Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Referendum w Szwajcarii

Barbossa

Recommended Posts

niestety temat jakoś nie cieszy się, nie tyle popularnością, co chęcią zajęcia jakiegoś swojego stanowiska

właśnie - wrażenia tych co mieli okazję pracować, bądź przebywać w towarzystwie wyznawców islamu, którzy imigrowali, jakoś nie są entuzjastyczne, ja także, patrząc co się dzieje u norków, nie miałem o nich dobrej opinii, wyglądało to tak, że chodziło tylko o wykorzystanie przywilejow socjalnych, u nas ich wielu nie ma, nie na stałe, bo masz socjal jest daleki od socjali bardziej rozwiniętych krajów, tym mimochodem się bronimy, w czym nasi dysydenci realizują się jak w mało czym

stąd wynik referendum w Szwajcarii moim zdaniem nie był zaskoczeniem, a raczej oczekiwanym impulsem w któryś z krajów mających z tym problem

ciekawe co dalej, czy w innych krajach też coś na ten temat ktoś powie...

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niestety temat jakoś nie cieszy się, nie tyle popularnością, co chęcią zajęcia jakiegoś swojego stanowiska

właśnie - wrażenia tych co mieli okazję pracować, bądź przebywać w towarzystwie wyznawców islamu, którzy imigrowali, jakoś nie są entuzjastyczne, ja także, patrząc co się dzieje u norków, nie miałem o nich dobrej opinii, wyglądało to tak, że chodziło tylko o wykorzystanie przywilejow socjalnych, u nas ich wielu nie ma, nie na stałe, bo masz socjal jest daleki od socjali bardziej rozwiniętych krajów, tym mimochodem się bronimy, w czym nasi dysydenci realizują się jak w mało czym

stąd wynik referendum w Szwajcarii moim zdaniem nie był zaskoczeniem, a raczej oczekiwanym impulsem w któryś z krajów mających z tym problem

ciekawe co dalej, czy w innych krajach też coś na ten temat ktoś powie...

Dania......kraj świątobliwej tolerancji..........

Jak jakiś pismak wysmarował coś o Mahomecie to był wielki krzyk że to wolność słowa i nawt premier się wypowiedział.......

A jak marny polak Onyszko napisał w swojej książce co mysli o tej ich tolerancji to go wręcz zniszczyli a nawet wywalili z roboty bez podania przyczyn......... :evil: :evil: :evil:

Może to bez sensu do twojej wypowiedzi......ale tak.....chciałem.....trochę.....

To ja moze jeszcze raz dorzuce swoje 0.03PLN (to juz bedzie dubeltowo!). Jako, ze mieszkam na Zielonej Wyspie juz jakis czas mam troche wlasnych obserwacji i przemyslen. Tak jak napisalem wyzej, uwazam, ze poniekad wina za taki stan rzeczy lezy po stronie rzadow konkretnych krajow. Takze ta zachodnia "poprawnosc polityczna", tak bardzo dla nas niezrozumiala, zmienia sie w smutna karykature. Omowie to pokrotce na 2 przykladach: jakis czas temu w kraju Jamesa Joyca rzad byl bardzo laskaw dla emigrantow z czarnego ladu. Ulatwiano im wskoczenie do tzw. biznesu taxi. Nie mieli problemow ze zdobyciem licencji a rzad doplacal im do aut kupowanych na cele taksowkowe. Wszystko bylo cacy przez dlugi czas. Rodziny sie powiekszaly bo i zasilek na dzieci lecial. Ciagle bylo wszystko git az tu nagle recesja... no i sie zaczelo. Bardzo szybko wszystkim dookola ta sytuacja zaczela przeszkadzac. Oczywiscie niektorzy przyjezdni z krainy pustyni i puszczy swiadomie naciagali panstwo na wydatki (tak samo zreszta jak nasi krajanie!). Wracajac do taksowek, w moim miasteczku na prawie kazdej taksowce operowanej przez rdzennego mieszkanca Republiki pojawila sie informacja: Irish driver. Raz nawet taki Irish driver chcial mnie podkupic rasistowskimi tyradami uzywajac bardzo mocnych slow okreslajacych czarnoskorych kierowcow. Nie chce myslec w ten sposob. Jesli chodzi o zachodnie spoleczenstwa to jest tak, ze zakladaja one maski tolerancji a po godzinach wrzeszcza: wynocha! Tak sie zaczelo ukladac, ze maski owe coraz bardziej zaczynaja sie zsuwac z facjat. Pragne jeszcze tylko napisac, ze z moich obserwacji wynika powszechne przekonanie, ze to wlasnie my Polacy jestesmy bardzo nietolerancyjni w Europie (jesli chodzi o rase i przede wszystkim religie). Ilez ja razy bylem pacyfikowany za wyrazanie swoich opinii o styuacji historyczno - politycznej na Starym Kontynencie (raz przy kolacji mnie ktos zapytal o moich dziadkow wiec mowie, ze druga wojna, ze uciekali ze Lwowa przed bolszewikami a tu ich Niemcy cap. Na to jeden Amerykanin kazal mi sie zamknac bo przy stole siedzialo dwoch Niemcow i po co rozdrapywac rany? I jak oni sie teraz czuja? Myslalem, ze zlapie za butelke i tulipanem popoprawiam im usmiechy jak tak im sie smutno zrobilo!)

Przepraszam za ciut przydlugie wystapienie. Jeszcze raz, sa to moje wlasne spostrzezenia i moje przemyslenia.

Pozdrawiam.

Trzeba było.....im te uśmiechy poprawić....... :evil:

Pewien profesor zaprosił takowegoż z Niemiec i spacerowali sobie po Stawówce w Wawie.......Niemiec uraczony niezwykłością miejsca na stwierdzenie że ktoś kiedyś zrównał to miasto z ziemią odparł ze zdziwieniem....."kto to mógł zrobić......???????"

Autentyczne.......

Ukazał się był kiedyś artykuł na temat obrażania uczuć religijnych muzułmanów w Wielkiej Brytanii. Dotyczyło to oskarżenia pracodawcy w hipermarkecie o dyskryminację, bo szef magazynu poprosił pracownika (wyznawcę Islamu) o przeniesienie skrzynek z alkoholem.

Z różnych komentarzy pod tym artykułem w pamięci (i w notatniku ;) utkwił mi jeden:

To dość groteskowe, ale obserwując tego raka rozprzestrzeniającego się po

Europie znacznie lepiej rozumiem pobudki jakimi kierowali się ludzie idący

ślepo za populizmem nazistwoskim, a w szczególności wszystkich ochotników z

krajów podbitych przez Trzecią Rzeszę, którzy wstępowali do SS, ponieważ

chcieli walczyć o prawa białego człowieka i lepszą przyszłość [zabawne, w

pewnym wywiadzie jeden z byłych członków SS-Wiking powiedział: "Alianci

walcząc z nami zabijali i niszczyli, ale w imię wolności, lepszej przyszłości,

chcąc obalić tyranię. A po co robiliśmy to my?"]. Na prawdę nie pojmuję, jak

można w imię demokracji, tolerancji, równości i innych bzdur, które nijak mają

się do rzeczywistości w której żyjemy dopuszczać ekspansję takich ludzi, jak

opisany w powyższym artykule w Europie [i w ogóle w świecie cywilizowanym]. To

niepojęte by ci barbarzyńcy, którzy modląc się na zapoconych dywanikach

wąchają własne tyłki, zabijają zwierzęta na ulicach na oczach kobiet i dzieci

w ramach tradycyjnych świąt, mordują się nawzajem z byle powodu, mordują

kobiety dla ocalenia "honoru" [a nie mają nawet zwykłej ludzkiej godności],

traktują kobiety jak - przepraszam - szmaty bijąc je, gwałcąc, zakazując

wszystkiego. Spędziłem nieco czasu w Turcji i mogłem przyjrzeć się lżejszej

wersji islamu. Nie wyobrażam sobie, jak to wygląda w arabiisaudyjskiej czy

różnych stanach. Europa musi stanąć murem i powiedzieć islamowi nie. Nie

chodzi tu o rasizm, dyskryminację religijną czy zwykłą nienawiść, ale o

ratowanie cywilizacji przed dziczą, a islam to dzicz, głupota religijna i

zacofanie kulturowe w swoim apogeum, które porównać można jedynie do Hiszpanii

z czasów inkwizycji. Trzeba powiedzieć islamowi nie, zablokować ścieżki

dostępu do prawodawstwa, oświaty, kultury, w przeciwnym razie czeka nas rozlew

krwi, jakiego jeszcze nie widział ten świat [bo nigdy nie nosiłna sobie tylu

miliardów ludzi]. Nie dla zdziczenia, kategoryczne NIE, póki jeszcze mamy czas.

Kochani Forumowicze

nie tylko czytać, pisać proszę

nie ma się czego bać...

Widzisz - ludzie się na całym świecie boją.

Napiszesz coś źle o kościele katolickim, to Cię zakraczą wyznawcy tej wiary. Napiszesz coś źle o buddystach, to ze smutnym uśmiechem pokiwają głowami i będę odmawiać dalej swoje mantry. Napiszesz źle o kościele prawosławnym, to Ci zaczną udowadniać, że nie masz racji. I tyle.

Ale jak tylko coś piśniesz przeciwko muzułmanom, to ryzykujesz: ścięcie głowy, podpalenie domu, świętą wojnę, bombę w centrum handlowym pełnym niewinnych ludzi.

Szwajcaria to dziwne miejsce...

...

Może nie mają ochoty słuchać muezina,bo im toprzeszkadza ? Nie wiem.

P.S. mnie też wkurza ksiądz nadający przez głośnik od 8.00 rano do 13.00 co niedziela...

1. Jednym z argumentów był właśnie taki, że minarety samym swoim wyglądem nie pasują do tradycyjnego krajobrazu. I tu się zgadzam. Weź czekoladę Milka z krówką na tle meczetu, zamiast alpejskiego zbocza :)

To jest element obcy. I ja go u nas tez nie chcę.

2. Eeee, jaki głośnik? To Ty w kołchozie jakimś żyjesz i radiowęzeł tam nadaje?

Ja to tylko nie zazdroszczę ludziom mieszkającym w pobliżu kościoła, gdzie im dzwony co rusz zakłócają ciszę.

2. Eeee, jaki głośnik? To Ty w kołchozie jakimś żyjesz i radiowęzeł tam nadaje?

Ja to tylko nie zazdroszczę ludziom mieszkającym w pobliżu kościoła, gdzie im dzwony co rusz zakłócają ciszę.

Jak pleban menda , to, co nadaje przy ołtarzu "transmituje" na zewnatrz kościoła .

Choćby tam " żywego ducha " nie było.

Kochani Forumowicze

nie tylko czytać, pisać proszę

nie ma się czego bać...

jeszcze raz Ciebie zacytuję, tym razem w innym kontekście.

Poruszyłeś śliski temat, w którym bardzo łatwo o naruszenie regulaminu Forum.

Mi się na klawiaturę cisną przeróżne myśli, ale się muszę powstrzymać, już to nie z powodu poprawności politycznej ale choćby z tego tytułu. Zresztą naszym gadaniem niczego nie zmienimy. ICH już jest za dużo. Moim zdaniem większość krajów zachodnich jest już stracona... :(

jeszcze raz Ciebie zacytuję, tym razem w innym kontekście.

Poruszyłeś śliski temat, w którym bardzo łatwo o naruszenie regulaminu Forum.

Mi się na klawiaturę cisną przeróżne myśli, ale się muszę powstrzymać, już to nie z powodu poprawności politycznej ale choćby z tego tytułu. Zresztą naszym gadaniem niczego nie zmienimy. ICH już jest za dużo. Moim zdaniem większość krajów zachodnich jest już stracona... :(

czemu śliski i naruszajacy reguły?

dyskutujemy o światopoglądzie pod nazwą islam, oraz o postawach ich wyznawców

gdybyśmy dyskutowali o nazistach, faszystach, komunistach i ich czynach, potępiając je, też byśmy podpadli?

czy wyrażenie braku aprobaty do postaw, które mi się nie podobają, które nie podobają się nie tylko mi?, jest to popieranie radykalnych postaw społecznych? dyskryminuję kogoś, mając o nim negatywne poglądy?

to może nie dyskutować o pedofilach, nie dyskutować o ludziach, którzy morduje kota tłukąc jego głową o ścianę? katującego psa, którego kijem zmiękcza w worze, aby mięso skruszało?

o ludziach, którzy po pijaku zabijają ludzi na drogach? o tych, którzy kamienują, obcinają języki, ręce, szmacą drugiego człowieka?

o leniach przez duże L?

i tylko dlatego, że mogę urazić jego uczucia pseudoreligijne, bo jak raz należy do grupy wyznawców jakiejś tam religii, od której są często zależne (lub utożsamiane poprzez własne doświadczenia) te postawy?

można takie postawy tolerować?

moim zdaniem nie

ich kultura jest zupełnie obca europejskiej, nie ma co się czarować i ględzić o tolerancji i poprawności politycznej

no bo chyba do dobrych oczyczajów nie należy postawa, w której nie zauważa się problemów, udaje się, że wsio jest okej

To co Barbossa - zaczynamy nową krucjatę? ;)

Ja i tak wkrótce wybywam - wybywam tam gdzie ich nie ma :)

Właściwie to nie ma nikogo :o

Jedna myśl mi się nasuwa. Jako, że ostatnio głośno się zrobiło o tych krzyżach. Mnie ten krzyż jest do szczęścia niepotrzebny, ale i tez zbytnio nie przeszkadza, ale - jak już napisałem w innym wątku - wkurzyłem się, że w publicznej szkole podstawowej z klas usunięto godła państwowe (były, wisiały - pozostały gwoździe i ślad na ścianie). Wiszą w tej chwili TYLKO krzyże. A więc mam nadzieję, że Polska jeszcze długo się uchowa przed tym zalewem innowierców, a muzułmanów w szczególności.

Jeszcze się okaże, że Polska zostanie jedynym bastionem chrześcijaństwa na świecie...