Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Nowoczesny - komentarze :)

olinek3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... a powiedz jak widzisz przechodzenie pod schodami do stołu? nie bedzie to zbyt "kontuzjogenne" ... Czy moze schody dac na druga strone tzn. wchodzic na nie przy dolnej sypialni ... czy glupi pomysl ....

Powiem Ci szczerze, że hall się znacznie zmniejszył po założeniu metalowej konstrukcji na schody i rzeczywiście jak na razie ciężko mi się przyzwyczaić do tego przechodzenia pod schodami do salonu. Nie wyobrażam sobie jak mogłoby być z wiatrołapem (chyba "trochę ciasno"), z którego na szczęście zrezygnowaliśmy :). Myślę, że ostatecznie, czy rozwiązanie takie się sprawdza i czy przechodzenie pod schodami do stołu nie jest zbyt "kontuzjogenne", będę Ci mogła powiedzieć za jakiś czas, jak zamieszkamy :). Nigdy natomiast jakoś nie przyszło nam do głowy, aby zamienić strony i puścić schody odwrotnie...... Sama nie wiem....... Czy nie wyglądałoby to dziwnie od strony drzwi wejściowych? Bo jeśli nie, to chyba nie ma przeciwskazań. Ważne, aby domownikom to odpowiadało, a myślę, że z drugiej strony jest na tyle miejsca, aby odwrócić schody. Może więc to jednak dobry pomysł......????? :) :) :)

Witaj, Olinek3

Bardzo podoba ni się twój domek. Spełnia wszystkie moje oczekiwania ( oprócz niezadaszonego tarasu, ale oś się wykombinuje ). Czy można go zobaczyć "na żywo"?.

Wysłałam Ci wiadomość na priv.

Witaj gosiah02,

dziękuję za miłe słowa :). Wysłałam Ci wiadomość na priv. Pozdrawiam :)

... " ŁŁŁŁŁaaaałłłłłł !!! ", że tak się wypowiem po angielsku ... nie no nie mam mowy, żebym zmieniła projekt ! Nawet mojego przyszłego sąsiada zaraziłam nowoczesnymi projektami - choc sama chyba zamienie te drewnianą elewację na coś mniej wymagającego dbania ... jeszcze nie wiem na co, ale jak zwykle zaczekam na natchnienie. Olinku - po prostu czekam z zapartym tchem na Twoje wnętrza! A schody nie wiem czemu, jakos najwiecej mnie frapuja (CÓŻ TO ZA SŁOWO!) ... więc swoim zwyczajem zaczekam na natchnienie... a kolezanka mi powiedziała, że smieci ze schodów będa mi na stól spadały ... I ja tez nie zamierzam zostawiac wiatrołapu (zreszta jaki wiatr miałby on łapać, jak od połnocy i zachodu las ...) ... i szykuje jeszcze trochę zmian, oj duzych zmian ... miałam Nowoczesnego ciąć 1.5 metra jak mazurzyna, ale odkąd moja siostra urzadza salon mający 30 m2 i odkad "niewiele" tam sie mieści to juz sama nie wiem - może warto sie szarpnąć - tym bardziej, że nas tez jakby piątka ( najmlodsza ma 7 miesięcy). Ja kocham swoje wyobrażenie o mojej Stodółce (tak nazywam Nowoczesnego) ! Na szczeście moj mąz mowi, ze będę miała taki dom , jaki chcę, a co z tego wyjdzie sie jakby okaże! Olinku... a jaki Ty masz pomysł na antresole ... Edytowane przez majuta

... jeszcze ......... dla mnie bomba! Jak tak patrze na te elewacje z wejsciem, ktora dla mnie bedzie frontowa i na ktorej bedzie wjazd do 2-wu stanowiskowego garazu, to widze, ze nie ma co przedluzac dachu, tylko drugi dodac ponizej juz istniejacego - co moim zdaniem optycznie "zanizy" rewelacyjnie wysoka scianke kolankowa ... to taka mala refleksja.

• 2 weeks później...

CUDNIE !!! Łazienki mistrzostwo !!! Ty tak sama ... czy z architektem? I te tapety !!! Od tygodni ogladam rózne propozycje na te okno panoramicze w kuchni i ... tez takie zrobie - tylko troche wyższe tzn. nie bezposrednio przy blacie - nie wiem tylko jak wtedy gorne szafki...jak wysokosc. Ja jestem duza dziewczynka, ale dzieciaki moga nie dosiegać. A spizarke zrobie z grugiej strony kuchni, i schody jednak odwroce, i jeszcze wiele innych pomyslow mam - i tylko nie wiem czy to jeszcze Nowoczesny zostanie czy juz moze projekt indywidualny haha.

Ślicznie masz w domku i prosze nie znecaj sie za dlugo z kolejna porcja wrażeń !

ps. a panowie za oknem to zadaszenie tarasu moze robia?

Edytowane przez majuta

Po prostu zakochałam się na zabój... w waszym domu...w waszych planach...pomysłach...inspiracjach....w całokształcie. Jestem pod ogromnym wrażeniem i już nie mogę się doczekać efektu końcowego, zwłaszcza ciekawa jestem schodów bo pomysły są super. Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy :)

... " ŁŁŁŁŁaaaałłłłłł !!! ", że tak się wypowiem po angielsku ... nie no nie mam mowy, żebym zmieniła projekt ! Nawet mojego przyszłego sąsiada zaraziłam nowoczesnymi projektami - choc sama chyba zamienie te drewnianą elewację na coś mniej wymagającego dbania ... jeszcze nie wiem na co, ale jak zwykle zaczekam na natchnienie. Olinku - po prostu czekam z zapartym tchem na Twoje wnętrza! A schody nie wiem czemu, jakos najwiecej mnie frapuja (CÓŻ TO ZA SŁOWO!) ... więc swoim zwyczajem zaczekam na natchnienie... a kolezanka mi powiedziała, że smieci ze schodów będa mi na stól spadały ... I ja tez nie zamierzam zostawiac wiatrołapu (zreszta jaki wiatr miałby on łapać, jak od połnocy i zachodu las ...) ... i szykuje jeszcze trochę zmian, oj duzych zmian ... miałam Nowoczesnego ciąć 1.5 metra jak mazurzyna, ale odkąd moja siostra urzadza salon mający 30 m2 i odkad "niewiele" tam sie mieści to juz sama nie wiem - może warto sie szarpnąć - tym bardziej, że nas tez jakby piątka ( najmlodsza ma 7 miesięcy). Ja kocham swoje wyobrażenie o mojej Stodółce (tak nazywam Nowoczesnego) ! Na szczeście moj mąz mowi, ze będę miała taki dom , jaki chcę, a co z tego wyjdzie sie jakby okaże! Olinku... a jaki Ty masz pomysł na antresole ...

Tak się zastanawiałam z tymi śmieciam (że to niby na stół mi będą ze schodów spadały) i sama nie wiem......... Stół mam sporych rozmiarów (kupiony już pół roku temu, czeka na rozpakowanie) nie będzie stał bezpośrednio pod schodami, więc chyba jednak nic niepożądanego na talerz mi nie spadnie :) A jeśli chodzi o cięcia damu to zdecydowanie i stanowczo Ci odradzam, bo ja już widzę przy obecnym stanie niekompletnego umeblowania, że te 44m2 salonu + kolejne metry otwartej kuchni to niewiele :( i powoli nasza ogrooooooooomna zdawałoby się przestrzeń ,zmniejsza się w zastraszającym tempie :( :( :(

Rzeczywiście Nowoczesny wyglada jak stodoła i w zasadzie tak go ludzie postrzegają dopóki nie zajrzą do środka - tu wnętrza zaskakują, przede wszystkim funkcjonalnością i prostotą, a o to nam przecież chodziło :)

Piekny dom ,calkowicie w moim stylu.Swego czasu nawet sami zastanawialismy sie nad projektem z tej pracowni(chyba doskonaly),ale kosztorys nas przerazil troszke:jawdrop:....i ostatecznie mamy projekt indywidualny:wiggle:

pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa :) A jeśli chodzi o kosztorys to myślę, że każdy przeraża :( :( :( W naszej rzeczywisości nie ma niestety rzeczy tanich :(

Pozdrawiam

witam,

przyznam, że baaaaarrrrdzooooo mi się podoba, i okrutnię zazdroszę tak szybkiego wykończenia domku! Projekt super, szkoda że na niego nie wpadłam rok temu:(

Pięknie jest i życze szczęścia w nowym własnym domku!!!

No, no - też macie śliczne wnętrza - musiałam pozaglądać :) i jak widzę z etapu robót - sprawa zbliża się ku końcowi. Gratulacje !!!!!!!! Również szczęścia życzę :) :) :)

Pozdrawiam

Fantastyczne wnętrza! Sama aranżowałaś, czy wspierał Cię architekt? Tak czy siak chylę czoła...

Dziękuję bardzo za słowa uznania i tym bardziej puchnę z dumy, bo to wszystko w 100% moja aranżacja :) :) :) Koszty budowy są tak ogromne, że nie stać by nas było na architekta, a poza tym od początku miałam swoją wizję, którą konsekwentnie realizowałam. Myślę, że to świetna zabawa, ogromna frajda i właśnie w takich, samodzielnie zaaranżowanych wnętrzach człowiek czuje się najlepiej - jest poprostu u siebie w domu :)

Pozdrawiam