Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Nowoczesny - komentarze :)

olinek3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trzymam kciuki... za wpisy, foty i budowę przede wszystkim... 8)

Dziękuję za pierwszy wpis do komentarzy :)

Nie uwierzysz, ale dosłownie przed chwilą oglądałam Twój dziennik :lol: (mam go w ulubionych) !!!!! Jaki ten świat (nawet wirtualny) jest malutki !!!!!

Pozdrawiam i zabieram się do uzupełniania swego zaniedbanego dziennika :cry: :oops:

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam :)

gratuluje decyzji i juz takich postepow :)

taki dom ro rowniez moje marzenie :) my dopiero startujemy z papierami

bede sledzic watek :)

czy bedziecie robic jakies zadaszenie tarasu ?

a dolna lazienka ? bedzie przechodnia ? ja chce zamknac sciana, bo pralnie zgodnie z rada Efilo zrobie w lazience przy sypialni

przez to chce do lazienki zrobic okno w tej samej scianie co okno w sypialni (a dachowe bedzie jedno w pralni)

podoba mi sie pomysl ze zmiana luksferow na okno, ja co prawda myslalam o drzwiach balkonowych z uwagi na polozenie dzialki

prosze o wiecej fotek i opisow :)

(hehe ja juz nawet kuchnie planuje ;) a jeszcze w lesie jestem ;) )

• 2 months później...
Trzymam mocno kciuki:)..tez kupilam ten projekt.sledze pilnie postepy prac bo lada tydzien tez wylewamy:)

Hej maurinka!!!!!!!!!! Ale mam spóźniony zapłon!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do tej pory to już pewnie Wasz dom stoi :) Miesiącami nie zagladałam do dziennika, bo jak dla mnie doba jest za krótka :( ale postaram się to jakoś nadrobić. Baaaaaardzo się cieszę, że budujecie Nowoczesnego, bo straaaaaaasznie ciekawa jestem Wasze wizji tego domu :)

Pozdrawiam :)

Olinek gratuluje budowy Nowoczesnego : ) i mnie sie on marzy. Bede zagladac, wstawiaj duzoooo fotek ;)

Mozna wiedziec gdzie budujecie ?

Marzenia są po to, aby je realizować - więc do roboty !!!!!!! :) :) :) A tak poważnie, to już coś postanowiliście? Bo trochę (hehe - raczej parę miesięcy!!!!!!!!!) mnie nie było na FM i mam ogrooooooomne zaległości :(

A budujemy niedaleko(?) Wrocławia (40km). Pozdrawiam :)

Witam ~`slonko~` i przepraszam, że tak późno to robię :) Bardzo się cieszę, że projekt zyskał taką aprobatę :) :) :) bo do końca nie byłam go pewna. Jeśli chodzi o postępy w pracach to zbliżamy się ku końcowi :) Ufffffff!!!!!!!!!!!!!!!!! Wreszcie, bo powiem Ci, że to już trochę mnie męczy - głównie brak czasu na cokolwiek z powodu pracy mojej i męża no i oczywiście budowy.

Na razie nie planujemy zadaszenia tarasu, bo wypadł nam od mało słonecznej, północnej strony. Wyjdzie po czasie - jeśli będzie potrzebne, na pewno coś zrobimy.

Dolna łazienka nie jest przechodnia - zamknęliśmy ją ścianą, a do kotłowni wchodzimy przez pralnię (wydzieliliśmy ją z części garażu - pisałam o tym) i garaż.

Nie wiem natomiast czy pralnia wydzielona z części łazienki przy sypialni to dobry pomysł, bo jest to największa i przez to najładniejsza łazienka w domu i żal byłoby mi ją minimalizować. Moja jest już w kafelkach - wkrótce dorzucę zdjęcia, ale moja rada - jeszcze raz to przemyślcie :)

A luksfery zamienione na okno to rzeczywiście strzał w 10 - bardzo ładnie doświetla hall i nasz nieco zacieniony, północny salon.

Kuchnia "się już robi" więc niedługo będę mogła się pochwalić, na razie może wrzucę projekty - zapraszam i pozdrawiam gorąco :)

I napisz, czy dalej "w lesie jesteś" z budową i czy zdecydowałaś się już na Nowoczesnego czy może wygrał jednak inny projekt?

Edytowane przez olinek3