agnieszkakusi 02.12.2009 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 pewnie antyalergiczne. Rozmawiałam dziś z naszą pediatrą. Powiedziała mi, że na noc mogę wprowadzić karmienie butla, ale żebym nie przeginała. No to kupiłam mleczko, kupiłam butlę Tommy coś tam Zrobiłam wieczorem, a Miśka spojrzała na mnie z takim wyrzutem, taką niechęcią....że ja już chyba wolę nie dosypiać niż widzieć maleńką buźkę, która nie chce brać butli do buzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.12.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 przy skazie białkowej sztuczne mleko Jeżeli matka nie trzyma diety Lub jeżeli nie może jej trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.12.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 przy skazie białkowej sztuczne mleko Jeżeli matka nie trzyma diety Lub jeżeli nie może jej trzymać Aha. Czyli znów nie konieczność a wygoda. Tylko dlaczego matka nie mogłaby trzymać diety. To nie takie skomplikowane, nie pic mleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.12.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 przy skazie białkowej sztuczne mleko Jeżeli matka nie trzyma diety Lub jeżeli nie może jej trzymać otóz to, jak dziecko ma skazę białkową , radzi się kobiecie ograniczyc nabiał do minimum, cielecinę i wołowinę i karmic naturalnie. Jeśli dziecko nie toleruje białka mleka krowiego, to raczej łatwiej ograniczyć je w dziecie karmiacej niz dobrac mieszankę (no chyba,ze bedzie sojowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.12.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 pewnie antyalergiczne. Rozmawiałam dziś z naszą pediatrą. Powiedziała mi, że na noc mogę wprowadzić karmienie butla, ale żebym nie przeginała. No to kupiłam mleczko, kupiłam butlę Tommy coś tam Zrobiłam wieczorem, a Miśka spojrzała na mnie z takim wyrzutem, taką niechęcią....że ja już chyba wolę nie dosypiać niż widzieć maleńką buźkę, która nie chce brać butli do buzi. Miałam to samo z młodszą córką zupełnie nie tolerowała żadnych sztuczności w postaci smoczków. Od piersi do łyżeczki. Było to wygodne, żadnych butelek, wyparzania...i przyjemność tej bliskości dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.12.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Miałam to samo z młodszą córką zupełnie nie tolerowała żadnych sztuczności w postaci smoczków. Od piersi do łyżeczki. Było to wygodne, żadnych butelek, wyparzania...i przyjemność tej bliskości dziecka oooooo tego mi było najbardziej brak jak sia Młode odessało a my z cyca na kubeczek niekapek - tez nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.12.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 oooooo tego mi było najbardziej brak jak sia Młode odessało a my z cyca na kubeczek niekapek - tez nieźle Moja nawet tego nie chciała. Dużo już czasu od tej chwili upłynęło ale te wspomnienia są bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.12.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Aha. Czyli znów nie konieczność a wygoda. Tylko dlaczego matka nie mogłaby trzymać diety. To nie takie skomplikowane, nie pic mleka. Dla ciebie życie jest czarno białe a ono ma całą gamę odcieni Bywa też konieczność, ale za dużo pisania Acha, wygoda TEŻ jest istotna. Hormony stresu przechodzą do mleka. takie mleko jest znacznie gorsze od każdej mieszanki sztucznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 03.12.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Konieczność rezygnacji z karmienia piersią zdarza się chyba rzadko (jakiś %),Za większością rezygnacji z karmienia dziecka (%) stoi wygodnictwo ,niska świadomość i względy estetyczne .... Dorzucicie coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.12.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Konieczność rezygnacji z karmienia piersią zdarza się chyba rzadko (jakiś %), Za większością rezygnacji z karmienia dziecka (%) stoi wygodnictwo ,niska świadomość i względy estetyczne .... Dorzucicie coś jeszcze ? nie mieszaj pojęć i nie sugeruj że jeżeli ty myślisz inaczej, to jest to be. Nie wygodnictwo tylko wygoda. A wygoda czasem jest bardzo ważna dla zdrowia. Nie niska świadomość, bo widziałam nawet zapijaczone matki które karmiły właśnie z niskiej świadomości, mleko z alkoholem nie jest zbyt dobre Względy estetyczne?????? Cóż, jak ktoś się tym przejmuje i ma potem po psychiatrach latać, to już lepiej niech nie karmi Propaganda karmienia jest już wystarczająco duża Czas zacząć mówić - nie za wszelką cenę bo zaczyna się problem z psychiką u matek Wyluzujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 03.12.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To moje zdanie. PROPAGANDA NIE KARMIENIA PIERSIĄ - też jest i wywodzi się raczej z dorabiania ideologii i ww. podanych przeze mnie argumentów (podkreślonych przez Ciebie). TAKIE SIĘ URODZIŁYŚMY , TAK TO DZIAŁA i dalej by działało , gdyby nie WYNALAZKI ułatwiające życie kobietom (w tym względzie ). Matki są różne skrajne przypadki zawsze się znajdą , co nie znaczy ,że mogą być koronnym argumentem ...Generalnie większość może karmić piersią (ale mniejszość wie jak , chce i karmi ..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.12.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To nie takie skomplikowane, nie pic mleka. Joshi a próbowałaś? Nie wystarczy nie pić mleka = to duże uogólnienie. Skaza może wiązać się z reakcją na inne alergeny - więc do tego mleka należałoby dorzucić wszystkie jego przetwory, a także wołowinę i cielęcinę, jajka, orzechy, kakao, pomidory...lista jest długa. Co więcej - śladowe ilosci zakazanego białka występują prawie wszędzie - u mnie było podejrzenie skazy, więc pierwsze co ograniczenia w diecie - rano jak otwierałam lodówkę i wczytałam się w skład produktów to nie miałam po co sięgać gdyby nie WYNALAZKI ułatwiające życie kobietom (w tym względzie ). Rozumiem, że wynalazki ułatwiające życie w innych względach są ok a w tym akurat nie? Sorry ale to dążenie do pierwotnych czynności ssania za wszelką cenę jest dla mnie trochę prymitywne No i rozśmiesza mnie trochę (Aga bez urazy) jak ktoś mówi (bo słyszałam to już nie raz), że Maleństwo ma smutne oczka jak widzi butlę zamiast cyca...no proszę Was Jest tyle innych sposobów na przekazywanie miłości i czułości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 03.12.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 TA ostatnia interpretacja BARDZO DOBRA (wiele wynalazków dobrych jest,nie wszystkie..) może BEZCZELNIE , ale krótko odpowiem na ostatnie zdanie - cytat : dążenie do pierwotnych czynności ssania za wszelką cenę jest dla mnie trochę prymitywne A , w takim razie fakt zajścia w ciążę również jest prymitywny chyba ,że in vitro miałaś ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 03.12.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To nie takie skomplikowane, nie pic mleka. Joshi a próbowałaś? Nie wystarczy nie pić mleka = to duże uogólnienie. Skaza może wiązać się z reakcją na inne alergeny - więc do tego mleka należałoby dorzucić wszystkie jego przetwory, a także wołowinę i cielęcinę, jajka, orzechy, kakao, pomidory...lista jest długa. Co więcej - śladowe ilosci zakazanego białka występują prawie wszędzie - u mnie było podejrzenie skazy, więc pierwsze co ograniczenia w diecie - rano jak otwierałam lodówkę i wczytałam się w skład produktów to nie miałam po co sięgać może ktos nie takie zakupy jak trezba zrobił? To nie takie skomplikownae w dzisiejszych czasach byc na diecie bezmlecznej, bezjajecznej, antyalergicznej. Karmiłam dzieciaki jakies 8m-cy z czego ponad pół roku trzymałam taka dietę. Przezyłam, dzieci tez I nauczyłam sie co mogę im dawać, jak je karmić gdy juz same będa jadły coś poza cycem/mieszanka. Przeciez w razie alergii to nie miła po roku. Dzieci tez muszą coś jeść. I co: karmiąca mama nie ma co dla siebie wyciągnąć z lodówki a dla dzieci jedzonko juz się znajdzie? Nie czytałam całego wątku, nie wiem czy to całkiem na temat ale jak ktoś potrezbuje porady odnośnie karmienia dzieci na diecie bezmlecznej służę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.12.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 przy skazie białkowej sztuczne mleko Ignorancja nie boli. To sa specjalnie spreparowane mieszanki, nie "zwykle" sztuczne mleko. Poczytaj sobie o Nutramigenie albo Bebilonie Pepti, to bedziesz wiedziala. I ciesz sie, ze Ciebie to nie spotkalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.12.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Np. przy skazie bialkowej, przy alergiach (Nutramigen najczesciej), bardzo czesto wczesniaki musza byc karmione sztucznie np. Bebilonem Pepti. No ale niby dlaczego przy skazie białkowej musi być sztuczne mleko? Karmienie wcześniaków sztucznym mlekiem nie jest konieczne. Co najwyżej jest wygodne dla personelu medycznego. Niestety. No ale im ma prawo nie zależeć Wczesniaki (zalezy duzo od tygodnia, w ktorym przyszly na swiat), czesto karmi sie mlekiem sztucznym specjalnym dla nich (dostepnym na recepte) ze wzgledu na niedorozwoj ukladu pokarmowego i problemy z trawieniem. Ale nie musisz tego wiedziec, w koncu Twoje dziecko na Twoje szczescie urodzilo sie zdrowe. Nigdy jednak nie wiadomo, co moze sie przydarzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 03.12.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 przy skazie białkowej sztuczne mleko Jeżeli matka nie trzyma diety Lub jeżeli nie może jej trzymać otóz to, jak dziecko ma skazę białkową , radzi się kobiecie ograniczyc nabiał do minimum, cielecinę i wołowinę i karmic naturalnie. Jeśli dziecko nie toleruje białka mleka krowiego, to raczej łatwiej ograniczyć je w dziecie karmiacej niz dobrac mieszankę (no chyba,ze bedzie sojowa) nie ograniczyć: wykluczyć. Dzieciaki potrafia reagowac nawet na maleńkie ilości alergenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.12.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Aha. Czyli znów nie konieczność a wygoda. Tylko dlaczego matka nie mogłaby trzymać diety. To nie takie skomplikowane, nie pic mleka. Dla ciebie życie jest czarno białe a ono ma całą gamę odcieni Bywa też konieczność, ale za dużo pisania Acha, wygoda TEŻ jest istotna. Hormony stresu przechodzą do mleka. takie mleko jest znacznie gorsze od każdej mieszanki sztucznej Dlatego szanuję dziewczyny, które przyznają, że tak im po prostu wygodniej, zamiast kombinować i pisać epistoły o tym jaka to straszna konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.12.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Konieczność rezygnacji z karmienia piersią zdarza się chyba rzadko (jakiś %), Za większością rezygnacji z karmienia dziecka (%) stoi wygodnictwo ,niska świadomość i względy estetyczne .... Dorzucicie coś jeszcze ? Całe mnóstwo mitów propagowanych przez pokolenie, które nie ma pojęcia o karmieniu piersią, bo wtedy karmiło się kaszą manną. Od za małych piersi, po chudy pokarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.12.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To nie takie skomplikowane, nie pic mleka. Joshi a próbowałaś? Nie wystarczy nie pić mleka = to duże uogólnienie. Tak przez pierwsze sześć miesięcy życia mojego dziecka, bo nie tolerowało mleka w mojej diecie. Teraz już mogę. Skaza może wiązać się z reakcją na inne alergeny To mówimy o skazie białkowej czy o alergii, czy może nietolerancji pokarmowej. Zdecydujcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts