Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

karmienie sztuczne czy naturalne? Mam doła:(

agnieszkakusi

Recommended Posts

Stuk - a ty tylko odpoczywasz...Dawaj zdjecia „malego” ;-)

Wczoraj wróciliśmy z juniorem z Mazur. A dziś byliśmy na szczepieniu i kontroli. Wszystko ok, waży 8,9kg 70 cm. Jest strasznie ruchliwy i ciągle się śmieje.

Mamy mu dawać dodatkowo witaminę D, bo nie przepada za mlekiem (pozanł chyba za dużo innych smaków?)

Musze poszukać jakiś aktualnych fotek. Ale zapodam tylko zdjęcia Kajtka, bo na zdjęcia "małego" to się żona nie zgodzi...........hiihihihii

• Odpowiedzi 784
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stuku fajnego masz syna :D

My dziś byliśmy na ostatnim szczepieniu. Karol waży 8kg.

Pewnie ,że fajny, ale swoją drogą to sam się dziwię,że z takiego słabego materiału genetycznego..........hehehe Trzeba tylko poszukać mu jakieś fajnej teściowej........

Jeszcze z 2-3 tyg i zaczniemy go wozić w spacerówce bo się robi ciekawski na spacerach. No i już się ledwo mieści w gondoli,żona mówi,że te dzisiejsze wózki strasznie małe!"?

Wcina wszystko i w każdych ilościach, dalej na pampersach i chusteczkach z biedronki.

Tylko teraz żona podaje mu więcej samoróbek-obiadków.

Ot i rośnie normalnie. Ciekawe kiedy zacznie raczkować na ryby?

Mały ale masz bobaska super chłopak :-) :-) :-)

aksamitka Lilianka the best :-) :-) :-)

madd ja mojej często patrzę w oczy i raczej nie zauważyłam żeby zezowała.

Wczoraj tzn. w niedzielę zrobiłam sama obiadek dla mojej Hani. No cóż, powiem szczerze że w smaku wyszedł mi lepszy niż te ze słoiczków ale ... moje dziecko przyjęło ten obiadek bez entuzjazmu. Na razie nie chcę zapeszać,bo wczraj w ogóle coś kiepsko jadła ale spróbuje JESZCZE RAZ, bo ten obiadek to na tydzień mi wyszedł.

Dzisiaj tzn. 07.03. moja skończyła 5 miesiąc i byliśmy na szczepieniu. Waga 7130, wzrost 64 cm. Były 2 wkłucia ale krzyk był ...

Aha i mam już żłobek załatwiony ... Od przyszłego tygodnia mam przyprowadzać na 2 godziny.

Aga - posmakuje jej, zawsze na poczatek mozesz troche doslodzic, zeby toto wyrazisty smak mialo. Ja gotuje raz na dwa dni, z cielecina caly czas dostaje, ostatnio dodalam jej troche selera. Wcina po 200 tej zupy, a czasami i wiecej.

Wczoraj jablko dostala - posmakowalo jej.

Kurcze - bede na szczepieniu to dopytam o to zezowanie.

Aga - a dlaczego ty po polnocy jeszcze nie spisz??? :-)

Ja dzieki Bogu dziecko z babcia zostawiam, takze zlobek nas omija. Myslalam, ze po macierzynskim wezme jeszcze zalegly urlop z zeszlego roku, ale na gwalt jestem w pracy potrzebna. Maj mam miec caly wolny - moze to i lepiej...Ale i tak ciezko mi sie bedzie z Asia rozstawac.

Aga - posmakuje jej, zawsze na poczatek mozesz troche doslodzic, zeby toto wyrazisty smak mialo. Ja gotuje raz na dwa dni, z cielecina caly czas dostaje, ostatnio dodalam jej troche selera.

madd czy moge cie goąco prosić żebyś mi na priva przysłała krok po kroku jak robisz takie danie.

Ja musze przeanalizowac co zrobiłam nie tak, bo potem po tym obiadku miała problemy ze zrobieniem kupki i bolał brzuszek.

Aga - posmakuje jej, zawsze na poczatek mozesz troche doslodzic, zeby toto wyrazisty smak mialo.
Sama byłam zaskoczona że ten obiadek jest taki dobry. Mi bardziej smakował niż te słoiczki.

Zez w tym wieku jest jeszcze naturalnym objawem.

My jeszcze w gondoli ale juz prawie mały siedzi.

Zakończyliśmy szczepienia. Zębów nie widać.

Codzienny jadłospis:

1. kasza manna lub owsianka

2. jogurt

3. obiadek

4. jabłko lub jakiś deserek owocowy

5. kasza ryżowa lub ryżowo-kukurydziana

6. owsianka lub kaszka ryżowa

Oczywiście kasze na mleku modyfikowanym, gotowe juz mieszanki. Porcje ok. 180ml, wiadomo jabłko i jogurt mniejsze. Do tego po 100ml soku i herbatki.

Nic nie dosładzam, wręcz przeciwnie. Jak się da to sypie mniej gotowej mieszanki kaszy bo one są słodkie i zagęszczam kleikiem kukurydzianym. Obiady też. Wolę już dodać soku z cytryny niż cukru. Małemu to odpowiada.