym balsamem. Dzisiaj maz sobie kolo niej lezy, wrocilam z kuchni i cyk po ten balsam zeby te lapy natrzec. Znowu jak poczula zapach to sie nie mogla uspokoic...Teraz jestem pewna, ze wtedy po kapaniu musialo ja szczypac czy cos. Ale zeby taki maluch tak zapamietal zapach, ktory w jakis sposob jej krzywde zrobil????Szok I zeby nie bylo. Absolutnie nie uprawiam czarnego PR . Sama od czasu do czasu kupuje te kosmetyki i nigdy nic mi sie nie dzialo. Edytowane 20 Lutego 2011 przez madd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.02.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Juz wiem o co chodzi z tym zasypianiem. Ale nie powiem )). No powiedz nie bądź taka. Jeżeli tak ten zapach ją wkurza to pewnie będzie miała super węch . Nie wiem czy to dobrze czy źle:-) Kupiłam już KATAREK do nosa. Podłączamy do odkurzacza i wychodzą gilki ale takie same jak FRIDĄ. A odgłos jaki był taki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts