Cpt_Q 09.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ... Jeszcze w latach 50ych kobiety w Europie i w Stanach nie wychodziły na ulice bez nakrycia głowy ... Ale jakby wyszły bez, to nie byłyby smagane rózgami po nogach przez odpowiednie służby obyczajowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Gdyby cytowac wybiorczo np Biblie , moglołoby sie okazac, ze nawoluje do czczenia Szatana W Biblii też są ostre kawałki a to Kain zabił Abla a to urżnięto komus głowę a to kogoś ukamienowano a to ukrzyżowano a jeszcze dodali czyściec, męki piekielne i Jeźdzców Apokalipsy - i co z tego wynika ? Lumpie, nie chce się z Tobą kłócić, bo Ty zawsze wiesz wszystko lepiej ;P W "Harrym Potterze" też komuś obcięto głowę czy spuszczono ze skały. Nie znaczy to, że czytelnicy tejże książki mają wg niej postępować. Z islamem jest ten myk, że to nie jest do końca tylko religia, ale cały system społeczno-polityczny. No to ty stosujesz wlasnie taki zabieg jak w Harrym Poterze Się z nikim nie klócę, zwracam jedynie uwagę na pewne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 09.12.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Zniewolenie na świecie było - fakt ...ale nigdy takie jak w islamie . Tam do dziś równa się uprzedmiotowienie czyli nieporównywalne ....A zresztą te odniesienia historyczne przypominają nam co i jak było ... W PRZYPADKU islamu od chyba tysiącleci nie zmieniło się nic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ... Jeszcze w latach 50ych kobiety w Europie i w Stanach nie wychodziły na ulice bez nakrycia głowy ... Ale jakby wyszły bez, to nie byłyby smagane rózgami po nogach przez odpowiednie służby obyczajowe. Byłyby zabrane na komisariat jako kobiety lekkich obyczająów Sprawe kobiet swiat zachodni stosuje oczwiscie wybiórczo bo jak zabije im męża - jedynego zywiciela rodziny albo syna to ok - burka - nie ok Sprawa kobiet w siwecie islamu jest traktowana przez swiat zachodni i jego polityków i n s t r u m e n t a l n i e .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.12.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 capt.Q sm sobie wytu Niekumaty jestem, brak mi doświadczenia, spróbuje się do poziomu dostroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 09.12.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ...Właśnie przeczytałem ciekawy wywiad zamieszczony w przedwczorajszej "Angorze" p.t. "Nie chcemy minaretów" - gorąco polecam. Ale o co chodzi? Że "Angorę" czytuję? Nieeee........ Chodziło mi o Skrzydlatą Polskę........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Gdyby cytowac wybiorczo np Biblie , moglołoby sie okazac, ze nawoluje do czczenia Szatana W Biblii też są ostre kawałki a to Kain zabił Abla a to urżnięto komus głowę a to kogoś ukamienowano a to ukrzyżowano a jeszcze dodali czyściec, męki piekielne i Jeźdzców Apokalipsy - i co z tego wynika ? Lumpie, nie chce się z Tobą kłócić, bo Ty zawsze wiesz wszystko lepiej ;P W "Harrym Potterze" też komuś obcięto głowę czy spuszczono ze skały. Nie znaczy to, że czytelnicy tejże książki mają wg niej postępować. Z islamem jest ten myk, że to nie jest do końca tylko religia, ale cały system społeczno-polityczny. A religija chzescijanska byla fundamentem calej cywiliyacji zachodniej np jezeli chodzi o prawodastwo, nauke, szkolnictwo, nauczanie uniweryteckie , medycyne, wojskowosc, mentalnosc, obyczajowsc, handel , jezyk Gdy upadło Cesartwo Rzymskie pod naporem brudasow - barbarzyncow zza Dunaju to w klasztorach glownie Irlandii przechowno kulture , ksiegi i jezyk lacinski - to mnisi iryjscy przeniesli to u powrotem na kontynent w 8 wieku . M n i s i - a fe ! Tak nota bene te wzory cywilizacja zach dzieki krucjatom czerpala ze swiata arabskiego Dzieki krucjatom barbarzynscy Europejczycy nauczyli sie podstaw medycyny - Awicennna , sciagneli ze sztuki arabskiej ł u k - stad w Eurpie po krucjatach pojawily sie gotyckie katedry , cyfry, ktorymi sie poslugujemy przwiezli nam Arabowie z Indii, - stad mowimy że poslugujemy sie cyframi a r a b s k i m a nie np ruymskimi, szachy , przprawy, kawe, herbate tez poznalismy dzieki ich posrednictwu Bazar też . Dla niejednego Araba jestes po prostu barbarznca , ktory wlazl do jego domu w buciorach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 09.12.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Capt. Q nie doszukujmy się na siłę mojej niedoskonałości ... TO WINA amerykańskiego komputerka ,który czasami robi co chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 - To co w końcu zagraża Polsce, Europie i światu ? M o h e r y czy b u r k i ? Czas sie zdecydować Zauważmy. że glównie n i e lubimy b ie d n y c h Arabów - z bogatymi elity finansowe cywilizacji zachodniej żyją w zgodzie i kochają się niemal jak bracia np taka rodzina Bushów, ktśra dorobiła się na ropie - z książętami Arabii Saudyjskiej żyje sobie za pan brat . Wojska amerykanskie stacjonuja i mają bazy wojskowe w Kuwejcie i nikomu to specjalnie nie przeszkadza No i zacytuje to sama siebie bo nie chce mi sie tego znow pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Capt. Q nie doszukujmy się na siłę mojej niedoskonałości ... TO WINA amerykańskiego komputerka ,który czasami robi co chce... Amerykanskiego komputerka robionego w Chinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 09.12.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dla niejednego Araba jestes po prostu barbarznca , ktory wlazl do jego domu w buciorach Ja nie wchodziłem do żadnego arabskiego domu ;P Zgodnie z prawem islamskim taka np: Hiszpania jest tymczasowo pod okupacją niewiernych. Teren raz zdobyty przez muzułmanów, jest wg nich islamski na zawsze. To, że Arabowie stali cywilizacyjnie przed wiekami wyżej niż Europejczycy, można potraktować jako argument, że to z powodu islamu się im cofnęło ... Gdzieś czytałem, że fundamentalizm islamski rozwinął skrzydła dopiero w ciągu ostatnich 50 lat. Można się też doszukiwać zwiększonej agresji wobec niemuzułmanów z powodu powtórnego ustanowienia państwa żydowskiego. Idąc dalej - podobno "oni" ciągle pamiętają odsiecz wiedeńską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 09.12.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Zauważmy. że glównie n i e lubimy b ie d n y c h Arabów - z bogatymi elity finansowe cywilizacji zachodniej żyją w zgodzie i kochają się niemal jak bracia np taka rodzina Bushów, ktśra dorobiła się na ropie - z książętami Arabii Saudyjskiej żyje sobie za pan brat . ja nie lubię głównie tych bogatych - po części z zawiści, po części dlatego, że sponsorują budowę meczetów w Europie. ponadto, ci z AS to wahhabici. a biednych i agresywnych arabów to ja się po prostu boję - nigdy nie wiesz kiedy się wysadzi albo da w pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 09.12.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Realnym zagrożeniem są:..... właściciele użytkujacych burki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 I dobrze czytales - Islam sie zradykalizowal na skutek gwaltownego zetkniecia z polityka imperialna cywilizacji europejskiej Czare przechylilo powstanie panstwa Izralel i traktowanie Palestynczykow jak bydła . Wysiedlanie ludnosci palestynskiej i takie tam drobiazgi Slyszał ktoś moze o terrorystach palestynskich albo arabskich lub islamskich przed 2 ga woja swiatową ? Wykreowalismy ich sami wiec nie powinnismy sie bac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 09.12.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 I dobrze czytales - Islam sie zradykalizowal na skutek gwaltownego zetkniecia z polityka imperialna cywilizacji europejskiej Czare przechylilo powstanie panstwa Izralel i traktowanie Palestynczykow jak bydła . ale Izrael to nie cywilizacja europejska ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 09.12.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Wykreowalismy ich sami wiec nie powinnismy sie bac weź Ty przestań takimi populistycznymi hasłami rzucać, bo zgagi dostaję. Ja nikogo nie wykreowałem. Moi przodkowie do 3 pokoleń też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 09.12.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 I dobrze czytales - Islam sie zradykalizowal na skutek gwaltownego zetkniecia z polityka imperialna cywilizacji europejskiej dodam jeszcze, że islam pisze się z małej litery, podobnie jak buddyzm czy chrześcijaństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 A jaka ? Slyszales o cywilizacji judeo- chzescijanskiej ? Jezus był Zydem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 09.12.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 A jaka ? Slyszales o cywilizacji judeo- chzescijanskiej ? Jezus był Zydem ... serio? naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 09.12.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Łagodni to islamiści nigdy nie byli ...z pewnościa Izrael jako państwo przyczynił się do wzrostu radykalizmu ,ale chyba głównie kasa za ropę zapewniła im większe możliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts