Monika_76 30.11.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam, Wszelkie sugestie, pytania, uwagi, słowa otuchy mile widziane Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.12.2009 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam. Moniko, wrzuć do dzienniczka rysunki projektu i rzuty... A piwnicy zazdraszczam jak nie wiem co... , a co za tym idzie suchego terenu... Trzymam kciuki za budowę... Jak na razie teren i okolica - cudne, fundamenty i zbrojenie - imponujące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 07.12.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Już zrobione. Dorzuciłam zdjecia projektu niestety ze strony muratora bo zeskanowanych swoich zmian nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 30.12.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 cichutko tu jakoś życzę powodzenia w budowaniu i prosimy o więcej zdjęć ( wiem wiem słyszałam że nie ma kiedy, ale jak już się znajdzie czas) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 30.12.2009 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Mam nadzieję że to tylko taka świąteczno -noworoczna cisza Jutro maja juz kłaść silkę na poddaszu więc będzie co fotografować w weekend i wrzucać do dziennika. Nie moge więżby się doczekać, od 10.12 leży na placu boju i cierpliwie czeka na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 30.12.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Mam nadzieję że to tylko taka świąteczno -noworoczna cisza Jutro maja juz kłaść silkę na poddaszu więc będzie co fotografować w weekend i wrzucać do dziennika. Nie moge więżby się doczekać, od 10.12 leży na placu boju i cierpliwie czeka na swoją kolej o co to jest silka? dobrze ze więźba czeka ( zawsze mogłaby uciec ) wiec czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 31.12.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 o co to jest silka? dobrze ze więźba czeka ( zawsze mogłaby uciec ) wiec czekam na zdjęcia Silka to te białe bloczki na moich zdjeciach w dzienniku z nich buduje swój wymarzony domek. http://www.xella.pl/html/pol/pl/silka_zalety.php - tutaj mozesz troche o tym materiale poczytać. Z tego co widziałam na Twoich zdjęciach to Ty budujesz z porotermu. W projekcie tez miałam porotherm ale zmieniłam na silkę. Na jakie okna połaciowe się zdecydowałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.12.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://www.holidays.zingerbugimages.com/NewYear/happy_new_year_reflecting_smile.gif Coby Wam się dobrze działo budowało meblowało i ... mieszkało!!! Życzy rasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 31.12.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://img704.imageshack.us/img704/9679/nr4.gif życzy Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 01.01.2010 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Silka to te białe bloczki na moich zdjeciach w dzienniku z nich buduje swój wymarzony domek. http://www.xella.pl/html/pol/pl/silka_zalety.php - tutaj mozesz troche o tym materiale poczytać. Z tego co widziałam na Twoich zdjęciach to Ty budujesz z porotermu. W projekcie tez miałam porotherm ale zmieniłam na silkę. Na jakie okna połaciowe się zdecydowałaś ? aaaa to już teraz wiem co to jest okna jeszcze nie wiemy, ale chyba fakro, chcielibyśmy do tego rolety zewnetrzne ale koszt to 1500 zł, jak dla mnie smieszna suma bo okno jest tansze, a Wy jakie? moze orietujesz sie jak jest z tymi roletami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 20.01.2010 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Hej, hej , hej My chyba na Veluxy sie zdecydowaliśmy, chociaż ciężko mówić o podjętej decyzji. Snieg spadł, robotnicy nie pracują wiec i my jakoś zwolniliśmy. Dachowka nie wybrana, okna nie wybrane, projekt kuchni nie zrobiony .... wszystko leży i czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 20.01.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ) my też nie wybraliśmy jeszcze do końca dachu a okna zmiana na 90% VELUX ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 21.01.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 ) my też nie wybraliśmy jeszcze do końca dachu a okna zmiana na 90% VELUX ) A co skłoniło Was do zmiany decyzji w sprawie okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 trochę się naczytałam o Fakro , niezbyt miłych rzeczy.chodzi o to że pojawia się lód w ragach w zimę, woda.okna są założone prawidłowo a mimo tego tak się dzieje, widziałam zdjęcia gdzie po ścinie leci woda szok, wiec wolimy nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.01.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 ja osobiście jestem za otwarta kuchnią ale wszystkiego są plusy i minusy. największym minusem jaki znalazłam jest taki że jak robisz jakąś imprezkę albo po prostu ktoś u ciebie jest to wszyscy widzą np. nie umyte naczynia, uszykowane jedzenie..... wiesz o co chodzi, a tak to już same plusy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.01.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 http://forum.muratordom.pl/otwarta-kuchnia-na-salon-to-byl-blad,t63657.htm poczytaj sobie tu są różne opinie może będzie Ci się łatwiej zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 01.02.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 http://forum.muratordom.pl/otwarta-kuchnia-na-salon-to-byl-blad,t63657.htm poczytaj sobie tu są różne opinie może będzie Ci się łatwiej zdecydować Dzieki, poczytałam ...... Szkoda mi trochę zamykać kuchni bo wtedy bym miała salon z oknami od południa, zachodu, pólnocy. Z każdej strony lasek, super widok. Miałabym oko na dzieci robiąc coś w kuchni. Gdybym kuchnie miałam z salonem w kształcie litery L to nie wahałabym się i wtedy byłaby otwarta ale ja mam prostokąt, widok na przestrzał i wtedy w kuchni musi być porządeczek a wiecie jak to czasem jest Myślałam już o drzwiach przesuwnych ale ściana z 4m długości ma więc drzwi musiałyby być ogromniaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 10.02.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Przyszłam się przywitać. Z pytaniem czy masz namiary na jakieś tanie i pewne bloczki betonowe - u cibie poszło trochę A kuchnię kto ci będzie wykonywał. Moja koleżanka dostała ostatnio taką wycenę że mi trochę mina zrzedła i zaniechałam szperania I oby mrozy odpuściły - wiosny nam trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 10.02.2010 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Oj poszło bloczków poszło. Jak to mówił majster: bunkier wybudowaliśmy Bloczki kupowaliśmy w Izobudzie a były z Działdowa. Były OK, majster nie narzekał. O cenę się targowaliśmy Najpierw miałam koncepcję zamówić bloczki u producentów, ale oni sobie za transport doliczali więc cena wyszła podobnie jak z hurtowni a biorąc z hurtowni mogliśmy nadwyżkę zwrócić. Co do kuchni to jeszcze nie byłam w żadnym salonie. Dostane namiar na stolarza który robił kuchnię mojej koleżance. Kuchnia wygląda bardzo dobrze a podobno była dużo tańsza niż z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 14.02.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 hej wpadłam z wizyta, bo dawno nie byłam jakie śliczne igloo bardzo ładne kuchnie szczególnie ta pierwsza i druga pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts