alice 09.01.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 W obecnym domu mam panele firmy KRONOPOL. Po rocznym użytkowaniu panele zaczęły się wypaczać na brzegach i wyglądają jakby miały z 3-4 lata.Trochę zwlekałam z reklamacją. Ponieważ uznałam, że to przypadek.Było tego mało. Obecnie 23.01.04 będzie 2 lata od zakupu i z 64 m2 liczę, że połowa jest wypaczona. Co do reklamacji, to ją złożyłam na początku listopada do Leroy Merlin. Na odpowiedź czekałam przeszło 3-4 tygodnie. Dostałam ją dopiero po moich interwencjach.Dostałam odpowiedź ( do dnia dzisiejszego nie dostałam jej pisemnie tylko fax"em) od KRONOPOLA , że nie przyjmują reklamacji,ponieważ: 1.Za późno złożyłam (rok rękojmi), 2.Gwarancja (dostałam ją dopiero w momencie składania reklamacji) nie obejmuje takiej wady. Pomóżcie. Czy na odpowiedź nie powinnam czekać tylko 14 dni nawet po roku rękojmi? Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Czy nikt nie może pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Najlepiej zadzwoń do Rzecznika praw Konsumenta - jest w każdym większym mieście i się dowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 pomóc może jedynie parkieciarz układając nową podłogę. Po pierwsze jaj już wspomniałaś gwarancja tego nieobejmuje a rękojmia już minęła. Zresztę masz tylko 30 dni na złożenie reklamacji od zauważenia wady, a ty zwlekałaś cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts