Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

karmienie sztuczne czy naturalne? Mam doła:(

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 784
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja bratowa spała z dwójką.

No taaak... Ja też...

Jak jedno bliźnię się zbudziło na papu - to sru - przebieranka, do wyra i cyc - zasypiałam. Jak się drugie bliźnię obudziło - powtórka z rozrywki... A potem w dalszym ciągu nocy jak kwękały to się jeno na różne boki odwracałam - w końcu KAŻDE dziecko inaczej ssie, więc czego jedna nie zjadła - druga dokończyła :lol:

A ja się bałam, tyle było gadania o tym, ze matka we śnie przygniotła dziecko

Chyba musiałaby być pod wpływem. Śpię z Małą od początku, nawet w szpitalu z nią spałam. Moja bratowa spała z dwójką.

Sorry, ja nie opowiadam plotek z forum,

ja mówię o pacjentach na OIOMie pediatrycznycm

Błogosławiona nieświadomość :-?

Agnieszko, Kasia nie spała mi nocami przez 2 miesiące - do 1szej, do 4tej rano.. Chodziłam nieprzytomna, a tu jeszcze Piotruś, dom i ogólne życie.

Kasia jadła jak Twoja córcia, bez przerwy płacz i moje nerwy - czy głodna, czy brzuszek, czy to nie kolka. Koleżanka poradziła mi chustowanie Kasi - po 2 dniach treningowego wiązania poszłyśmy na godzinny spacer. Kasia zasnęła wieczorem o 20 i spała do 1szej w nocy :o Nie wiem, czy pomógł upływ czasu, czy faktycznie motanie w chuście. W każdym razie od kilku tygodni jest znacznie lepiej.

I jeszcze jedno - jak nie spacerujemy w chuscie w ciągu dnia, to wieczorem mała ma problemy z zasypianiem.

Może Misia też potrzebuje więcej fizycznego kontaktu z Tobą?

Jeśli tylko możesz to zaangażuj wszystkich innych do pomocy w domu i nad drugim dzieckiem ... KIEDYŚ - DAWNIEJ TO TAK FUNKCJONOWAŁO - ciotki babki i inni pomocnicy . Po to by można było malucha wykarmić , nie zapominaj też o diecie - może uczulać dziecko .. A tak w ogóle to na święta zapisz się do rodziny i nie rób NIC :D

kiwuśka - fajnie wyglądacie :D Na pewno chustowanie służy i dziecku (bliskość, ciepło mamy) i Tobie (ręce wolne jak trzeba), ale ja bym się chyba trochę bała, że się dziecko przyzwyczai do ciągłego noszenia i potem to dopiero będzie bonanza jak coraz cięższe będzie... :wink:

Aga a jakim Ty dzieckiem byłaś?? :wink: Może też nie chciałaś spać w nocy :wink: Ja nie wiem z czego to wynika, więc kombinuję, że każdy typ ma inaczej/po swojemu - ja nie robię nic szczególnego a obie dziewczyny szybko zaczęły przesypiać mi noce - Wiki zasypia sama w kołysce (chyba, że po karmieniu przy odbijaniu mi już zaśnie na ramieniu), pobujam ją trochę a potem leży sama, coś tam kwęka, skrzeczy :wink: aż zaśnie (zazwyczaj ok 21-22) i śpi tak do rana - dziś ją obudziliśmy jak sie mąż ze satrzsza córką do pracy/przedszkola szykowali - czyli po 7.00

I nie brałam dzieci do spania do nas do łóżka - może na początku kilka razy się zdarzyło, że przysnęłyśmy obie przy nocnym karmieniu, ale generalnie z córkami przytulamy się cały dzień a w nocy przytulam się do męża 8) :wink:

Kiwusia, dobrze, że wkleiłaś zdjęcie :D skojarzyło mi się to z zawijaniem dzieciaka w rożek, lub inny becik i juz się do linczu szykowałam :lol: :lol:

Chusta fajna rzecz, ale proszę, ne pakujcie dzieci w nosidła ...proszę

Kiwusia, dobrze, że wkleiłaś zdjęcie :D skojarzyło mi się to z zawijaniem dzieciaka w rożek, lub inny becik i juz się do linczu szykowałam :lol: :lol:

Chusta fajna rzecz, ale proszę, ne pakujcie dzieci w nosidła ...proszę

Malka, wypluj to o nosidle :evil: ostatnio widziałam takie nieszczęsne półroczne dziecko zwisające z nosidła. Spocone, spłakane a matka na luzie zakupy robiła :evil: :evil: :evil:

Arco - nawet jak zawiązalam Piotruśka, to nie czułam cieżaru :)

poważnie :)

Malka, wypluj to o nosidle :evil: ostatnio widziałam takie nieszczęsne półroczne dziecko zwisające z nosidła. Spocone, spłakane a matka na luzie zakupy robiła :evil: :evil: :evil:

Arco - nawet jak zawiązalam Piotruśka, to nie czułam cieżaru :)

poważnie :)

ale co mam wypluwać :o ja prosze rodziców by nie pakowali w nie dzieci,dla ich dobra (i rodziców i maliuchów)

Malka, noszenie dziecka w chuście

jak mi się uda zdjęcie wstawić, to pokażę :)

o, takie coś - nasze pierwsze wiązanie z Kasią, jeszcze trochę nieudolne :oops:

Tylko radziłabym się zastanowić od razu nad kupnem tkanej. Elastyczną łatwiej się wiąże i więcej wybacza, ale tkana posłuży na dłużej i pozwala na więcej kombinacji. Elastyczna to w zasadzie tylko jedno wiązanie i dwa sposoby wkładania dziecka do niego.

kiwuśka - fajnie wyglądacie :D Na pewno chustowanie służy i dziecku (bliskość, ciepło mamy) i Tobie (ręce wolne jak trzeba), ale ja bym się chyba trochę bała, że się dziecko przyzwyczai do ciągłego noszenia i potem to dopiero będzie bonanza jak coraz cięższe będzie... :wink:
Dziecko rodzi się przyzwyczajone do noszenia. Mit o tym, że się przyzwyczai i będzie kłopot bardzo szkodzi zarówno noworodkom jak i młodym mamom.

Malka, noszenie dziecka w chuście

jak mi się uda zdjęcie wstawić, to pokażę :)

o, takie coś - nasze pierwsze wiązanie z Kasią, jeszcze trochę nieudolne :oops:

Tylko radziłabym się zastanowić od razu nad kupnem tkanej. Elastyczną łatwiej się wiąże i więcej wybacza, ale tkana posłuży na dłużej i pozwala na więcej kombinacji. Elastyczna to w zasadzie tylko jedno wiązanie i dwa sposoby wkładania dziecka do niego.

Joshi, mamy tkaną, kolory mi tej Nati spasowały 8)