Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Historii pewnego faworycika"

Monika_76

Recommended Posts

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. 8)

Moniko, wrzuć do dzienniczka rysunki projektu i rzuty... 8)

A piwnicy zazdraszczam jak nie wiem co... :oops: , a co za tym idzie suchego terenu...

Trzymam kciuki za budowę... :D

Jak na razie teren i okolica - cudne, fundamenty i zbrojenie - imponujące! 8) :D :D

• 4 weeks później...
Mam nadzieję że to tylko taka świąteczno -noworoczna cisza :wink:

Jutro maja juz kłaść silkę na poddaszu więc będzie co fotografować w weekend i wrzucać do dziennika.

Nie moge więżby się doczekać, od 10.12 leży na placu boju i cierpliwie czeka na swoją kolej :)

o co to jest silka? dobrze ze więźba czeka ( zawsze mogłaby uciec ;) )

wiec czekam na zdjęcia :)

o co to jest silka? dobrze ze więźba czeka ( zawsze mogłaby uciec ;) )

wiec czekam na zdjęcia :)

Silka to te białe bloczki na moich zdjeciach w dzienniku :) z nich buduje swój wymarzony domek.

http://www.xella.pl/html/pol/pl/silka_zalety.php - tutaj mozesz troche o tym materiale poczytać.

Z tego co widziałam na Twoich zdjęciach to Ty budujesz z porotermu. W projekcie tez miałam porotherm ale zmieniłam na silkę.

Na jakie okna połaciowe się zdecydowałaś ?

Silka to te białe bloczki na moich zdjeciach w dzienniku :) z nich buduje swój wymarzony domek.

http://www.xella.pl/html/pol/pl/silka_zalety.php - tutaj mozesz troche o tym materiale poczytać.

Z tego co widziałam na Twoich zdjęciach to Ty budujesz z porotermu. W projekcie tez miałam porotherm ale zmieniłam na silkę.

Na jakie okna połaciowe się zdecydowałaś ?

aaaa to już teraz wiem co to jest :)

okna jeszcze nie wiemy, ale chyba fakro, chcielibyśmy do tego rolety zewnetrzne ale koszt to 1500 zł, jak dla mnie smieszna suma bo okno jest tansze, a Wy jakie? moze orietujesz sie jak jest z tymi roletami?

• 3 weeks później...

ja osobiście jestem za otwarta kuchnią :)

ale wszystkiego są plusy i minusy.

największym minusem jaki znalazłam jest taki że jak robisz jakąś imprezkę albo po prostu ktoś u ciebie jest to wszyscy widzą np. nie umyte naczynia, uszykowane jedzenie..... wiesz o co chodzi, a tak to już same plusy :)

pozdrawiam

• 2 weeks później...
http://forum.muratordom.pl/otwarta-kuchnia-na-salon-to-byl-blad,t63657.htm

poczytaj sobie tu są różne opinie może będzie Ci się łatwiej zdecydować :)

Dzieki, poczytałam ......

Szkoda mi trochę zamykać kuchni bo wtedy bym miała salon z oknami od południa, zachodu, pólnocy. Z każdej strony lasek, super widok. Miałabym oko na dzieci robiąc coś w kuchni.

Gdybym kuchnie miałam z salonem w kształcie litery L to nie wahałabym się i wtedy byłaby otwarta ale ja mam prostokąt, widok na przestrzał i wtedy w kuchni musi być porządeczek a wiecie jak to czasem jest :oops:

Myślałam już o drzwiach przesuwnych ale ściana z 4m długości ma więc drzwi musiałyby być ogromniaste.

• 2 weeks później...

Przyszłam się przywitać.

Z pytaniem czy masz namiary na jakieś tanie i pewne bloczki betonowe - u cibie poszło trochę :wink:

A kuchnię kto ci będzie wykonywał. Moja koleżanka dostała ostatnio taką wycenę że mi trochę mina zrzedła i zaniechałam szperania

I oby mrozy odpuściły - wiosny nam trzeba

Oj poszło bloczków poszło. Jak to mówił majster: bunkier wybudowaliśmy :)

Bloczki kupowaliśmy w Izobudzie a były z Działdowa. Były OK, majster nie narzekał.

O cenę się targowaliśmy :)

Najpierw miałam koncepcję zamówić bloczki u producentów, ale oni sobie za transport doliczali więc cena wyszła podobnie jak z hurtowni a biorąc z hurtowni mogliśmy nadwyżkę zwrócić.

Co do kuchni to jeszcze nie byłam w żadnym salonie. Dostane namiar na stolarza który robił kuchnię mojej koleżance. Kuchnia wygląda bardzo dobrze a podobno była dużo tańsza niż z salonu.