Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

karmienie sztuczne czy naturalne? Mam doła:(

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 784
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy :-)

Co tu taka cisza? Pewnie z urokow piekniej jesieni korzystacie...

Aska ma 4 zeby, 5 w drodze i....jest nie do opanowania.

Po kojcu lazi jak szalona, zaczela raczkowac i jak poczula wolnosc tak nie usiedzi na miejscu. Oczywiscie najbardziej ja interesuja kontakty bo „nie wolno” :-)

Wczoraj w koncu ja chrzcilismy...Racje maja ci, ktorzy chrzcza zaraz po urodzeniu. Najpierw walnela kupe, potem ksiedzu mowila da da i za biblie lapala, potem paluchy do wody wkladala itp. Dobrze, ze ksiadz ludzki i sympatyczny i sie smial tylko :-)

Madd widze,ze u mnie podobnie jak u ciebie z tym dreptaniem...moja Joasia w kojcu biega bez trzymanki, a tak to raczkuje, ...po pokoju czuje sie niepewna zeby pojsc samodzielnie...ale jestesmy juz blisko celu :D my nadal czekamy na 2 kolejne zabki, mam nadzieje ze lada dzien sie przebija, bedzie mala miala ich juz 8 :)

W ta sobote czeka mnie lot do Polski z moimi corkami,tydzien biegania i zalatwiania spraw pewnie zleci szybko, a przy okazji odwiedze nasza budowe :D:D od marca mnie tam nie bylo.

pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

o jak dawno mnie tu nie było.

Jestem bo Hania przeziębiona i siedzę z nią od dzisiaj w domu.

7 pażdziernika skończyła roczek. Ma 8 zębów (chyba coś tam się dalej wykluwa bo marudna), długo raczkowała, a teraz ładnie chodzi za rączkę. Ale sama jeszcze się boi. Waży prawie 10 kg. Bez przerwy coś je ale w maleńkich ilościach.

Nie robiliśmy roczku bo smutno u nas. Teściowa zmarła :-(

hej!

mnie tez dawno tu nie bylo

Aga-u nas tez pojawiło sie przeziebienie- pierwsze od urodzenia.... troszkę marudna jest ale narazie nie ide do lekarza, Lilka 10 października skończyła 1,5 roczku , zęby już przestałam liczyć bo rosną jej z tylu i nie pozwala sobie do paszczy zaglądnąć. Wazy ok 9300

Aga przykro mi z powodu teściowej

A moja Aska jest nadaktywna. Ledwo wstanie - chodzenie kolo szafek, raczkowanie po domu, za kotami to prawie biega...Na miejscu nie usiedzi. Juz jestem troche umordowana. Macie jakies sposobu na poskromienie takiej panny? :-)

Wazy 9,5 kg, zebow sztuk 6, spi w nocy ladnie, w dzien coraz czesciej tylko raz (za to 2,5 godziny), je prawie wszystko.

Oto i moj „anioł”

DSC03146.jpg

DSC03183.jpg

Edytowane przez madd

Fajne Wasze maluszki :)

Karol biega na całego. Wchodzi też na meble, ściąga rzeczy z blatów, grzebie w szufladach itp.

Nadal je 5 posiłków dziennie. Pomiedzy chrupki kukurydziane, paluszki. Waży ok 11 kg (miesiąc temu 10,6kg).

Włączylismy ogrzewanie podłogowe w domu więc się kładł i..... lizał podłogę. Oczywiscie zapaleniem jamy ustnej to przypłacił.

Zęby idą. Coraz lepiej gryzie. Dajemy mu też do jedzenia praktycznie wszystkiego popróbować.

Śpi 2 razy dziennie. Noce są różne, lepsze i gorsze. Mówi tylko tata i daj :D

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...